|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Dni cyklu
Hejka, moje pytanie może jest banalne, a może nie, już sama nie wiem, radzę się Was
![]() Otóż, czy któraś z Was miała wydzielinę z pochwy taką jakby "wypadającą", nigdy nie zwracałam na to uwagi, ale od pewnego czasu tak mam i nie wiem czy to coś poważnego czy taki już "urok". Myłam się i nagle zauważyłam, że pod ciśnieniem wody wypadła taka na początku szara, a później biała wydzielina... czy to normalne? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Dni cyklu
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Tzn, na początku roku strasznie mnie swędziało, potem z czasem to znikało, i narazie świądu nie ma, ale czasem bolą mnie wargi podczas np podcierania się... zaczerwienienia nie ma, nieprzyjemnego zapachu raczej też nie czuję...może to przez zła depilację tamtych miejsc...hmmm
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Infekcja nie zawsze musi dawać objawy zewnętrzne. Szary śluz może być objawem infekcji bakteryjnej, grudkowaty grzybiczej.
Jeśli chodzi o świąd i dyskomfort równie dobrze mogą być to podrażnienia min. po depilacji jak również od bielizny ![]() Lekarzem nie jestem i przez forum więcej nie pomogę, więc jeśli coś Cię martwi to wybierz się do ginekologa ![]() I taki mały zestaw rad które usłyszałam od mojej ginekolog aby zapobiegać infekcjom i podrażnieniom ![]() - prysznic zamiast kąpieli - zero wkładek - zero sztucznej bielizny - zero zapachowych płynów/ mydeł - podcieranie od przodu do tyłu Niby małe rzeczy ale niezwykle ważne ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Zaczerwienienie, świąd, zmieniona ilość lub konsystencja wydzieliny. Jak dla mnie to brzmi jak grzybica. Na twoim miejscu wybrałabym się do ginekologa, bo nie jest powiedziane czy zaraz objawy się nie zaostrzą albo nie będzie ci nawracać bez leczenia.
Do rad Ariel dodam jeszcze bezwzględne odstawienie cukrów prostych i wprowadzenie do diety probiotyków i prebiotyków. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
A jakich płynów używacie? Macie jakiś jeden typ czy różne?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Najlepiej o naturalnym skladzie jak najmniej chemiczny. Koniecznie z kwasem mlekowym i pomocny jest rowniez wyciag z kory dębu. Kwas mlekowy sprzyja leczeniu miejsc intymnych właśnie przy infekcjach grzybiczych. Zawiera on te same dobre bakterie, które mamy w pochwie i sprzyja ich namnazaniu. Kora dębu łagodzi dolegliwości, ma właściwosci przeciwzapalne i przeciwbakteryjne. Od siebie mogę polecić ten żel https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...erbaciane.html
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
A co oznacza malutka ilosc krwi na papierze? Gdy sie podcieralam, czulam, ze moj sluz jest mokry, wzielam drugi raz papier i chcialam wytrzec do sucha, a tam krew i biala wydzielina na nim? Nigdy nie mialam krwi (oprocz okresu). Przejrzalam, ze to czasem tak jest jak sie ma owulacje lub po niej (?). Ale tez, ze to moze nadzerka itd. Nie wiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
A biala wydzielina co moze oznaczac? Jest to moj 20 dzien cyklu, cykle mam zawsze nieregularne. Byc moze ze ta krew to moze byc okoloowulacyjna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Moje to ok. 33, czasem 27 i znowu np 35. Roznie to wypada.
---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Moje to np 33, czasem 27 i znowu np 35. Roznie wypadaja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.