![]() |
#1 |
BAN stały
|
Moja szwagierka nie ma wstydu
Przepraszam jeśli wątek będzie długi ale muszę to z siebie wyrzucić bo po prostu zaraz nie wytrzymam to są chyba najgorsze urodziny jakie miałam do tej pory. Mam narzeczonego jesteśmy razem już dość długo mamy ślub w planach nasze rodziny się już znają często spędzamy razem z weekendy z moją teściową się nawet lubię bardzo fajna babka nie wtrąca się za bardzo a i czasem ustawi mojego narzeczonego do pionu jak trzeba. Ja z narzeczonym pracujemy powoli odkładamy pieniądze na wesele i w ogóle. Ale najważniejsze nie jest to. Mój narzeczony ma siostrę która mieszka na stałe w Holandii. My się rzadko widujemy ale wiedzieliśmy się na święta w zeszłym roku razem z mężem kupiliśmy jej prezent który nie był tani myślę że z 70 zł nas wyszedł. Ja generalnie nic do niej nie mam ona nie jest jakaś straszna ale jest strasznie pazerna na wszystko teściowie zapłacili jej za studia nic się nie dołożyła skończyła je i wyjechała za granice nawet nie pracuje w zawodzie. I miałam dzisiaj urodziny byłam u teściowej i ona zeszła od siebie z pokoju na torta do nas. Dostałam od niej na urodziny... szminkę z biedronki. No nie wiem jak wam ale mi ręce opadają dziewczyna nawet się trochę nie postarała taka szminka kosztuje 8 zł i do tego kupiła ją w sklepie przy okazji kupowania bułek miałam nadzieje że może mi coś przywiozła od siebie zza granicy ale nie. Krew mnie zalała. Mój narzeczony mówi że przesadzam ale mi się to w głowie nie mieści. Mi by było głupio dać komukolwiek taki prezent a zwłaszcza że ją naprawdę stać na coś lepszego. Cały humor mi prysł jak otworzyłam małą torebeczkę i zobaczyłam ten szajs. Ja nie wiem nie dałam jej powodu żeby mnie nie lubiła. Teściowa w ogóle nic na to nie powiedziała ale ona taka jest że nie chce się kłócić w ogóle i schodzi z drogi jak coś takiego się dzieje i ona żadnej strony nie weźmie. Już lepiej by było jakim nic nie dostała niż takim ochłapem w twarz. Przepraszam że tak piszę ale jestem zdenerwowana
|
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Moja szwagierka nie ma wstydu
Trzeba przyznać, że gdybym miała coś komuś kupić to bym postarała się coś lepszego niż prezent za 8 zł. Nie neguje, że być może ta szminka wcale taka zła nie jest bo czasem tańsze może być lepsze nić coś normalnie za 80 zł. Jednak głupio by mi było robic teściowej taki tani prezent przed samą sobą, a co dopiero nią...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
70 zł to nie jest też jakaś wielka kwota ![]() Przesadzasz i to grubo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Przesadzasz i zachowujesz się jak dla mnie bardzo nie w porządku. Chcesz dyktować innym ludziom co mają Ci kupić na urodziny i za ile pieniędzy, żeby umieć się cieszyć ze swojego święta i prezentu? Ja bym na Twoim miejscu się ucieszyła, że szwagierka pomyślała o Tobie, to miły gest.
Prezent za 70 zł to też nie jest drogi prezent, to raz, a dwa to był prezent od was dla nich, a tutaj chodziło tylko o Twoje urodziny. Z Twoim podejściem i wyliczaniem innym na jakie prezenty (dla Ciebie oczywiście) ich stać i co za tym idzie są zobowiązani Ci je kupować, to nie wróżę Ci dobrych relacji z resztą rodziny. |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
35 zł od osoby to jest prezent z gatunku tej szminki za 8.
![]() za granicą to nawet chyba bardziej jest zwyczaj obdarowywania sie drobiazgami niż wystawne udawanie hojnego. jak dla mnie dostałaś jako symboliczny gest i tyle, a ty jesteś roszczeniowa i interesowna, co cię w ogole obchodzi, że teściowie sfinansowali studia własnej córce. ![]() korzyść z tego na przyszłość jest taka, że ju wiesz, że nie musisz szwagierce kupować nic droższego niż skromny upominek. tylko już nie świruj i nie kupuj jej w święta manifestacyjnie pomadki. ładnie pachnący żel pod prysznic będzie ok. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Będziesz miała z głowy takie prezenty. (o ile nie wszystkie) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
A to już w ogóle szczyt szczytów, żeby obcym ludziom wypominać na co wydają swoje własne zarobione pieniądze i że na córkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() A co jej dalaś bo cena ceną, ale są takie prezenty ktore nawet i za 70 są średnio udane ? w każdym razie ja bym wolała coś fajnego za 10, 20, 30 od ładnego breloczka do kluczy po choćby zakolanówki czy rajstopy z wzorem ![]() ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2017-11-17 o 15:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Dorośnij
![]() Ślub planujesz, a tu wątek jak gimnazjalistki. Może zwyczajnie zapomniała o urodzinach, a nie chciała iść z pustymi rękami. Cokolwiek. BTW, teściowa, szwagierka, mąż - a wy ślub planujecie? Nieźle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Na święta 70 zł to było dla nas bardzo dużo bo kupowaliśmy prezenty dla 10 osób więc razem to się bardzo dużo tego zebrała a na te urodziny ona kupowała prezent tylko jednej osobie
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Przesadzasz i to mocno. Szminka z Biedronki nie jest fantastycznym prezentem, ok, ale widziałam na wielu blogach recenzje tych nieszczęsnych szminek i są podobno niezłe. Twoje teksty z "ochłapem" są żenujące. Radzę się uspokoić i przemyśleć wszystko na zimno.
A to, jak twoi teściowe wydają pieniądze, to już zupełnie nie twój interes. Zawód w którym pracuje szwagierka też nie.
#14 | |
BAN stały
|
Cytat:
to tylko świadczy o tym, że ulegasz konsumpcyjnej modzie kupowania sobie prezentów w imię jakiejś idei, tu świątecznej, choć nie chcesz bo szkoda ci na to forsy, a są ludzie, którzy nie przywiązują do tego nadmiernej wagi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mysle,ze przesadzasza ona najpewniej zapomniala o Twoich urodzinach i chciala kupic cos na syzbko a pewnie w biedronce nie ma wielkiego wyboru. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie, przymusu nie ma a jeśli ktoś kupuje tylko bo wypada i czekając z zapartym tchem na rewanż, to ja bym wolała od takiej osoby w ogóle "drogiego prezentu" nie dostawać. Dawanie prezentów to ma być przyjemność i frajda a nie wytwarzanie dodatkowej presji. Potem jest taka motywacja "musze jej kupić drogi prezent, bo się na mnie obrazi", a nie, że pamiętam o niej i chcę jej zrobić przyjemność.
|
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Gazela inteligencji
|
A ona wam nic na święta nie kupiła?
#19 |
Zakorzenienie
|
Mocno przesadzona reakcja jak na osobę dorosłą.
Ona mogła zapomnieć o Twoich urodzinach, stąd ten prezent. Poza tym jeśli kupujesz prezenty, żeby potem otrzymać coś z powrotem, to przestań się wykosztowywać. Nie warto. Jakby Cię nie lubiła, to w ogóle by Ci nic nie kupiła i by nie zeszła. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#22 |
Naczelna Nastolatka
|
Uważam że autorka ma ból odwłoka bo zagranico byli a prezentu nie przywieźli. Smuteczek. Nowa wersja "dej, zagranico byłeś"
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
#23 |
Zakorzenienie
|
Skoro dostaliście na współę świeczkę, to może ona preferuje takie małe prezenty.
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Gazela inteligencji
|
No to czemu przy okazji urodzin wypominasz jej prezent świąteczny, skoro na święta prezent zrobiła? Już bardziej bym zrozumiała, gdybys jej wypomniała, ze zrobiłaś jej super prezent urodzinowy, a ona tę szminkę. Ty jej kupujesz prezenty na urodziny?
#25 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Jeśli byłaby okazja spotkać się w jej urodziny z ciastem i tak dalej to na pewno bym coś kupiła |
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Tytuł wątku bardzo dramatyczny. Myślałam, że będzie coś o chodzeniu nago przy sąsiadach czy coś w tym stylu, a tu taka.... błahostka. Mi by do głowy nie przyszło, aby złościć się o głupi prezent. Liczy się gest, pamięć
|
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
masz okropny charakter gorszy niz twoja NIE szwagierka (bo jeszcze nia nie jest)
po pierwsze to nie twoj biznes za co jej rodzice placa i co sponsoruja nie podobal ci sie prezent to nie trzeba bylo brac dwa nie kupuje sie prezentu z nadzieja ze sie dostanie prezent w takiej samej cenie,takie zachowanie to chyba u dzieci w podstawowce jest akceptowane dorosnij Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2017-11-17 o 16:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#29 |
BAN stały
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;78899526]masz okropny charakter gorszy niz twoja NIE szwagierka (bo jeszcze nia nie jest)
po pierwsze to nie twoj biznes za co jej rodzice placa i co sponsoruja nie podobal ci sie prezent to nie trzeba bylo brac dwa nie kupuje sie prezentu z nadzieja ze sie dostanie prezent w takiej samej cenie,takie zachowanie to chyba u dzieci w podstawowce jest akceptowane dorosnij[/QUOTE] Jakbym jej oddała prezent i powiedziała że nie przyjmuję to by była dopiero afera!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
Powiem Ci, że mam podobnie. Nie mogę nazwać dziewczyny szwagierka, bo z facetem jestem trochę ponad pół roku.
Ona miała urodziny w sierpniu - kupiliśmy jej z facetem prezent. Nie wydaliśmy na to buk wie ile, no ale powiedzmy, że było to w granicy 50 zł. Złożyliśmy życzenia, zaprosiliśmy na lody (chyba 17 lat kończyła) Ja miałam urodziny tydzień temu, akurat tego dnia byłam u nich - nawet mi życzeń nie złożyła ![]() Na 18 mieliśmy jej kupić wypasiony prezent (komplet biżuterii, naszyjnik + kolczyki), a teraz gówno dostanie, najwyżej starą czekoladę (specjalnie chyba kupię świąteczną i jej dam w sierpniu ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.