30 letnia dziewica - czy da sie to ukryć? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-05-15, 15:35   #1
OnaZDziwnejKrainy00
Przyczajenie

30 letnia dziewica - czy da sie to ukryć?

Hej

Jestem wieloletnią Wizażanką ale dla tego posta założyłąm nowe konto.

Jak w temacie jestem dziewicą pomimo, że mam 30lat. Dlaczego?
Określiłabym to jako brak szczęścia. Typowo damskie studnia i praca spowodowała, że nie mam gdzie kogoś poznać. Moja seksualne doświadczenie kończy się na 2 pettingach kilka lat temu. Nigdy nie miałam chłopaka.

Oczywiście mam swoje potrzeby więc systematycznie się masturbuje, również niewielkim masazerem dopochwowo (mysle, ze nie mam blony ale nie jestem pewna jak to sprawdzic).

Kiedys myslalam, żę warto czekać na miłość żcyia ale koło 27 lat zaczęłam wątpić ze takową znajdę.

To dziewictwo jest troche dla mnie takim balastem (rozsmieszylobym mnie to gdyby to powiedziala 20 letnia dziewczyna ale jednak inaczej to brzmi w ustach 30-latki).

Przed kwarantanna poznałam chłopaka z którym widziałam się raz i od tego czasu utrzymujemy kontakt przez internet. On jest starszy ma 36 lat i zapytał się mnie o mój ostatni związek i w panice skłamałam ze od 3 lat jestem sama ale jakos tego nie rozwijałam.

Teraz sie zastanawiam czy jeśli zdecydowałabym się na sex to czy mężczyzna jest w stanie wyczuć ze jestem dziewicą jesli nie mam blony(?)
Mysłałam, zeby mu powiedziec ze dawno nie uprawiałam seksu i jestem zdenerwowana.
Moze głupie ale sie tego wstydze
OnaZDziwnejKrainy00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-15, 19:15   #2
Antoiineette
Rozeznanie

Dot.: 30 letnia dziewica - czy da sie to ukryć?

Szczerze uważam, że jeśli dobrze Ci się z tym facetem rozmawia i mogłoby ewentualnie wyjść z tego coś więcej niż seks, to nie warto zaczynać od kłamstwa.
Jest jeszcze taka opcja, że w ogóle nie poruszysz tematu, a gdyby ewentualnie później pytał z jakiegoś powodu, możesz odpowiedzieć zgodnie z prawdą. Tak się ułożyło życie, nie poznałaś nikogo wartego uwagi, nie chciałaś iść do łóżka z pierwszym lepszym i tak wyszło. Nie jest to powód do wstydu.
Mam znajomą w podobnym wieku do Ciebie i też straciła dziewictwo niedawno. Ona akurat przyznała się, że jest dziewicą, a facet jakoś nie uciekł w podskokach i nadal spotykają się.
Jeśli to normalny facet to zrozumie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
So in America when the sun goes down and I sit on the old broken-down river pier watching the long, long skies over New Jersey (...), I think of Dean Moriarty, I even think of Old Dean Moriarty the father we never found, I think of Dean Moriarty.”
Antoiineette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-15, 19:34   #3
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2
Konto usunięte

Tez bym nie sciemniala i to go nie powinno odstraszyc.

ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-16, 03:32   #4
Azulito
Po prostu Człowiek

Nie kłam, bądź sobą, a na miłość życia warto czekać nawet wieczność.

Chyba nie chcesz mieszkać 24h z kimś, kogo będziesz okłamywać? Tylko po to by zaliczyć ślub, związek, bąbelki i inne pierdoły których ktoś tam od ciebie oczekuje.

Warto być z kimś, komu się ufa bez granic.

Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka
Azulito jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-16, 03:33   #5
Azulito
Po prostu Człowiek

Chyba nie chcesz mieszkać 24h z kimś, kogo będziesz okłamywać? Tylko po to by zaliczyć ślub, związek, bąbelki i inne pierdoły których ktoś tam od ciebie oczekuje.

Warto być z kimś, komu się ufa bez granic

Stary 2020-05-16, 08:19   #6
Adrianna_8
Zakorzenienie

Naprawdę chcesz zniszczyć tę i jakąkolwiek inną relację swoimi kłamstwami? Bądź szczera.

Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-16, 09:58   #7
motylka_30
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Azulito Pokaż wiadomość

Warto być z kimś, komu się ufa bez granic.

Po co ma mu mówić?Co go to obchodzi?
motylka_30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-16, 10:58   #8
OnaZDziwnejKrainy00
Przyczajenie

Niestety nie czuje zeby to miało przerodzić się w związek (duża odległość między nami + moje przeczucie). Jednak nawet jakby to nie miałoby przerodzić się w związek, to byłabym skłonna zaryzykować. Mamy wspólnych znajomych i nie chciałabym zostać potem obiektem plotek. Rozumiem, że dojrzaly mezczyzny powinien zachowac taka informacje dla siebie ale pomimo że rozmawiamy juz długo to dalej nie moga byc go na 100% pewna...
Zauroczyłam się w nim, czego nie miałam od 3 lat a boje sie ze nastepna okazje bede miala za kilak lat i nie chce wtedy miec tych samych watpliwosci tylko juz jako 35-latka...
Stary 2020-05-16, 19:45   #9
Azulito
Po prostu Człowiek

Cytat:
Napisane przez motylka_30 Pokaż wiadomość
Po co ma mu mówić?Co go to obchodzi?
Bo warto budować związek miłość, przyjaźń na szczerości?
No chyba, że lubi się kłamać
Stary 2020-05-16, 20:32   #10
Ava_
Zakorzenienie

Jeżeli dziewczyna jest skrepowana byciem dziewica w tym wieku to przecież nie musi mu o tym mówić. Kłamstwem byłoby szczegółowe opisywanie poprzednich związków, ale jeśli po prostu omija temat to nic wielkiego sie nie dzieje. Facetowi nic do tego co robiła (lub nie robiła) w przeszłości.

Przed pierwszym seksem z nowym partnerem często występuje trema, ludzie sie stresują pokazaniem nago itd. Mysle, ze facet prędzej pomyśli o tym niż zacznie sie zastanawiać czy przypadkiem nie jesteś dziewica.
Ava_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-16, 20:38   #11
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Azulito Pokaż wiadomość
Bo warto budować związek miłość, przyjaźń na szczerości?
No chyba, że lubi się kłamać
Można tez po prostu o tym nie mówić. To nie oznacza kłamstwa. Miłość, przyjaźń i szczerość nie sprawiają, że się należy pozbyć prywatności.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-05-16, 21:24   #12
Parotka_95
Raczkowanie

Wg mnie jesli rozmowa zejdzie na ten temat po prostu powiez, że nie chcesz o tym rozmawiać. Najwyżej, że dawno nie miałaś bliższego kontaktu z facetem. Wszystko zgodnie z prawdą. Jak poczujesz, że chcesz się tym z nim podzielić to to zrobisz.
Parotka_95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-16, 22:08   #13
OnaZDziwnejKrainy00
Przyczajenie

Tak tez zrobiłam (nie mam zamiaru zmyslać zwiazków których nie bylo - moge powiedziec o chłopakach z ktorymi sie spotykalam nie wchodzac w szczegoly). Jak na razie jego pytania zbyłam odpowiedzimi, że prawie całe zycie byłam sama i nie ma o czym opowiadac. Widze, że on zauwazylam ze jestem osoba dosyc niesmiala wiec mysle ze przy ewetualnym zblizeniu pomysli ze to stres/nerwy. OK ale co od strony fizjologicznej? Czy jesli nie mam blony to jest w stanie wyczuc ze jestem dziewica? Czy np ciasnosc da sie wytluamczyc tym ze dawno sie nie uprawialo seksu?

Edytowane przez OnaZDziwnejKrainy00
Czas edycji: 2020-05-16 o 22:11
Stary 2020-05-16, 22:25   #14
Ava_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OnaZDziwnejKrainy00 Pokaż wiadomość
OK ale co od strony fizjologicznej? Czy jesli nie mam blony to jest w stanie wyczuc ze jestem dziewica? Czy np ciasnosc da sie wytluamczyc tym ze dawno sie nie uprawialo seksu?
Ciasnosc i dlugosc pochwy to tak indywidualna cecha, ze naprawdę nie można wysnuwać wniosków o doświadczeniu na jej podstawie. Czasami i po tygodniowej przerwie od seksu różnica jest odczuwalna, ale to tylko wyczuć może facet, który regularnie sypia z ta sama kobieta i ma porównanie.
Stary 2020-05-16, 22:36   #15
MsN
Femme fatale

Cytat:
Hej

Jestem wieloletnią Wizażanką ale dla tego posta założyłąm nowe konto.

Jak w temacie jestem dziewicą pomimo, że mam 30lat. Dlaczego?
Określiłabym to jako brak szczęścia. Typowo damskie studnia i praca spowodowała, że nie mam gdzie kogoś poznać. Moja seksualne doświadczenie kończy się na 2 pettingach kilka lat temu. Nigdy nie miałam chłopaka.

Oczywiście mam swoje potrzeby więc systematycznie się masturbuje, również niewielkim masazerem dopochwowo (mysle, ze nie mam blony ale nie jestem pewna jak to sprawdzic).

Kiedys myslalam, żę warto czekać na miłość żcyia ale koło 27 lat zaczęłam wątpić ze takową znajdę.

To dziewictwo jest troche dla mnie takim balastem (rozsmieszylobym mnie to gdyby to powiedziala 20 letnia dziewczyna ale jednak inaczej to brzmi w ustach 30-latki).

Przed kwarantanna poznałam chłopaka z którym widziałam się raz i od tego czasu utrzymujemy kontakt przez internet. On jest starszy ma 36 lat i zapytał się mnie o mój ostatni związek i w panice skłamałam ze od 3 lat jestem sama ale jakos tego nie rozwijałam.

Teraz sie zastanawiam czy jeśli zdecydowałabym się na sex to czy mężczyzna jest w stanie wyczuć ze jestem dziewicą jesli nie mam blony(?)
Mysłałam, zeby mu powiedziec ze dawno nie uprawiałam seksu i jestem zdenerwowana.
Moze głupie ale sie tego wstydze
Ja dokonałam tak naprawdę samogwałtu na sobie, chociaż nie do końca. Czytałam kiedyś, że facet nie skapnie się nigdy czy kobieta jest dziewicą czy też nie. I to dla mnie zawsze będzie zagadką (bo nie wiem na sto procent czy to prawda czy nie, że facet będzie wiedział). Każda kobieta podczas pierwszego stosunku krwawi jeśli ma błonę. Po za tym błonę można stracić też nie tylko podczas uprawiania seksu.

Myślę, że jeśli przeszkadza Tobie bycie dziewicą to możesz sama spróbować się rozzdziewiczyć na przykład za pomocą palców (nie wiem czy na pierwszy raz byłby wskazany wibrator), no albo wibratorem jeśli byłby ok na pierwszy raz. Na Twoim miejscu jeśli nie byłabym pewna to skonsultowałabym się najpierw z ginekologiem. Po prostu co o tym sądzi.

Natomiast co do byciem nadal dziewicą utrzymującą relacje z facetami (przyjaźnie, znajomości, rozmowy - bez seksu bo nie mam na myśli nawet friendzone) to najlepiej być szczerą od razu, bycie wprost. Wartościowego faceta, zainteresowanego Tobą, a nie Twoim przebiegiem, brakiem czy Twoją błoną nie powinna przeszkadzać Twoja przeszłość. Niezależnie jaka by była. Jednak z drugiej strony co faceta obchodzi czy byłabyś/jesteś dziewicą czy nie? Przecież to wyłącznie Twoja osobista sprawa.

Jednak najlepiej abyś była naturalna i szczera. Kłamstwo może zniszczyć każdą relację, każdą nawet dobrze zapowiadająca się czy rokującą. Ci co odpadną to albo nie zaakceptują Twojego stanu (bycia 30 letnią dziewicą, braku jakiś związków czy relacji damsko-męskich; chociaż nie wiem jak u Ciebie z tym było) bo takie mają prawo, inne podejście, spojrzenie i generalnie będą zdziwieni bądź zniesmaczeni, albo będzie im chodzić tylko o seks. Ci, którzy będą szczerze Tobą zainteresowani to zostaną i wtedy będziesz mogła zauważyć, który jest Ci "pisany" (mam na myśli związek).

Gdybyś dokonała samogwałtu to pamiętaj, że idąc w relacje z facetem powinnaś być szczera i powiedzieć jak tego dokonałaś. Nie ściemniać, że byłaś w związku jeśli na przykład nigdy w żadnym nie byłaś.

Edytowane przez MsN
Czas edycji: 2020-05-17 o 10:58
MsN jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-16, 22:47   #16
Ava_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsN Pokaż wiadomość
Ja dokonałam tak naprawdę samogwałtu na sobie (...)
Jezu jakie okropne określenie. Co to znaczy samogwałt? Nie chciałaś, ale tak wyszło?

Co do reszty postu - nie, nie kazda dziewica krwawi podczas pierwszego stosunku. To jest mit. Dlatego właśnie facet nie jest w stanie sie zorientować czy ma do czynienia z dziewca, zagadka rozwiązana.
Stary 2020-05-16, 23:17   #17
MsN
Femme fatale

Cytat:
Napisane przez Ava_ Pokaż wiadomość
Co do reszty postu - nie, nie kazda dziewica krwawi podczas pierwszego stosunku. To jest mit. Dlatego właśnie facet nie jest w stanie sie zorientować czy ma do czynienia z dziewca, zagadka rozwiązana.
Ok, dzięki za wytłumaczenie.
Stary 2020-05-17, 02:14   #18
madzil
Rozeznanie

Jeżeli nie chcesz mu powiedzieć że jesteś dziewicą, to możesz sama przebić błonę wibratorem. Oczywiście jak chcesz z nim uprawiać seks. Jednak radzę powiedzieć prawdę. Po co kłamać. Jeżeli mu nie ufasz to lepiej dać sobie spokój.

madzil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-17, 10:05   #19
Konto usunięte

Cytat:
OK ale co od strony fizjologicznej? Czy jesli nie mam blony to jest w stanie wyczuc ze jestem dziewica? Czy np ciasnosc da sie wytluamczyc tym ze dawno sie nie uprawialo seksu?
Nie, niczego nie jest w stanie wyczuć. Przerażający jest twój brak wiedzy na temat anatomii kobiet Jeśli facet twierdzi, że jest wstanie wyczuć dziewictwo, to jest ignorantem albo bajkopisarzem.
Ciasność i dziewictwo nie mają ze sobą nic wspólnego. Nie poszerzasz się na stałe od uprawnia seksu. Budowa błon dziewiczych natomiast to całe spektrum. Można jej nigdy nie mieć, a można mieć i nie stracić całej przy masturbacji albo stosunku.

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Gdybyś dokonała samogwałtu to pamiętaj, że idąc w relacje z facetem powinnaś być szczera i powiedzieć jak tego dokonałaś. Nie ściemniać, że byłaś w związku jeśli na przykład nigdy w żadnym nie byłaś.
Co ma wspólnego masturbacja z gwałtem i dlaczego niby miałaby opowiadać facetowi o tym? Po co?
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-05-17, 10:52   #20
MsN
Femme fatale

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;87856004]Co ma wspólnego masturbacja z gwałtem i dlaczego niby miałaby opowiadać facetowi o tym? Po co?[/QUOTE]

Nie napisałam gwałt tylko samogwałt, a to są dwie zupełnie odrębne ''czynności''. Samogwałt to po prostu masturbacja, onanizm i nie tylko ja to tak rozumuję. Zależy kto ma jakie podejście, jedna laska na miejscu Autorki powiedziałaby facetowi z którym by się spotykała (i to z nim miało by dojść do seksu), że jest dziewicą nadal, albo, że straciła dziewictwo bo sama się rozdziewiczyła, inna by skłamała, że zrobiła to z ''x'' po alkoholu, w klubie, albo spotkała się po prostu na seks bez zobowiązań.

Przecież nie wiem jaka jest Autorka. Jeśli nie poczyniła żadnych kroków tzn nie rozmawiała z żadnym facetem, z którym się jakoś na przykład dłużej spotykała o dziewictwie seksie czy jego braku, to Autorka ma nadal duże pole do popisu. Sama może zdecydować czy skłamać czy nie. Żaden facet nie musi poznać prawdy, żaden facet też nie dowie się czy była/jest dziewicą czy też nie bo po prostu nie będzie w stanie tego sprawdzić.

Nie musi opowiadać o niczym co ma związek z jej seksualnością. To jest sprawa prywatna jak na przykład kwestie religii czy też poglądy polityczne. Niektórzy uważają religie czy poglądy polityczne to po prostu za prywatne sprawy i tak samo jest z przeszłością seksualną. Ona może się podzielić tym co zostało napisane w tym wątku, a nie musi. To jest jej wybór i ona zrobi z tym co będzie chciała.

Edytowane przez MsN
Czas edycji: 2020-05-17 o 11:25
Stary 2020-05-17, 11:38   #21
Konto usunięte

Cytat:
Nie napisałam gwałt tylko samogwałt, a to są dwie zupełnie odrębne ''czynności''. Samogwałt to po prostu masturbacja, onanizm i nie tylko ja to tak rozumuję.
Chodzi o to, że samogwałt to idiotyczne słowo w sytuacji, gdy poddajesz się tej czynności dobrowolnie.
Stary 2020-05-17, 12:04   #22
MsN
Femme fatale

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;87856318]Chodzi o to, że samogwałt to idiotyczne słowo w sytuacji, gdy poddajesz się tej czynności dobrowolnie.[/QUOTE]

Ja to tak nazywałam. Po za tym samogwałt to określenie samoistnej masturbacji więc nie uważam w takim przypadku tego słowa za idiotyczne, ale co kto woli. Nazwałabym to rzeczą gustu. Zwał jak zwał, samogwałt, masturbacja, rozdziewiczenie samoistne, onanizm. Co za różnica? Dla Ciebie to może głupie określenie, nie wiem, dla mnie jak najbardziej normalne.

Edytowane przez MsN
Czas edycji: 2020-05-17 o 12:06
Stary 2020-05-17, 12:07   #23
Konto usunięte

Cytat:
Ja to tak nazywałam. Po za tym samogwałt to określenie samoistnej masturbacji więc nie uważam w takim przypadku tego słowa za idiotyczne, ale co kto woli. Nazwałabym to rzeczą gustu. Zwał jak zwał, samogwałt, masturbacja, rozdziewiczenie samoistne, onanizm. Co za różnica? Dla Ciebie to może głupie określenie, nie wiem, dla mnie jak najbardziej normalne.
Zapewniam cię, że wszyscy doskonale wiedzą co masz na myśli pisząc o samogwałcie, więc nie musisz tutaj tego dodatkowo wyjaśniać.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2020-05-17, 12:10   #24
MsN
Femme fatale

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;87856413]Zapewniam cię, że wszyscy doskonale wiedzą co masz na myśli pisząc o samogwałcie, więc nie musisz tutaj tego dodatkowo wyjaśniać.[/QUOTE]

Nie muszę. No i co w związku z tym?
Stary 2020-05-17, 12:11   #25
Konto usunięte

Cytat:
Nie muszę. No i co w związku z tym?
W związku z tym możesz już przestać w każdej kolejnej wiadomości pisać, że samogwałt to masturbacja.
Stary 2020-05-17, 12:16   #26
MsN
Femme fatale

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;87856429]W związku z tym możesz już przestać w każdej kolejnej wiadomości pisać, że samogwałt to masturbacja.[/QUOTE]

Nie zamierzam o tym pisać, zdublowałam się może dwa trzy razy. Gdyby było tego więcej zwyczajnie bym spamowała. Wystarczy olać.
Stary 2020-05-17, 12:21   #27
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Jedno mnie zastanawia. U gina na badaniu przecież byś się dowiedziała czy masz błonę czy została zerwana (przez Ciebie). Masz 30 lat i nie chodzisz do ginekologa?

Stary 2020-05-17, 12:25   #28
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
Jedno mnie zastanawia. U gina na badaniu przecież byś się dowiedziała czy masz błonę czy została zerwana (przez Ciebie). Masz 30 lat i nie chodzisz do ginekologa?
U różnych ginekologów byłam i żaden mi nie powiedział słowa na temat błony ani ja nie pytałam
Stary 2020-05-17, 12:55   #29
Mija62
uparta chmura

Autorko, jeśli czujesz dyskomfort, nie mów nic facetowi! Zawsze możesz powiedzieć, że nie chcesz o tym rozmawiać, albo że masz małe doświadczenie w tych sprawach. I rowniez uważam, że facet nic nie poczuje.
Stary 2020-05-17, 13:08   #30
4bf691ac28ce4b7c42a5e5e37940d2d92e088cdd_611061f254610
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość

Błony bywają różnie uformowane, można się nawet urodzić "bez błony".
4bf691ac28ce4b7c42a5e5e37940d2d92e088cdd_611061f254610 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości