|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jestem bardzo kłótliwa w związku
Od prawie 3 lat jestem z facetem, moim problemem jest, że często się z nim kłócę.
Podam kilka powodów jakie wywołały: na poczatku znajomości powiedział mi, że jego byle nie chcialy chodzić z nim do znajomych, ja chodziłam, ale tutaj moj facet powiedział, że wolałby sam, wiec się kłócilam i mu wypominałam, że z byłymi to chciał tylko one nie chciały, mam pretensje, że moj facet nie wymysla jakiś wyjść, sama też więcej gadam niż coś zorganizuje, ale pretensje mam, on ma chorego brata i pomaga czasem rodzicom jestem zła kiedyś niewidoma kobieta poprosiłą go o pomoc, to byłam zła, że olał mnie dla kogoś. ja bym chciala spedzac z nim duzo wiecej czasu niz on ze mna ale to spedzanie polega ze ogladamy w tv to co ja chce każde jego zachowanie odbieram jako brak zainteresowania, wiem, ze mam problem ze sobą bo moje relacje w domu były bardzo złe. zastanawiam się co zrobić ze sobą |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jestem bardzo kłótliwa w związku
Może ktoś zna dobrego psychoterapeutę w Warszawie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Bycie kłótliwą to mały problem. Masz po prostu zły, egoistyczny charakter. Chodzenie do znajomych - tu "zależy". Nie dziwię się, że facet nie koniecznie chce zabierać partnerkę na spotkanie typowo z kolegami. Pretensje, że on nie "wymyśla wyjść" to zwykła hipokryzja z Twojej strony. Wypominanie czasami pomocy rodzicom nad chorym bratem jest okropne. Tak samo foch, bo pomógł osobie niepełnosprawnej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Mnie to w ogóle dziwi, że on cię jeszcze nie pogonił, skoro się tak koszmarnie zachowujesz...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Znaczy ja wymieniłam jakieś ekstremalne sytuację. W przypadku pomocy bratu to ja nic nie mówiłam, ale czułam zlość
---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Poza tym ja wiem ze się zle zachowywałam. Chciałabym się poprawić. Planuje pójście do terapeuty. ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Co do wyjść ja się kłóciłam jak szedł do takiego jednego kolegi, który mieszka z dziewczyną, spoko mi się z nimi gadało, mam duzo wspólnych zainteresowań z tym chłopakiem. I się zastanawiałam ze może mojemu facetowi przeszkadzało ze ten kolega wiec gada ze mną niz z nimi to jego kolega |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dobrze, że podejmujesz terapię, bo to jedyny sposób, żeby się ogarnąć i poprawić na przyszłość. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Nigdy nie chodziłam na terapię i czy ona pomoże mi się zmienić
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Jeśli terapia nie pomoże, to nic nie pomoże. Tylko musisz sobie dobrać odpowiedniego psychologa-terapeutę, który Cię naprawdę zrozumie, nie będzie oceniał, przed którym będziesz mogła być w 100% szczera. Ja ogromnie wierzę, że Ci pomoże, bo kiedy zrozumiesz przyczyny i mechanizmy swojego zachowania, dostaniesz narzędzia, jak sobie radzić z nerwami, napięciem, stresem, złością, gniewem, zazdrością itp., naprawdę będzie Ci się o wiele przyjemniej żyło i po prostu będziesz szczęśliwsza. A w konsekwencji problemy w związku mogą zniknąć. Naprawdę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Pewnie powodem są moje kompleksy oraz to ze matka byla dla mnie bardzo oschla
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Terapia i praca nad sobą to najlepsza droga. Powodzenia! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Śnięta Mucha
|
Cytat:
Nie będę diagnozowała przez internet, ale takie zalanie emocjami z błahych powodów bywa np w BPD, szczególnie, jeśli rodzic z czymś dał ciała. Terapia to świetny pomysł, szczególnie jeśli jeszcze będzie MMPI-2 albo SCID-V (diagnostyka) ![]() Jest też taka jednostka jak Complex PTSD. Poszukaj specjalisty pracującego z tymi zagadnieniami, bo każdy ma jakąś swoją niszę.
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.