|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
***pogoda***
Jako że sama strasznie się namęczyłam w poszukiwaniu długoterminowej prognozy pogody postanowiłam założyć wątek pogodowy.
Wszelkie strony, uwagi odnośnie wiatru wieczorową porą, temperatury morza lub jeziora uprasza się zamieszczać właśnie tutaj ![]() Na dobry początek zamieszczam stronę z cennymi informacjami: http://www.twojapogoda.pl/ i nadzieję mam, że informacja o deszczowym sierpniu jest wyssana z palca i ma z prawdą tyle wspólnego co kwietniowo-majowe zapowiedzi najzimniejszego lata stulecia
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ***pogoda***
Wygląda na to, że nikogo pogoda nie interesuje. A mnie się wydawało, że to jeden z najistotniejszych czynników warunkujących udane wakacje...
W moim przypadku w tym roku jest nad wyraz wskazane, żeby pogoda się utrzymała, bo zamierzam chlupać w morzu i opalać pupę na plaży
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Miejmy nadzieję, że będzie gorąco, ale nie aż tak jak teraz - chociaż nad morzem łatwiej wytrzymać. Ja cały lipiec chodziłam na praktyki i nic nie skorzystałam z lata, więc nawet nie chcę myśleć o tym, że sobie tego w sierpniu nie odbiję
|
|
|
#4 |
|
Podróżniczka
|
Polecam ten link
http://meteo.icm.edu.pl/ Zawsze z niego korzytsam, gdy wyjezdzam na Slowacje Podaje bardzo dokladna pogode, szczegolowa z opadami, zachmurzeniem, wilgotnoscia itd.Z boku mozna wybrac miasto, albo najechac kwadracikiem na panstwo na mapie obok i stamtad wybrac sobie miejsce, ktorej nie ma w tabelce Niestety nie obejmuje krajow Europy poludniowej, a jedynie nasz region.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie pogoda będzie bardzo istotna za tydzień ponieważ w końcu wyjeżdżam do SOPOTU
Już nie mogę się doczekać wiec napewno będę odwiedzała polecone przez Was strony![]() Miłego dnia Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie przekonalam, ze z tych prognoz nic nie wynika, bo przed wyjazdem do Zakopca sprawdzalam pogode wlasnie w tym serwisie. mial byc jeden dzien sloneczny, reszta burza i deszcz. w ciagu 5 dni spadlo doslownie kilka kropel i to w dodatku wysoko w gorach. a ja sie niepotrzebnie stresowalam przed wyjazdem
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
polecam programik weathercast.
Niby to spyware, ale naprawde niegrozny. Za to w trayu na pulpucie masz swoj termomert bez potrzeby ruszania sie w kierunku okna ![]() I mozesz nie tylko ustawic swoje miasto, ale wybrac tez drugie alternatywne miejsce, ktore potem tylko jednym kliknieciem przelaczasz sobie i juz iwesz jaka jest temperatura gdzie indziej ![]() Maja tez pogode 5dniowa Aktualnie rozpracowywuje nastepujace serwisy: Weatherbug Wunderground accu-weather Dam znac jakie sa
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam ten program ale w końcu go usunęłam - dlaczego? już nie pamiętam
chyba coś mi wyskakiwało i przeszkadzało w pracy.Aż się boję spojrzeć na pogodę nad morzem za tydzień... oby było ciepło... oby było ciepło
|
|
#9 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Cytat:
modle sie razem z Tobą |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 | |
|
xxyy
|
Cytat:
|
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
A ja jadę jutro na Hel i tez jestem przerażona pogodą
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
udane wakacje??????????????
W niedziele wyjeżdzam na kolonie do miejscowości Łazy, jednak bardzo obawiam się o pogodę. Jadę na dwa tygodnie, znacie jakieś strony z prognozami pogody?? bardzo prosze o pomoc
|
|
|
|
|
#16 | |
|
xxyy
|
Cytat:
|
|
|
#17 |
|
|
ja juz jutro jade
spakowalam jeszcze jedną pare długich spodni i swetr
|
|
|
|
|
#18 |
|
|
odczynianie urokow nie pomogłao
siedze w domu... poczekam moze w przyszłym tygodniu sie rozjasni |
|
|
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
Ja pojechałam nad morze w najwieksze upały
) Mi zawsze sie udaje ;P |
|
|
|
|
#20 |
|
Wtajemniczenie
|
Pracownia Dynamiki Morza Uniwersytetu Gdanskiego
skorzystalam i po rozkmince ominełam sinice i wode mialam cieplutką hehehttp://model.ocean.univ.gda.pl/php/f...hp?area=Baltyk ale teraz jedziemy drugi raz i na dodatek pod namiot i nie wiem co to bedzie pogoda koszmarna dla calej tej czesci europy wygooglowalam dzis badania pogody w bbc i cnn i jak patrze na te animowne mapy to mi serce zamiera sierpien mial byc przeciez tez cieply a tu co, jakis wrzesien prędzej -paskudny szary buu ![]() a no i jeszcze chcialam zwrocic uwage na tej stronce na wskaznik sinic jak bylo w lipcu tak na jasno-zielono to znaczylo ze byly juz czerwone flagi i zakaz kapieli a tu calutkie wybrzeze objete !! ......................... ......................... ......................... ............... edit: satelitarne zdjęcie Europy: http://www.prognozapogody.brat.pl/zd...rne_europa.php bbc weather centre (tez dobre) http://www.bbc.co.uk/weather/world/e...loudrain.shtml na dole są opcje- zachmurzenie, opady etc i w controlsach trójkącik uruchamia animacje ........... po tym same sobie zobaczycie,ze naplywa cieple wilgotne powietrze z południa niosąc deszcz, od wysp brytyjskich nadciaga zimny jakis front tez z deszczem ale jakoś nie udaje mu się dopchać do nas a przyczyną niskiej temperatury sa jakieś dziwne masy chłodnego powietrza gdzieś tam jak Piemont (alpy?) w miejscu styku tych dwoch duzych frontow sa obserwowane burze prognoza wybiega do piątku i powiem wam- to sie zgadza, bo u mnie dzis pieknie jest pod wawa(ale chlodno) a wyraźnie widac ze tu jest taka zachmurzeniowa luka aktualnie sie wymądrzyłam ... --------------------------------------------- na tej stronce ze zdjeciem satelitarnym na prawym marginesie sa opcje, ktore generują filmiki, jak to wszystko sie przemieszcza można je odtwarzać w winampie i zachować sobie na dysku naprawde fajna rzecz a za free
Małgoszova Entertainment presents: overcoming imperfections Episode I: Killing the ogre![]() Starring: Cudowna Dieta Mniej Żreć Edytowane przez kariera85 Czas edycji: 2006-08-07 o 11:22 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.

uprasza się zamieszczać właśnie tutaj 

.