|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Szkoła policealna a studia, Pomocy?
Witajcie, mam ogromny problem, ponieważ zdecydowałam się pod naciskiem na studia, jednak nie dałam rady, ciągły stres i bałagan na uczelni , zrezygnowałam z nich jednak mama dalej naciska na ponowne rozpoczęcie ich bo "dla papierka", a gdy rzuciłam propozycją szkoły policealnej, czyli w sumie kursów to stwierdziła że to szkoła dla "głąbów i nieuków" z czym osobiście się nie zgadzam jednak się zastanawiam coraz bardziej nad tym ,chciałam pójść na te studia dla świętego spokoju z nią, żeby mieć spokój od ciągłych kłótni na ten temat, ale spoglądając na studia stacjonarne w moim mieście, nie ma nic co by mnie zainteresowało. Chciałabym pójść do takiej szkoły, u mnie jest TEB i kierunki są całkiem fajne jednak martwi mnie że ktoś może mnie w przyszłości odrzucić jako kandydata do pracy ze względu na szkołę, jak radzicie? Lepiej się przemęczyć na studiach 3 lata czy iść do szkoły policealnej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Szkoła policealna a studia, Pomocy?
Zależy co byś miała studiować i jaki miałby być kierunek w szkole policealnej. Jeśli one się pokrywają, np. administracja, to wybrałabym studia, ale cześć kierunków jest bardzo praktyczna i florystką czy fryzjerką po studiach raczej nie zostaniesz. Tylko jeszcze poszukaj obiektywnych opinii o akurat TEJ szkole, nie sieci, a konkretnej placówce, żebyś się nie nadziała na szkołę-fikcję. Aha, olej reklamy Cosinusa, oni jak wywalisz drzwiami, to wejdą oknem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.