|
Notka |
|
Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
![]() Oko - latające chmurki
Witam
Na lewym oku pojawiły mi się latające postrzępione ciemne małe chmurki i czarne kropki, które są najbardziej widoczne na białym tle. W zależności pozycji oka są mniej lub bardziej widoczne. Troche mi to przeszkadza. Co to może być? Mój znajomy ma podobne, takie falbanki jak pajęczyna - lekarz powiedział mu, że tego się nie leczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oko - latające chmurki
[1=5bf57317973e1ec9b234fe5 26a30a88e7776b256_61f1e0a 91bf13;88682891]Witam
Na lewym oku pojawiły mi się latające postrzępione ciemne małe chmurki i czarne kropki, które są najbardziej widoczne na białym tle. W zależności pozycji oka są mniej lub bardziej widoczne. Troche mi to przeszkadza. Co to może być? Mój znajomy ma podobne, takie falbanki jak pajęczyna - lekarz powiedział mu, że tego się nie leczy.[/QUOTE] Jeśli pojawiło się to nagle, warto skontrolować u okulisty, czy nie jest to jakiś nagły problem. Zazwyczaj nie jest to nic groźnego, zwykłe męty ciała szklistego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Myślę, że to zmętnienie ciała szklistego. Od kilku lat też mam, okulista również mnie poinformował, że nie leczy się tego.
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Zawsze możesz iść do okulisty, ale ja też tak mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Ja skonsultowałam to z neurologiem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Od paru dni nie mam już tych latających plamek. Może to tylko chwilowa poprawa, a może mam bardziej wypoczęte oczy (mniej czytania, internetu i tv).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Mam tak. Kilka lat temu byłam z tym u okulisty, który powiedział, że to normalne i nie ma się czym martwić.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.