Sierpniowe PM-ki 2017 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-05-04, 17:18   #1
Taube
Mżonka

Wink

Sierpniowe PM-ki 2017

Witajcie! Sierpniowe PM-ki 2015 i 2016 mają swój wątek, ale coraz więcej przybywa przyszłorocznych Sierpniówek Dlatego dziewczyny, łączymy się ^^

Choć do naszego wesela jeszcze sporo czasu, podzielcie się tym, co już organizujecie, jakie macie wizje, kolor i motyw przewodni, jaki wybrałyście styl wesela, skąd czerpiecie inspiracje (fotki mile widziane) itd

Witam wszystkich i zapraszam do dyskusji
Stary 2016-05-05, 06:21   #2
JusstiNess
Przyczajenie

Cool Dot.: Sierpniowe PM-ki 2017

jestem świeżą narzeczoną Ustalilismy date na 19 sierpnia ^^
JusstiNess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-05, 08:46   #3
Taube
Mżonka

Dot.: Sierpniowe PM-ki 2017

To czekamy na resztę ^^
Stary 2016-05-05, 20:07   #4
Natalia9639
Przyczajenie

A ja wychodzę za mąż w już w sierpniu tego roku <3
Dokładnie za 100 dni <3
Pozdrawiam macie jeszcze duuuzo czasu
Natalia9639 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-05, 21:49   #5
Taube
Mżonka

to dziś studniówka okazja, by się napić!!
Stary 2016-05-06, 14:23   #6
Natalia9639
Przyczajenie

Blisko naszej daty -->13.08.2016
Natalia9639 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-06, 14:58   #7
Taube
Mżonka

Cytat:
Napisane przez Natalia9639 Pokaż wiadomość
Blisko naszej daty -->13.08.2016
Tak samo, ale my rok później. Wy będziecie obchodzić papierowe gody , gdy my dopiero będziemy ślubować
Stary 2016-05-07, 17:40   #8
agnuszek
Przyczajenie

Cześć

U mnie również 12.082017 długi weekend nam wypada co już zdążyłyście zarezerwować?
agnuszek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-07, 18:30   #9
Taube
Mżonka

Cytat:
Napisane przez agnuszek Pokaż wiadomość
Cześć

U mnie również 12.082017 długi weekend nam wypada co już zdążyłyście zarezerwować?
Oooo świetnie my już mamy salę i zespół. Zaklepałam wstępnie termin u florystki i dekoratorki, ale sprawa jeszcze do dogadania. Mamy też pozwolenie na wynajęcie samochodu eLki, którym pojedziemy do hotelu spod kościoła Oczywiście termin w kościele też jest zaklepany. A u Was?
Stary 2016-05-10, 09:04   #10
agnuszek
Przyczajenie

Ooo sporo już masz ogarnięte my mamy już salę, fotograf właściwie na dniach (to akurat mamy z polecenia z kościołem będziemy załatwiać dopiero jakoś pod koniec grudnia bo w mojej parafii mają jakieś księgi roczne i muszę poczekać aż założą nową na 2017 największy dylemat mamy z orkiestrą, nikogo z polecenia, szukamy w necie ale w sumie nie wiem czym mam się sugerować przy wyborze, ceną?;p Ogólnie w tym roku załatwiamy salę, orkiestrę i fotografa a resztę zostawiamy na 2017
Stary 2016-05-10, 11:24   #11
Taube
Mżonka

My też nie mieliśmy nikogo z polecenia, czytałam tylko opinie w necie. Teraz tylko wybór foto&video i można odpoczywać Wczoraj zamówiłam sobie podwiązkę, bo nie mogłam się powstrzymać w sumie takich przedmiotów do dekoracji też już trochę uzbierałam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-10, 11:57   #12
agnuszek
Przyczajenie

No my też patrzymy na opinie w necie, ale z tym też różnie bywa my kamerzysty nie chcemy, ale za to będzie dwóch fotografów (oni wplatają, krótkie filmiki w prezentację) a ja nie mogę się powstrzymać przed oglądaniem sukienek średnio raz w tygodniu
Stary 2016-05-10, 15:21   #13
Taube
Mżonka

Cytat:
Napisane przez agnuszek Pokaż wiadomość
No my też patrzymy na opinie w necie, ale z tym też różnie bywa my kamerzysty nie chcemy, ale za to będzie dwóch fotografów (oni wplatają, krótkie filmiki w prezentację) a ja nie mogę się powstrzymać przed oglądaniem sukienek średnio raz w tygodniu
tylko raz?? hehe ja non stop przeglądam a to suknie, a to jakieś dodatki. Tylko wyborem foto&video ciężko się zająć. Chyba zrzucę to na narzeczonego ;D
Stary 2016-05-10, 16:23   #14
agnuszek
Przyczajenie

Daj znać czy Ci się udało, ja próbowałam tak zrobić z orkiestrą i nie dał się wrobić chciałabym już mieć ten problem z głowy bo później już zostaje wybieranie samych przyjemnych rzeczy ja tam na razie tak luźno przeglądam bo wiem, że i tak za parę miesięcy zmienię zdanie jeśli chodzi o film to chcesz mieć taką krótką prezentację, czy powiedzmy "pełnometrażowy"?
Stary 2016-05-10, 20:45   #15
Taube
Mżonka

W sumie zwaliłam mojemu TŻ na głowę załatwienie wczasów na te wakacje. Do tej pory nie zadzwonił.. jak tak dalej pójdzie, nigdzie nie pojedziemy z jego winy W video ważna jest dla mnie jakość nagrania, inne niż HD nie wchodzą w grę. A czy to będzie prezentacja, czy pełny metraż nie jest jeszcze ustalone.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-11, 09:29   #16
JusstiNess
Przyczajenie

Tak to z chłopami jest My mamy już fotografa, ale jeszcze kamerzystę musimy znaleźć. Sala też jest już nasza. Mieliśmy szczęście, bo 3 pary pytały potem o ten termin kto pierwszy ten lepszy A wy na ile osób organizujecie wesele? U nas to ok 170 będzie
JusstiNess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-11, 17:09   #17
agnuszek
Przyczajenie

Jednak lepiej zacząć rezerwowanie wcześniej, żeby spać spokojnie ja dzisiaj już do końca dograłam fotografów, więc zostaje tylko orkiestra;p o matko, u Was to będzie duża impreza u nas pewnie coś koło 90 osób
Stary 2016-05-11, 19:48   #18
Taube
Mżonka

Z orkiestrą jest chyba najgorzej tyle kontaktowałam się tam z różnymi zespołami i pytałam o terminy. Spośród tych, którzy mieli wolny nasz termin (było ich 5 lub 6) wybrałam najlepszy. Miałam dylemat nad 2 zespołami, ale jakoś się udało wybrać. Okazało się na spotkaniu, że grali u znajomych na weselu, bo kojarzyliśmy ich twarzyczki ^^ więc myślę, że to najlepszy wybór.
U nas zdeklarowalismy 120 osób, a może ich być nawet 150. Więcej nie ma sensu zapraszać.

Ile płacicie za talerzyk i co wchodzi w cenę??
Stary 2016-05-12, 11:38   #19
Taube
Mżonka

15 miesięcy do ślubuuu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-21, 20:21   #20
dzastina159
Raczkowanie

To zgłaszam się i ja

Chyba będę rozpoczynać nasz miesiąc - 5.08.2017

Mamy załatwione: sala, zespół, foto+video.
Kościół w październiku.
Zaproszenia listopad/grudzień.
Reszta w przyszłym roku.

Zespół, który wybraliśmy grał na weselu kolegi, gdzie byliśmy i nam się spodobał jeszcze zanim coś planowaliśmy i gra tam brat tego kolegi Więc musi być ok

Przyszła matka, żona, a może kiedyś kochanka??
dzastina159 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-21, 21:09   #21
Taube
Mżonka

Powitać a coś więcej wiadomo Dżast? kolor/motyw przewodni, styl imprezy, jaka sukienka, czym się inspirujesz, kto pomaga w przygotowaniach itd <ciągnie za język >

Łaaaha moja 200 wiadomość na forum

Edytowane przez Taube
Czas edycji: 2016-05-21 o 21:13
Taube jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-21, 21:19   #22
dzastina159
Raczkowanie

Koloru brak i nie wiem czy będzie. Kwiaty może różowe goździki i róże. Wesele na 200 osób więc raczej duże.
Sukienka może koronkowa, jesli mi się nie odmieni. Zalatwilamy raczej sami.

440 dni do ślubu

Stary 2016-05-22, 10:07   #23
Taube
Mżonka

Ja tez wszystko sama załatwiam, a co więcej angażuję się artystycznie Wszelkie dodatki planuję zrobić sama. U nas przewodni kolor to fiolet (mój ulubiony ) , prototyp zaproszenia gotowy, 'podusia' pod obrączki gotowa, prototyp kokardy do samochodu, pudełeczka na podziękowania dla gości też już mam. Księgę gości zamówiłam i nie mogłam się oprzeć...zakupiłam już podwiązkę Świeczniki - latarenki też już mam (mimo ze lokal oferuje w cenie, ja chyba uzyję swoich). Wszystko ma być w stylu shabby / vintage. Organizacja idzie pełną parą ^^
Stary 2016-05-25, 17:39   #24
Monellaa
Przyczajenie

Cześć dziewczyny!!! Miło do Was dołączyć
Nasz termin to sierpień 2017. Mam nadzieje, że podzielicie się swoimi doświadczeniami i dobrymi radami dotyczącymi przygotowań do ślubu a także i będzie okazja pogadać o "byle czym"
I już moje pierwsze pytanie... mamy załatwione w zasadzie wszystko ( sala, fotograf, muzyka) zostaje kamerzysta... jakoś nie jestem przekonana co do jego obowiązkowej obecności. Nie odczuwam także potrzeby posiadania 2h filmu z wesela, który najprawdopodobniej obejrzę może 3 razy. Zależy mi bardziej na tzw. teledysku/clip'ie (jak zwał tak zwał). Niestety aby taki teledysk powstał podobno musi być nagrane całe wesele....i cena tez nie ulega zmianie. Jak to jest u Was? Czy wszystkie będziecie miały kamerzystę, czy może znalazłyście inne rozwiązania??
Pozdrawiam.
Monellaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-26, 06:37   #25
Taube
Mżonka

Cytat:
Napisane przez Monellaa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!!! Miło do Was dołączyć
Nasz termin to sierpień 2017. Mam nadzieje, że podzielicie się swoimi doświadczeniami i dobrymi radami dotyczącymi przygotowań do ślubu a także i będzie okazja pogadać o "byle czym"
I już moje pierwsze pytanie... mamy załatwione w zasadzie wszystko ( sala, fotograf, muzyka) zostaje kamerzysta... jakoś nie jestem przekonana co do jego obowiązkowej obecności. Nie odczuwam także potrzeby posiadania 2h filmu z wesela, który najprawdopodobniej obejrzę może 3 razy. Zależy mi bardziej na tzw. teledysku/clip'ie (jak zwał tak zwał). Niestety aby taki teledysk powstał podobno musi być nagrane całe wesele....i cena tez nie ulega zmianie. Jak to jest u Was? Czy wszystkie będziecie miały kamerzystę, czy może znalazłyście inne rozwiązania??
Pozdrawiam.
Witaj w wątku! Teraz sporo par decyduje się na brak kamerzysty. Po co ktoś ma się plątać między ludźmi. W sumie jesteśmy na etapie poszukiwań odpowiedniej osoby i też tak sobie myślę, czy jest to nam rzeczywiście potrzebne. Myślę, że jednak się pewnie zdecydujemy. To jest jakby nie patrzeć pamiątka na wiele wiele lat. Dam znać, jeśli się zdecydujemy.
Stary 2016-05-26, 06:44   #26
dzastina159
Raczkowanie

Witaj. My też niekoniecznie lubimy filmy z wesel, ale u siebie będziemy mieć max. 1.5 godziny, tak mamy w umowie. Zależy nam najbardziej na chwili przygotowań, przysiega, pierwszy taniec i oczepiny. I będzie chwila z pleneru. To jest dla nas najważniejsze, reszta czasu to będą goście, i ten fragment pewnie przesuniemy.
A z kąd jesteście?

Stary 2016-05-26, 08:27   #27
jaaaania
Raczkowanie

Jako, że my datę ustaliliśmy na 12.08.2017 postanowiłam się przywitać . Mamy załatwione właściwie tylko podstawowe rzeczy czyli salę, foto, video i dj.
jaaaania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-26, 11:42   #28
Monellaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez dzastina159 Pokaż wiadomość
Witaj. My też niekoniecznie lubimy filmy z wesel, ale u siebie będziemy mieć max. 1.5 godziny, tak mamy w umowie. Zależy nam najbardziej na chwili przygotowań, przysiega, pierwszy taniec i oczepiny. I będzie chwila z pleneru. To jest dla nas najważniejsze, reszta czasu to będą goście, i ten fragment pewnie przesuniemy.
A z kąd jesteście?
Jesteśmy ze Szczecina
Często słyszę, że rezygnuje się z kamerzystów i też się waham ale nie chce też później żałować, że go nie było. Wielka szkoda, że nie ma możliwości filmowania tylko najważniejszych momentów z całej uroczystości Ponadto ceny zwalają z nóg!!!
Monellaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-26, 22:11   #29
Taube
Mżonka

Cytat:
Napisane przez jaaaania Pokaż wiadomość
Jako, że my datę ustaliliśmy na 12.08.2017 postanowiłam się przywitać . Mamy załatwione właściwie tylko podstawowe rzeczy czyli salę, foto, video i dj.
Powitać My też mamy 12 ^^ . Jak czytam ze ktos ma juz zalatwianie foto i video za sobą to stres mnie chwyta, bo my nadal w lesie z tym

Może napiszecie dziewczyny coś o Waszych związkach? Ile jesteście razem, ile czasu czekałyście na pierścionek, jak się poznaliście itd
Stary 2016-05-26, 22:57   #30
jaaaania
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Taube Pokaż wiadomość
Powitać My też mamy 12 ^^ . Jak czytam ze ktos ma juz zalatwianie foto i video za sobą to stres mnie chwyta, bo my nadal w lesie z tym

Może napiszecie dziewczyny coś o Waszych związkach? Ile jesteście razem, ile czasu czekałyście na pierścionek, jak się poznaliście itd

Dla mnie wybór fotografa i kamerzysty był mega ważny więc od razu się za to zabrałam, ale u tych usługodawców chyba nie trzeba się tak martwić o termin, chyba że są jacyś super ekstra na wypasie

W sierpniu tego roku będziemy razem 3 lata. Zaręczyny były po dwóch latach, a poznałam go, jak to teraz bywa - przez Internet. Był znajomym mojej siostry, ja byłam w dołku i pomyślałam co mi tam, napiszę . No i jest teraz na zaszczytnym miejscu mojego przyszłego męża
jaaaania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości