POMOC MARTYNCE - zbiórka ręcznie robionych rzeczy. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Decoupage

Notka

Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla miłośników tej techniki. Lubisz decoupage? Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-06-30, 13:34   #1
eklerka
Zakorzenienie

POMOC MARTYNCE - zbiórka ręcznie robionych rzeczy.

Pewnie pamiętacie konkurs ingbank, gdzie można (do dziś) głosować na kartkę Martynki.

Guga1 wpadła na wspaniały pomysł, aby ogłosić zbiórkę ręcznie robionych rzeczy i sprzedać je na aukcji, z których pieniądze przeznaczone by były na leczenie dziecka, a Mala 77 załatwiła zgodę “Góry” na zbieranie rzeczy.

Wszelkie informacje na temat Martynki, jej choroby, potrzeby operacji, (a także sytuacji materialnej jej rodziców) można znaleźć na stronie www.martynka.pl. Samą kruszynkę oglądamy w dziale galeria: http://www.martynka.wroclaw.pl/galeria.php.

Rodzice dziecka sprzedają koraliki do robienia biżuterii na aukcji charytatywnej i wczoraj je odbierałam. Widziałam, więc Martynkę osobiście. Biedna, mała kruszynka jest taka kochana i na pożegnanie słodko pomachała łapką mówiąc “papa”.

Rodziców Martynki nie będzie teraz przez dwa tygodnie we Wrocławiu, ale możemy już zacząć zastanawić się, czy i co chcielibyśmy podarować, ewentualnie wziąsć się do pracy i coś stworzyć. (Rozmawiałam z pania Agą i mowiła, że chętnie przyjęłaby taką pomoc).

Możecie wpisywać, kto chciałby podarować coś ze swoich ręcznie robionych prac. Jak rodzice Martynki wróca, to uzgodnimy z nimi formę przekazania rzeczy i wystawienia aukcji.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg martynka1.jpg (21,2 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Martynka2.jpg (28,6 KB, 15 załadowań)

eklerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-01, 14:33   #2
tereska
Rozeznanie

Dot.: POMOC MARTYNCE - zbiórka ręcznie robionych rzeczy.

Przyszłam do Was z innego forum.Podziwiam wszystkie Wasze prace bo sama nie potrafię robić takich "śliczności".
Dziewczyny, naprawdę nie ma wśród Was żadnej, która chciałaby przyłączyć się do tej akcji?????? NIE WIERZĘ!!!!!!!!
tereska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-05, 20:07   #3
amazonka
Raczkowanie

Oczywiście znajdę coś dla Martynki coś z decoupaż dajcie sygnał kiedy i na jaki adres można wysłać .
Pozdrawiam Amazonka
amazonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-07, 20:43   #4
tereska
Rozeznanie

AMAZONKO przywracasz mi wiarę w człowieka. DZIEKI WIELKIE
tereska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-07, 23:28   #5
Beaux
Zakorzenienie

teresko tu jest naprawdę dużo kobitek o dobrych i otwartych sercach. Jeśli będę w stanie to napewno coś dla mojej imienniczki przygotuję, obiecać na 100% nie mogę (sama mam problemy zdrowotne, nie tak poważne jak Martynka, ale ciężko mi się za coś w tej chwili zabrać), ale postaram się. Jeśli mi się nie uda to prześlę jakieś pieniążki. O akcji wiem od jakiegoś czasu i czekam poprostu na jakies konkrety, myślałam że eklerka napisze coś więcej.
Chciałabym jeszcze zapytać o jedną rzecz, którą dopiero teraz wyłapałam: dlaczego wątek o Martynce jest przypięty jako "od redakcji" tylko na podforum biżuteryjnym?

BLOG

Edytowane przez Beaux
Czas edycji: 2006-07-08 o 22:55
Beaux jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-09, 14:21   #6
eklerka
Zakorzenienie

Odpowiedź będzie jedna dla wszystkich założonych przeze mnie wątków (1,2,3,4,5).
Akcja dla Martynki wciąż jak najbardziej aktualna, ale nie wiem na razie nic więcej. Mama Martynki po przeczytaniu wiadomości, że otrzymaliśmy zgodę na zbieranie rzeczy zaczęła mejla słowami: "Witam Pani Beatko. Czytam, czytam i oczy się mi śmieją". Jest więc bardzo zainteresowana, ale teraz wyjechała. Spróbuję przesłać jej linki do tych wątków. Może sama nam odpowie, jeśli ma tam dostęp do internetu. Wiem tylko, że prace byłyby wystawione z konta taty Martynki, ale nie czuję się uprawniona do decydowania o tym, jak to fizycznie załatwić. Chciałam tylko "pozbierać" zainteresowane osoby i namówić do zrobienia czegoś dla Maluszka. Sama też zrobiłam na razie jeden komplecik bizu (Jak zrobię ładne fotki to mogę wkleić).

Ktoś pytał, o moją znajomość Martynki. Ją i jej rodziców widziałam raz w życiu, gdy odbierałam osobiście koraliki kupione na ich aukcji. (Kupiłam 2 razy, ale wcześniej TŻ odbierał ). Nie wiem, czemu stronka www.martynka.wroclaw.pl nie działa. Mi działa.

Jak tylko będę wiedziała coś więcej, to obiecuję dać znać. Teraz na wizazu bywam rzadko, bo muszę pisać pracę, żeby obronić ją we wrześniu.

Zachęcam wszystkich do przeznaczenia czegoś ze swoich dzieł

Stary 2006-07-09, 18:07   #7
joanna_k
Joanna d'Moder

Cytat:
Napisane przez Beaux
Chciałabym jeszcze zapytać o jedną rzecz, którą dopiero teraz wyłapałam: dlaczego wątek o Martynce jest przypięty jako "od redakcji" tylko na podforum biżuteryjnym?
bo tylko na tym forum mam władzę
Stary 2006-07-10, 08:03   #8
sarenka
Zakorzenienie

Dziewczyny, jeśli macie jakieś prośby/uwagi piszcie PW albo nawet wysyłajcie (zgłaszajcie) via "uwaga zły post" (tam i tak wpisuje się prośbę i powód) - wtedy zareaguję szybciej.

Niestety/stety teraz jest sezon wakacyjny i "sprzątam" raz na kilkanaście dni.

WESOŁYCH ŚWIĄT!
sarenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-11, 09:01   #9
eklerka
Zakorzenienie

Marynka jest na wsi Dostałyśmy zdjęcie Pozwoliłam sobie zacytować list

Cytat:
Napisane przez Mama Martynki
Witam serdecznie
Przepraszam, że dopiero dziś piszę ale na tej głuchej wsi gdzie jesteśmy internet chodzi jak chce
Bardzo dziękujemy za oferowane nam przez Wizażanki przedmioty na rzecz aukcji dla Martynki
Oczywiście przedmioty te mogłabym wystawić tak jak dotychczasowe swoje przedmioty na koncie mojego męża z informacją jaki jest cel zbiórki pieniędzy.
Ponadto linki do tych aukcji umieszczone byłyby na stronie Martynki i rozesłane po zaprzyjaźnionych z nami osobach,wobec czego byłyby w ten sposób nagłośnione.
Oczywiście ze swojej strony umieszczę podziękowania na stronie Martynki ale to oczywiste)))
Jeszcze raz bardzo,bardzo dziękujemy za zaangażowanie i bezinteresownośćNie spodziewałam się takiego odzewu od tak wielu fantastycznych ludzi jakimi jesteście.
Pozdrawiam serdecznie lekko przeziębiona ale szczęśliwa
Agnieszka z rodziną

Zapytam jeszcze dokładnie, czy osoby, które chcą podarować prace maja je wysyłać pocztą przed aukcjami, czy jak i kiedy i czy można podawać adres Martynki na PW Na jaką skrzynkę wysyłać zdjęcia Trzeba wszystko ustalić. Może osoby z jednego miasta wysłałyby razem. Zamęczę ich pytaniami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Martynka.JPG (117,6 KB, 22 załadowań)

Stary 2006-07-12, 18:19   #10
eklerka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rodzinka Martynki
Witam ponownie Pani Beatko
Tak się zastanawiam czy, żeby tak nie przerzucać ofiarowanych rękodzieł paczkami(mogą ulec zniszczeniu) może wystarczyłoby gdyby wizażanki przesłały mi opisy ze zdjęciami a potem jak juz ktoś zalicytuje mailem podałabym wykonawczyni adres gdzie trzebabyłoby wysłać dane dzieło a ja przelewem pokryłabym koszty przesyłki wykonawczyni co Pani na to Pani Beatko?
Nie wiem czy to jest dobry pomysł, tak sobie "gdybam".Oczywiście jeśli wolą mi Panie przesłać swoje wyroby podaję adres ul. [na PW]* Wrocław.
pozdrawiamy serdecznie całą rodziną Agnieszka Andrzej i Martysia
* z wiadomych względów adresu tujaj nie podaję. Mogę podesłać na PW

To jak robimy? Wysyłamy paczką a adres i opisy na mejla, czy tylko opisy, a paczki bezpośrednio? Ustalmy jakąś wersję i odpowiedzmy rodzicom Martynki

Stary 2006-07-12, 20:01   #11
amazonka
Raczkowanie

Ja uważam ,że prościej będzie przesłać emailem zdjęcie i opis a po zakończeniu licytacji wykonawczyni wysła swoje rękodzieło ,ja na swój koszt.Bo jeśli mama Martynki ma płacić za przesyłkę to uszczupli to jej wpływy z licytacji.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-07-13, 09:06   #12
natewa
Rozeznanie

Ja myśle, że to najlepsze rozwiązanie. Pieniądze za przesyłkę nie zmniejszą dochodów z licytacji, bo przeciaż za przesyłkę ten, kto kupuje placi dodatkowo. Nie wiem jak dla innych, ale dla mnie placenie za tyle przesylek (a chcialabym oddac kilka przedmiotów) byłoby już pewnym obciążeniem (jeszcze się uczę, nie zarabiam, nie mam własnych pieniędzy). Wolę po prostu podarować więcej par kolczyków, bo na to mogę sobie pozwolic.
natewa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-13, 09:44   #13
eklerka
Zakorzenienie

Założyłam 5 wątków, żeby akcje jak najbardziej "rozreklamować", ale teraz gdy ustalamy szczegóły chyba wygodniej będzie wpisywać ustalenia w jednym wątku na "zrób to sama", żeby nie trzeba było 5 razy kopiować wszystkiego. Tutaj

Stary 2006-07-13, 13:59   #14
eklerka
Zakorzenienie

Wszystko ustalone. Czytać w wątku: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=1#post2281926

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg na_hustawce.JPG (118,7 KB, 12 załadowań)

Stary 2006-07-14, 13:25   #15
eklerka
Zakorzenienie

Napiszę tutaj też na wszelki wypadek:
Wszystko napisałam na kolorowo.
Zdjęcia, opisy aukcji (przekazanych przedmiotów) wysyłamy na mejla
liptonka11@wp.pl . Piszemy tam również swój numer konta bankowego, aby Pani Agnieszka mogła zwrócić pieniądze za przesyłkę. Same przedmioty wysyłamy bezpośrednio do kupujących. Aukcje zostaną wystawione z konta andrzej_xxl. Jeśli ktoś z jakiś powodów typu wyjazd chce wysłać od razu do Martynki - podaję adres na PW. (Jeśli ktoś odbierał osobiście koraliki z aukcji liptonki11 na ulicy Pereca - to właśnie ten adres).

My z Wrocławia możemy albo też wysyłać bezpośrednio, albo nasze prace zawieźć (Opisy aukcji i zdjęcia oczywiście tak samo mejlem).

Stary 2006-07-18, 20:53   #16
eklerka
Zakorzenienie

Jest odpowiedź Mamy Martynki:
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...5&postcount=85
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Martynka1.jpg (41,6 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Martynka2.jpg (78,5 KB, 12 załadowań)

Stary 2006-07-27, 00:03   #17
eklerka
Zakorzenienie

Dziewczyny, aukcje powoli ruszają
Spamować i umieszczać informacje w podpisach, (jeśli ktoś chce)

Stary 2006-08-03, 08:06   #18
eklerka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amazonka
Oczywiście znajdę coś dla Martynki coś z decoupaż dajcie sygnał kiedy i na jaki adres można wysłać .
Pozdrawiam Amazonka
Amazonko, pytają mnie na gadu, ile będzie kosztowała przesyłka tacki (a dokładnie, czy można odebrać osobiście. Rozumiem, że nie ma jej we Wrocławiu, więc nie?). Nie ma takiej informacji o kosztach w aukcji. Chyba im mniej pytań do Mamy Martynki tym lepiej, bo i tak wczoraj ze szpitala wróciła Niech odpocznie.

Stary 2006-08-03, 09:45   #19
amazonka
Raczkowanie

Koszty przesyłki pokrywam ja.Pozdrowienia dla Martynki i jej rodziców.

Edytowane przez amazonka
Czas edycji: 2006-08-03 o 09:47 Powód: dodaję jedno zdanie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-08-03, 10:03   #20
eklerka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amazonka
Koszty przesyłki pokrywam ja.Pozdrowienia dla Martynki i jej rodziców.
Przekażę informację Do Mamy Martynki staram się pisać jak najmniej, żeby głowy dodatkowo nie zawracać.

Stary 2006-10-08, 17:49   #21
La-ra
Rozeznanie

Wyślij wiadomość przez MSN do La-ra

Dziewczyny, akcja zbierania przedmiotów na aukcje dla Martynki trwa nadal. Możecie sie równiez przyłączyć i pomóc małej Martynce w powrocie do zdrowia Nie zwlekajcie, wystarczy niewielki gest by zdziałać cuda Razem możemy tego dokonać
La-ra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Decoupage

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości