![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
czarne włosy?
Moje naturalne włosy są koloru blond. Taki średni blond z popielatym odcieniem. Oczy szaro-niebieskie z zielonym odcieniem i ciemną otoczką. Cera taka dość jasna ale czasem z oliwkowym odcieniem, często się rumienię. Opalam się nawet łatwo ale najpierw moja skóra jest troszeczkę zaczerwieniona. Mam mnóstwo pieprzyków na ciele.
I mam pytanie. Czy dobrze by to wyglądało gdybym przefarbowała włosy na czarny/ciemny brąz a twarz ewentualnie malowała brązującym pudrem czy fluidem? Mam nadzieję że ktoś mi odpowie, mimo że zdjęcia nie dodałam. Chociażby z własnych doświadczeń... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: czarne włosy?
Nie będzie to wyglądało dobrze, będzie to wyglądało tandetnie i postarzysz się o ładne parę lat. Znam bardzo dużo kobiet, które mają czarne włosy (te farbowane też) i wyglądają atrakcyjnie bez zbyt ciemnego podkład. Jeśli zrobisz twarz za ciemnym fluidem twarz nabierze pomarańczowego odcienia (niezależnie od podkładu, zbyt ciemny robi się pomarańczowy na twarzy) i będzie się ona brzydko odcinać od reszty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Wygląda na to, że jesteś typem lato. Z moich obserwacji wynika, że dziewczyny o Twoim typie niezbyt korzystnie wyglądają w pofarbowanych na czarno włosach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Też mi się wydaje,że jesteś latem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
DLA NAS NAJWAŻNIEJSZE SĄ PSY Dla jednych ważne są wieloryby, dla innych drzewa, a dla nas Psy. Te duże i te małe. Obronne i bezbronne. Rasowe i kundelki. Dla nas ważne są psie drzwiczki, psie smutki i psie marzenia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja też jestem "latem" i włosy farbuję na czarno już od wielu lat. Joey widziałaś moje fotki kilka dni temu powiedz czy naprawde nie wyglądam korzystnie w takim kolorze? (wielu moich znajomych uważa że dużo lepiej mi w ciemnych kolorach niż w jasnych jeśli chodzi o włosy ). Może doradzisz mi na jaki kolor powinnam się przefarbować (wolałabym zrobić pasemka niż zmieniać całą głowę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Joey dzięki za odp
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
oo to ja bym sie dolaczyla do pytanka
![]() ![]()
Edytowane przez meesha Czas edycji: 2006-07-07 o 13:02 Powód: zapomnialam o focie:D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
no ok. po waszych odpowiedziach widzę że mam się z dala trzymać od czerni
![]() napisałam że mam średni blond z popielatym odcieniem ale właściwie moje włosy mają kolor coś podobnego do koloru włosów meeshy. taki leciutki odcień brązowego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
wydaje mi się że w ciemnych kolorach włosów nie będzie Ci za dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Vanilla Angel Czas edycji: 2006-05-09 o 16:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Meesha - mi się wydaje, że na ten ostatni kolorek możesz sobie spokojnie farbnąć włoski
![]() ![]() Angel - muszisz skombinować fotkę, bo bez zdjęcia trudno cos powiedzieć ![]() ![]() ![]() ![]()
DLA NAS NAJWAŻNIEJSZE SĄ PSY Dla jednych ważne są wieloryby, dla innych drzewa, a dla nas Psy. Te duże i te małe. Obronne i bezbronne. Rasowe i kundelki. Dla nas ważne są psie drzwiczki, psie smutki i psie marzenia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ja bym nie eksperymentowała na Twoim miejscu w farbowanie włosów na czarno, bo ciężko później zmienić kolor włosów. Sama mam teraz czarne włosy (naturalne miałam ciemny brąz) nieraz wolałabym powrócić do jakiegoś brązu, ale to nie takie łatwe:P
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
![]()
Też jestem lato. Długo farbowałam włosy na czarno, ale twarz przybierała kolor ziemisty, nie ładny. Najlepiej było mi w kolorze brązowym-takiej średniej czekoladzie
![]() i chociaż w recenzji piszę o czarnej farbie, to brązowa była tak samo dobra. Tylko nie pamietam numeru, ale bodajże nazywała się czekoladowy brąz. Od lutego powoli rozjaśniam się ![]() okropieństwo!!! :-( teraz znowu mam fazę na brąz! ehhh my kobiety ![]()
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
ok. Na czarno jednak się raczej nie pofarbuję bo z tego co tu czytam to będę wyglądać....conajmniej okropnie
![]() Niestety w chwili obecnej nie mam swojego zdjęcia na kompie ![]() Czekoladka zapytałaś jaką mam oprawę oczu. Otóż coś podobnoego do koloru włosów, taki jasny popielaty brąz z odcieniem blondu...a rzęsy też nie za ciemne nie za jasne. Wiele osób mówi że ładnie wyglądam w ciemnym makijażu oczu. Noszę okulary (niewiem czy to ma coś do rzeczy ale piszę w razie czego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Moze troche nie w tamacie....ale komu nie pasuje blond??
Robiłam włosy na blond, popielaty blond albo słoneczny.Zalezy kiedy. Znajoma wizazystka powiedziała że blond mi nie pasuje bo zbyt się rzuca w oczy i nie widac regularnych rysów mojej twarzy. (W brązach faktycznie jest mi dobrze). Jednak swojej wypowiedzi nie uzasadniła w zaden inny sposób, i ja się teraz domyślam dlaczego było mi zle w blądach. Dodam ze mam kolorystykę skóry bardziej zółtawą, ale bladą, oczy szaro niebieskie. Co do tematu, kiedys miałam tez czarne, ale zbyt byly ciemne, troche mnie przytłoczyły, twarz była zbyt posępna , blada. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja jestem lato-zimą - mam brązowe oczy, włosy i średnio ciemną oprawę oczu - i wiem, że jeśli farbowałabym się na blond (na co jakoś narazie nie mam ochoty), to wybrałabym jakiś ciemny chłodny blond, zamiast bardzo jasnego albo zamiast złocistego. Myślę, że trzeba to dobierać i do typu kolorystycznego i do cech indywidualnych. Edytowane przez Joey Czas edycji: 2006-05-10 o 16:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P.S. Dziewczyny, wedlug mnie Keira wygląda fatalnie w tych blond wlosach, ale to rzecz gustu pewnie ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Dla mnie Keira wyglada fatalnie wlasnie w czarnych!
![]() ![]() Najlepiej wyglada na 3 fotce, IMHO. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.