|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Perły
Hej, jak się zapatrujecie na biżuterię z perłami? Lubicie? Kupujecie? A może nie kupujecie, bo są zbyt drogie, albo kojarzą wam się ze starszymi paniami?
Ja bardzo lubię perły, głownie perłowe kolczyki, ale ogólnie zauważyłam, że mimo dostępności takiej biżuterii u jubilera niewiele młodych kobiet ją nosi, stąd moje pytanie: gdyby taka biżuteria była tańsza, to czy skusiłybyście się na zakup? |
|
|
|
|
#2 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Perły
Cytat:
Zatem:1. negatywnie 2. nie 3. nie 4. drogie, brzydkie, kojarzą się ze starszymi paniami oraz z niewolnikami - poławiaczami pereł ![]() 5. nie |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie noszę bo są moim zdaniem w większości koszmarnie brzydkie. Chyba że czarne perly, ale tu też trzeba trafić na ładny egzemplarz.
Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
Lubię i noszę. Dla mnie perły są piękne i pasują do mojego typu urody.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Crazy turtle lady
|
Miałam kiedyś delikatne perełki do uszu ale miałam wrażenie że niepotrzebnie dodają mi lat. Fakt, byłam wtedy nastolatką
![]() Mi się podobają ogólnie perły w bizuteri (wiadomo, biżuteria jest różna) ale ...właśnie perły kojarzą mi się tak hmm....dostojnie, dodają lat po prostu ![]() Ale gdyby ktos mi podarował znowu takie delikatne małe perełki do uszu to na jakieś specjalne okazje pewnie bym je zakładała ![]() Podobnie mam z bursztynem i koralem - widziałam piękne kolczyki czy bransoletki ale gdy je ubrałam to jakoś tak niebardzo
|
|
|
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
mam pierścionek z perłą, jest przepiękny i bardzo go lubię (reakcja starszej pani, matki tż: "paskudztwo! pereł nie wolno nosić, bo przynoszą nieszczęście!")
|
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
Miałam kolczyki (wiszące) z perłą, ale dodawały mi lat.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Zależy od projektu biżuterii i oprawy. Lubię czarne perły i mam dwa sznury.
Takie perły jak poniżej też bym ubrała:
|
|
#9 |
|
lokalna gwiazda
|
![]() Jackie O. dobrze wyglądała w perłach. |
|
|
|
|
#10 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Konto usunięte
|
Nie mam biżuterii z perłami, ale jeśli już miałabym się na taką skusić, to jedynie na ciemną (czarna, szara, granatowa) perłę z jakąś nowoczesną oprawą z białego złota lub srebra. Inne kojarzą mi się babciowato.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
[1=c091e8898908a1b264e2bb8 8ceb2cf7cf162daf4_5d967d9 baaf5e;78479401]Piękne, gdyby były w srebrze to bierę
[/QUOTE]Są do tego jeszcze kolczyki
|
|
#13 |
|
Konto usunięte
|
Jakby mnie było stać, to bym nosiła.
Marzą mi się perły blisko szyi, talię krociutkie. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo podobają mi się perły, zwłaszcza kolczyki, noszę bardzo często.
Malutkie perełki wkrętki wg mnie pasują do prawie każdej stylizacji. |
|
|
|
|
#15 |
|
Konto usunięte
|
Perły podobają się mi tylko jako naszyjniki przy szyi. W dodatku drobne perełki, nie takie duże.
Chciałam sobie kupić, bo i cena była przyzwoita, ale niestety były za długie. |
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Podobają mi się, nie uważam, że każde perły dodają lat, zależy od konkretnego modelu. Mam takie perły-wkrętki i bardzo je lubię.
Kupiłabym jeszcze naszyjnik, ale perły w nim muszą być raczej drobne i nieprzytłaczające, bo lubię raczej delikatniejszą biżuterię. |
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam perly, mialam kolczyki i wisiorek z perlami na wlasnym slubie
i pas do sukni tez byl z perlami a naszyjnik z perel zalozylam na wlasna studniowke
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Mam naszyjnik z pereł chciałam kupić gotowy ale cena mnie zabijała więc sama go sobie zrobiłam i wyszło o niebo taniej planuje jeszcze zrobić sobie bransoletkę i może coś z czarnych pereł jak tylko znajdę ładne
|
|
|
|
|
#19 |
|
Konto usunięte
|
Klasyczna bizuteria z perlami pasuje do eleganckich stylizacji, wlasnie typu z lat 70, wtedy ladnie sie komponuje. Wiec jesli ktos sie ubiera raczej luzno i bardziej wspolczesnie to moim zdaniem niekoniecznie bedzie to pasowac
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#20 |
|
Konto usunięte
|
Mam dwa sznury pereł, jedne drobne i krótkie, drugie dłuższe i większe. Mam też widzące kolczyki z perłami w kształcie konwalii.
Nie noszę ich. Ogólnie podobają mi się perły, ale kojarzą mi się bardzo wyjściowo, z balami, weselami, sukienkami retro. A ja takich okazji mam bardzo mało. Edytowane przez ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee Czas edycji: 2017-11-02 o 21:56 |
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo lubię perły. Są klasyczne i na wielkie wyjścia niezastąpione. Mam sznur pereł na szyję (niestety sztucznych) białych oraz bransoletkę. Mam też prawdziwe perły w kolczykach w formie sztyftu bez żadnych ozdób, te są już z tych czarnych (tzn. takich granatowych) pereł i noszę na co dzień. Aktualnie szykuję się na dokupienie do nich do kompletu bransoletki.
Perły wcale nie są takie drogie. Często wszystko zależy od oprawy. Kupienie zwykłych kolczyków sztyftów srebrnych z perłami to koszt kilkudziesięciu złotych, te same, ale ze złotych sztyftem są już trochę droższe. W dzisiejszych czasach perły kojarzą się ze starszymi paniami, pewnie ze względu na to że pasują do klasycznych, spokojnych i eleganckich strojów, ale o ile się nie mylę, dawno, dawno temu były kamieniem bardziej przeznaczonym do młodych panienek
|
|
#22 |
|
Konto usunięte
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7848706 6]Klasyczna bizuteria z perlami pasuje do eleganckich stylizacji, wlasnie typu z lat 70, wtedy ladnie sie komponuje. Wiec jesli ktos sie ubiera raczej luzno i bardziej wspolczesnie to moim zdaniem niekoniecznie bedzie to pasowac
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] ja noszę perły do jeansów i czarnych prostych bluzek ale ja lubię jak nic nie pasuje ![]() kupuje perły głównie w apearl - lubię te słodkowodne w nieregularnych kształtach i odcieniach - są tanie i nie wyglądają jak biżuteria z szafy szacownej prababki Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2017-11-03 o 12:19 |
|
|
|
|
#23 |
|
BAN stały
|
[1=c091e8898908a1b264e2bb8 8ceb2cf7cf162daf4_5d967d9 baaf5e;78477301]Lubię i noszę. Dla mnie perły są piękne i pasują do mojego typu urody.[/QUOTE]
Ja też. Ale ja jestem starsza pani. |
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Ja generalnie nie noszę bizuterii poza zegarkiem, ale perły uwielbiam, moim zdaniem wcale nie są tandetne ani starobabcine.
Mam zestaw "weselny" z ciemnych pereł naszyjnik i bransoletkę, mam też wisiorek z pięknie osadzonymi 2 perłami w białym złocie i z cyrkoniami, i go zakładam na imprezy wszelakie
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:25.

Zatem:

i pas do sukni tez byl z perlami