Moja szwagierka nie ma wstydu - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-17, 15:31   #1
patusiaa23
BAN stały

Moja szwagierka nie ma wstydu

Przepraszam jeśli wątek będzie długi ale muszę to z siebie wyrzucić bo po prostu zaraz nie wytrzymam to są chyba najgorsze urodziny jakie miałam do tej pory. Mam narzeczonego jesteśmy razem już dość długo mamy ślub w planach nasze rodziny się już znają często spędzamy razem z weekendy z moją teściową się nawet lubię bardzo fajna babka nie wtrąca się za bardzo a i czasem ustawi mojego narzeczonego do pionu jak trzeba. Ja z narzeczonym pracujemy powoli odkładamy pieniądze na wesele i w ogóle. Ale najważniejsze nie jest to. Mój narzeczony ma siostrę która mieszka na stałe w Holandii. My się rzadko widujemy ale wiedzieliśmy się na święta w zeszłym roku razem z mężem kupiliśmy jej prezent który nie był tani myślę że z 70 zł nas wyszedł. Ja generalnie nic do niej nie mam ona nie jest jakaś straszna ale jest strasznie pazerna na wszystko teściowie zapłacili jej za studia nic się nie dołożyła skończyła je i wyjechała za granice nawet nie pracuje w zawodzie. I miałam dzisiaj urodziny byłam u teściowej i ona zeszła od siebie z pokoju na torta do nas. Dostałam od niej na urodziny... szminkę z biedronki. No nie wiem jak wam ale mi ręce opadają dziewczyna nawet się trochę nie postarała taka szminka kosztuje 8 zł i do tego kupiła ją w sklepie przy okazji kupowania bułek miałam nadzieje że może mi coś przywiozła od siebie zza granicy ale nie. Krew mnie zalała. Mój narzeczony mówi że przesadzam ale mi się to w głowie nie mieści. Mi by było głupio dać komukolwiek taki prezent a zwłaszcza że ją naprawdę stać na coś lepszego. Cały humor mi prysł jak otworzyłam małą torebeczkę i zobaczyłam ten szajs. Ja nie wiem nie dałam jej powodu żeby mnie nie lubiła. Teściowa w ogóle nic na to nie powiedziała ale ona taka jest że nie chce się kłócić w ogóle i schodzi z drogi jak coś takiego się dzieje i ona żadnej strony nie weźmie. Już lepiej by było jakim nic nie dostała niż takim ochłapem w twarz. Przepraszam że tak piszę ale jestem zdenerwowana
patusiaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-17, 15:38   #2
Seph
Zadomowienie

Dot.: Moja szwagierka nie ma wstydu

Trzeba przyznać, że gdybym miała coś komuś kupić to bym postarała się coś lepszego niż prezent za 8 zł. Nie neguje, że być może ta szminka wcale taka zła nie jest bo czasem tańsze może być lepsze nić coś normalnie za 80 zł. Jednak głupio by mi było robic teściowej taki tani prezent przed samą sobą, a co dopiero nią...
Seph jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-17, 15:39   #3
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patusiaa23 Pokaż wiadomość
Przepraszam jeśli wątek będzie długi ale muszę to z siebie wyrzucić bo po prostu zaraz nie wytrzymam to są chyba najgorsze urodziny jakie miałam do tej pory. Mam narzeczonego jesteśmy razem już dość długo mamy ślub w planach nasze rodziny się już znają często spędzamy razem z weekendy z moją teściową się nawet lubię bardzo fajna babka nie wtrąca się za bardzo a i czasem ustawi mojego narzeczonego do pionu jak trzeba. Ja z narzeczonym pracujemy powoli odkładamy pieniądze na wesele i w ogóle. Ale najważniejsze nie jest to. Mój narzeczony ma siostrę która mieszka na stałe w Holandii. My się rzadko widujemy ale wiedzieliśmy się na święta w zeszłym roku razem z mężem kupiliśmy jej prezent który nie był tani myślę że z 70 zł nas wyszedł. Ja generalnie nic do niej nie mam ona nie jest jakaś straszna ale jest strasznie pazerna na wszystko teściowie zapłacili jej za studia nic się nie dołożyła skończyła je i wyjechała za granice nawet nie pracuje w zawodzie. I miałam dzisiaj urodziny byłam u teściowej i ona zeszła od siebie z pokoju na torta do nas. Dostałam od niej na urodziny... szminkę z biedronki. No nie wiem jak wam ale mi ręce opadają dziewczyna nawet się trochę nie postarała taka szminka kosztuje 8 zł i do tego kupiła ją w sklepie przy okazji kupowania bułek miałam nadzieje że może mi coś przywiozła od siebie zza granicy ale nie. Krew mnie zalała. Mój narzeczony mówi że przesadzam ale mi się to w głowie nie mieści. Mi by było głupio dać komukolwiek taki prezent a zwłaszcza że ją naprawdę stać na coś lepszego. Cały humor mi prysł jak otworzyłam małą torebeczkę i zobaczyłam ten szajs. Ja nie wiem nie dałam jej powodu żeby mnie nie lubiła. Teściowa w ogóle nic na to nie powiedziała ale ona taka jest że nie chce się kłócić w ogóle i schodzi z drogi jak coś takiego się dzieje i ona żadnej strony nie weźmie. Już lepiej by było jakim nic nie dostała niż takim ochłapem w twarz. Przepraszam że tak piszę ale jestem zdenerwowana

70 zł to nie jest też jakaś wielka kwota

Przesadzasz i to grubo.
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-17, 15:43   #4
januszpolak
Zakorzenienie

Przesadzasz i zachowujesz się jak dla mnie bardzo nie w porządku. Chcesz dyktować innym ludziom co mają Ci kupić na urodziny i za ile pieniędzy, żeby umieć się cieszyć ze swojego święta i prezentu? Ja bym na Twoim miejscu się ucieszyła, że szwagierka pomyślała o Tobie, to miły gest.

Prezent za 70 zł to też nie jest drogi prezent, to raz, a dwa to był prezent od was dla nich, a tutaj chodziło tylko o Twoje urodziny. Z Twoim podejściem i wyliczaniem innym na jakie prezenty (dla Ciebie oczywiście) ich stać i co za tym idzie są zobowiązani Ci je kupować, to nie wróżę Ci dobrych relacji z resztą rodziny.
januszpolak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-17, 15:44   #5
patusiaa23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez januszpolak Pokaż wiadomość
Przesadzasz i zachowujesz się jak dla mnie bardzo nie w porządku. Chcesz dyktować innym ludziom co mają Ci kupić na urodziny i za ile pieniędzy, żeby umieć się cieszyć ze swojego święta i prezentu? Ja bym na Twoim miejscu się ucieszyła, że szwagierka pomyślała o Tobie, to miły gest.

Prezent za 70 zł to też nie jest drogi prezent, to raz, a dwa to był prezent od was dla nich, a tutaj chodziło tylko o Twoje urodziny. Z Twoim podejściem i wyliczaniem innym na jakie prezenty (dla Ciebie oczywiście) ich stać i co za tym idzie są zobowiązani Ci je kupować, to nie wróżę Ci dobrych relacji z resztą rodziny.
Nie chcę dyktować co mi mają kupić ale 70 a 8 zł to jest prawie 10 razy więcej. Chodzi mi o to że ja wcale wolałabym nic nie dostać i nie rozumiem czemu mi daje takie małe śmieci bo mi się wydaje żeby pokazać że mnie nie lubi.
Stary 2017-11-17, 15:47   #6
januszpolak
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chcę dyktować co mi mają kupić ale 70 a 8 zł to jest prawie 10 razy więcej. Chodzi mi o to że ja wcale wolałabym nic nie dostać i nie rozumiem czemu mi daje takie małe śmieci bo mi się wydaje żeby pokazać że mnie nie lubi.
Skąd taki pomysł? Liczy się gest. Zresztą, skoro jak sama piszesz, "spodziewałaś się, że ci coś przywiezie zza granicy", to nie sądzę żebyś była zadowolona z braku prezentu. Raczej też byś się czuła wściekła i urażona, w końcu wydaliście tyle pieniędzy na prezent dla nich. Na przyszłość nie kupuj ludziom prezentów, jeśli jest to dla Ciebie od razu powód żeby czekać na rewanż.
Stary 2017-11-17, 15:47   #7
Hultaj
BAN stały

35 zł od osoby to jest prezent z gatunku tej szminki za 8.

za granicą to nawet chyba bardziej jest zwyczaj obdarowywania sie drobiazgami niż wystawne udawanie hojnego.

jak dla mnie dostałaś jako symboliczny gest i tyle, a ty jesteś roszczeniowa i interesowna, co cię w ogole obchodzi, że teściowie sfinansowali studia własnej córce.

korzyść z tego na przyszłość jest taka, że ju wiesz, że nie musisz szwagierce kupować nic droższego niż skromny upominek. tylko już nie świruj i nie kupuj jej w święta manifestacyjnie pomadki. ładnie pachnący żel pod prysznic będzie ok.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-17, 15:49   #8
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

Cytat:
To idź do niej i jej to powiedz.
Będziesz miała z głowy takie prezenty. (o ile nie wszystkie)
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-17, 15:50   #9
januszpolak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
jak dla mnie dostałaś jako symboliczny gest i tyle, a ty jesteś roszczeniowa i interesowna, co cię w ogole obchodzi, że teściowie sfinansowali studia własnej córce.
A to już w ogóle szczyt szczytów, żeby obcym ludziom wypominać na co wydają swoje własne zarobione pieniądze i że na córkę.
Stary 2017-11-17, 15:50   #10
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Nie chcę dyktować co mi mają kupić ale 70 a 8 zł to jest prawie 10 razy więcej.
nie prawie 10 tylko ponad 8 ; i nie 70 a 35, a 35 to jest ponad 4 razy.

A co jej dalaś bo cena ceną, ale są takie prezenty ktore nawet i za 70 są średnio udane ?

w każdym razie ja bym wolała coś fajnego za 10, 20, 30 od ładnego breloczka do kluczy po choćby zakolanówki czy rajstopy z wzorem , nie wiem, słuchawki do odtwarzacza, niż coś co jest paskudne, nie w moim guście, do schowania wyrzucenia lub zapomnienia o tym za chwilę.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2017-11-17 o 15:53
Stary 2017-11-17, 15:51   #11
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dorośnij
Ślub planujesz, a tu wątek jak gimnazjalistki. Może zwyczajnie zapomniała o urodzinach, a nie chciała iść z pustymi rękami. Cokolwiek.

BTW, teściowa, szwagierka, mąż - a wy ślub planujecie? Nieźle
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-11-17, 15:53   #12
patusiaa23
BAN stały

Na święta 70 zł to było dla nas bardzo dużo bo kupowaliśmy prezenty dla 10 osób więc razem to się bardzo dużo tego zebrała a na te urodziny ona kupowała prezent tylko jednej osobie
Stary 2017-11-17, 15:56   #13
ruda_beksa
Zakorzenienie

Przesadzasz i to mocno. Szminka z Biedronki nie jest fantastycznym prezentem, ok, ale widziałam na wielu blogach recenzje tych nieszczęsnych szminek i są podobno niezłe. Twoje teksty z "ochłapem" są żenujące. Radzę się uspokoić i przemyśleć wszystko na zimno.

Cytat:
Ja generalnie nic do niej nie mam ona nie jest jakaś straszna ale jest strasznie pazerna na wszystko teściowie zapłacili jej za studia nic się nie dołożyła skończyła je i wyjechała za granice nawet nie pracuje w zawodzie.
A to, jak twoi teściowe wydają pieniądze, to już zupełnie nie twój interes. Zawód w którym pracuje szwagierka też nie.

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-17, 15:58   #14
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Na święta 70 zł to było dla nas bardzo dużo bo kupowaliśmy prezenty dla 10 osób więc razem to się bardzo dużo tego zebrała a na te urodziny ona kupowała prezent tylko jednej osobie

to tylko świadczy o tym, że ulegasz konsumpcyjnej modzie kupowania sobie prezentów w imię jakiejś idei, tu świątecznej, choć nie chcesz bo szkoda ci na to forsy, a są ludzie, którzy nie przywiązują do tego nadmiernej wagi.
Stary 2017-11-17, 16:01   #15
AuroraCoriolis
Zadomowienie

Cytat:
ale moze w ciagu roku kupuje je 20 innym osobom i tez jej sie zbiera?

Mysle,ze przesadzasza ona najpewniej zapomniala o Twoich urodzinach i chciala kupic cos na syzbko a pewnie w biedronce nie ma wielkiego wyboru.
AuroraCoriolis jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-11-17, 16:02   #16
januszpolak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
to tylko świadczy o tym, że ulegasz konsumpcyjnej modzie kupowania sobie prezentów w imię jakiejś idei, tu świątecznej, choć nie chcesz bo szkoda ci na to forsy, a są ludzie, którzy nie przywiązują do tego nadmiernej wagi.
Dokładnie, przymusu nie ma a jeśli ktoś kupuje tylko bo wypada i czekając z zapartym tchem na rewanż, to ja bym wolała od takiej osoby w ogóle "drogiego prezentu" nie dostawać. Dawanie prezentów to ma być przyjemność i frajda a nie wytwarzanie dodatkowej presji. Potem jest taka motywacja "musze jej kupić drogi prezent, bo się na mnie obrazi", a nie, że pamiętam o niej i chcę jej zrobić przyjemność.
Stary 2017-11-17, 16:03   #17
patusiaa23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ruda_beksa Pokaż wiadomość
Przesadzasz i to mocno. Szminka z Biedronki nie jest fantastycznym prezentem, ok, ale widziałam na wielu blogach recenzje tych nieszczęsnych szminek i są podobno niezłe. Twoje teksty z "ochłapem" są żenujące. Radzę się uspokoić i przemyśleć wszystko na zimno.

A to, jak twoi teściowe wydają pieniądze, to już zupełnie nie twój interes. Zawód w którym pracuje szwagierka też nie.
Bo dla mnie kupowanie takich rzeczy jest żenujące wolałabym usłyszeć prawdę że zapomniała czegoś kupić bo wcale nie musiała kupować bo to nie była impreza tylko wpadłam z ciastem ale ona wolała się wyłamać coś kupić i mnie tylko tym prezentem upokorzyć bo przecież chyba nie miało mi być miło tylko głupio.
Stary 2017-11-17, 16:03   #18
kalor
Gazela inteligencji

A ona wam nic na święta nie kupiła?
Stary 2017-11-17, 16:05   #19
Adrianna_8
Zakorzenienie

Mocno przesadzona reakcja jak na osobę dorosłą.

Ona mogła zapomnieć o Twoich urodzinach, stąd ten prezent.

Poza tym jeśli kupujesz prezenty, żeby potem otrzymać coś z powrotem, to przestań się wykosztowywać. Nie warto.

Jakby Cię nie lubiła, to w ogóle by Ci nic nie kupiła i by nie zeszła.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-17, 16:05   #20
patusiaa23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kalor Pokaż wiadomość
A ona wam nic na święta nie kupiła?
Kupiła nam obojgu świeczkę zapachową taką dużą i super bardzo to był fajny prezent
Stary 2017-11-17, 16:05   #21
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Bo dla mnie kupowanie takich rzeczy jest żenujące wolałabym usłyszeć prawdę że zapomniała czegoś kupić bo wcale nie musiała kupować bo to nie była impreza tylko wpadłam z ciastem ale ona wolała się wyłamać coś kupić i mnie tylko tym prezentem upokorzyć bo przecież chyba nie miało mi być miło tylko głupio.
Dopisujesz sobie bardzo dużo i zupełnie niepotrzebnie. Na twoim miejscu podziękowałabym jej za pamięć i wypróbowałabym szminkę, bo a nuż to mój kolor.

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-17, 16:05   #22
zakonna
Naczelna Nastolatka

Uważam że autorka ma ból odwłoka bo zagranico byli a prezentu nie przywieźli. Smuteczek. Nowa wersja "dej, zagranico byłeś"

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
Stary 2017-11-17, 16:08   #23
Adrianna_8
Zakorzenienie

Skoro dostaliście na współę świeczkę, to może ona preferuje takie małe prezenty.

Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-17, 16:09   #24
kalor
Gazela inteligencji

Cytat:
Kupiła nam obojgu świeczkę zapachową taką dużą i super bardzo to był fajny prezent
No to czemu przy okazji urodzin wypominasz jej prezent świąteczny, skoro na święta prezent zrobiła? Już bardziej bym zrozumiała, gdybys jej wypomniała, ze zrobiłaś jej super prezent urodzinowy, a ona tę szminkę. Ty jej kupujesz prezenty na urodziny?
Stary 2017-11-17, 16:11   #25
patusiaa23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Adrianna_8 Pokaż wiadomość
Skoro dostaliście na współę świeczkę, to może ona preferuje takie małe prezenty.

Ale przecież takie duże świeczki to wcale nie są tanie wydaje mi się że ona po prostu się postarała i kupiła co nam się spodoba bo to był prezent dla mnie i narzeczonego a jak kupuje tylko mi to ma to gdzieś.

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Napisane przez kalor Pokaż wiadomość
No to czemu przy okazji urodzin wypominasz jej prezent świąteczny, skoro na święta prezent zrobiła? Już bardziej bym zrozumiała, gdybys jej wypomniała, ze zrobiłaś jej super prezent urodzinowy, a ona tę szminkę. Ty jej kupujesz prezenty na urodziny?
Jeśli byłaby okazja spotkać się w jej urodziny z ciastem i tak dalej to na pewno bym coś kupiła
Stary 2017-11-17, 16:12   #26
utracona11
Raczkowanie

Tytuł wątku bardzo dramatyczny. Myślałam, że będzie coś o chodzeniu nago przy sąsiadach czy coś w tym stylu, a tu taka.... błahostka. Mi by do głowy nie przyszło, aby złościć się o głupi prezent. Liczy się gest, pamięć
utracona11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-17, 16:14   #27
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

masz okropny charakter gorszy niz twoja NIE szwagierka (bo jeszcze nia nie jest)
po pierwsze to nie twoj biznes za co jej rodzice placa i co sponsoruja
nie podobal ci sie prezent to nie trzeba bylo brac
dwa nie kupuje sie prezentu z nadzieja ze sie dostanie prezent w takiej samej cenie,takie zachowanie to chyba u dzieci w podstawowce jest akceptowane
dorosnij

Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Czas edycji: 2017-11-17 o 16:16
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-17, 16:15   #28
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Ale przecież takie duże świeczki to wcale nie są tanie wydaje mi się że ona po prostu się postarała i kupiła co nam się spodoba bo to był prezent dla mnie i narzeczonego a jak kupuje tylko mi to ma to gdzieś.

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Jeśli byłaby okazja spotkać się w jej urodziny z ciastem i tak dalej to na pewno bym coś kupiła
Ale dramatyzujesz.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-17, 16:19   #29
patusiaa23
BAN stały

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;78899526]masz okropny charakter gorszy niz twoja NIE szwagierka (bo jeszcze nia nie jest)
po pierwsze to nie twoj biznes za co jej rodzice placa i co sponsoruja
nie podobal ci sie prezent to nie trzeba bylo brac
dwa nie kupuje sie prezentu z nadzieja ze sie dostanie prezent w takiej samej cenie,takie zachowanie to chyba u dzieci w podstawowce jest akceptowane
dorosnij[/QUOTE]

Jakbym jej oddała prezent i powiedziała że nie przyjmuję to by była dopiero afera!!!
Stary 2017-11-17, 16:20   #30
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Powiem Ci, że mam podobnie. Nie mogę nazwać dziewczyny szwagierka, bo z facetem jestem trochę ponad pół roku.
Ona miała urodziny w sierpniu - kupiliśmy jej z facetem prezent. Nie wydaliśmy na to buk wie ile, no ale powiedzmy, że było to w granicy 50 zł. Złożyliśmy życzenia, zaprosiliśmy na lody (chyba 17 lat kończyła)
Ja miałam urodziny tydzień temu, akurat tego dnia byłam u nich - nawet mi życzeń nie złożyła wiedziała, że mam urodziny, bo ich rodzice mi złożyli życzenia, dali czekoladki, a ona w tym samym momencie siedziała przed tv.
Na 18 mieliśmy jej kupić wypasiony prezent (komplet biżuterii, naszyjnik + kolczyki), a teraz gówno dostanie, najwyżej starą czekoladę (specjalnie chyba kupię świąteczną i jej dam w sierpniu )

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości