|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Ubiór na maturę
Czy na maturę mogę założyć sukienki które jedna z nich ma górę w kolorze pudrowego różu a od pasa w dół czarna a druga górę ma kremową i od pasa w dół czarna lub cała czarna sukienka. Czy musi być biała bluzka i spódnica?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ubiór na maturę
kolorystycznie będzie ok, ale dużo zależy też od kroju.
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wybierz sukienkę w jakiej będzie wygodnie i nie będzie na Ciebie ściągać niechcianej uwagi grona pedagogicznego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Właśnie, wygoda. Oczywiście nie mam na myśli dresu z Kłapouchym, ale w tym stroju się siedzi dłuższy czas, warto żeby buty nie uwierały, rajstopy nie zjeżdżały, gacie nie właziły w tyłek
![]() Edytowane przez casus_belli Czas edycji: 2021-04-06 o 19:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
myślę, że na luzie możesz tak iść. Pamiętam, że ja w pierwsze dni matury byłam ubrana na czarno-biało, ale im dalej w las, tym więcej kolorów np. niebieska koszula. Najważniejsze są nie kolory, ale wygoda â najlepiej, żeby ubranie miało dobry materiał, w którym się nie spocisz, nie będzie cię nic drapać ani uwierać. Żeby spódnica czy spodnie były łatwe w obsłudze jak się będziesz spieszyć siku do toalety w ostatniej chwili przed rozpoczęciem matur
![]() Oczywiście twój nie-galowy strój może komuś się nie spodobać, możliwe, że masz jakąś taką szkołę, w której są ścisłe zasady. Jak u nas były upały, to chłopakom na luzie pozwalali się nie ubierać w garnitury bo przecież by się stopili. Ale wiem, że w innym ogólniaku musieli popylać w garniakach. także to zależy. Na peirwasze matury bym się ubrała klasycznie i obserwowała reakcje i stroje innych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:57.