![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Co myślicie o Oriflame?
Jestem ciekawa jak ta firma jest postrzegana przez innych. Używam od niedawna ich kosmetyków i jestem zadowolona. Mało tego że są niedrogie, to do tego jeszcze dobre i wydajne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Re: Co myślicie o Oriflame???
moja najdrozsza przyjaciolka jest u nich konsultantką..szczerze powiedziawszy dla mnie są srednie..raczej wybieram oferty promocyjne, bo juz kilka razy sei naciełam i wole stracic mniejszą kase [img]icons/icon10.gif[/img] mowie glownie o pielegnacji [img]icons/icon7.gif[/img] z kolorówki raczej nie korzystam- jakos zaufania mi brakuje [img]icons/icon7.gif[/img]
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Dorotko, przez jakiś czas używałam Oriflame'a bardzo intensywnie (moje wrażenia masz w KW [img]icons/icon7.gif[/img] , chyba wszystko oceniłam [img]icons/icon7.gif[/img] )
Generalnie - dla mnie są to niezłe kosmetyki dla młodych dziewczyn; powiedzmy, max do 30-tki (chyba ze po drodze ma się na sumieniu jakieś grzeszki typu intensywne solarium / papieroski albo inne nieszczęścia mneij lub bardzie wrodzone i skóra juz wcześniej domaga się intensywnej pielęgnacji). Do pewnego czasu byłam z nich naprawdę zadowolona - ale muszęęzaznaczyć, że zaczęłam ich używać, gdy firma nie miała jeszcze fabryki w Polsce, a polskie firmy nie pozbierały się jeszcze po ustrojowym przełomie. Potem pojawiły się pierwsze serie Oceanica, Eris itp. - i były nie gorsze, a tańsze od Oriflame. W dalszym ciągu uważam, że większość z obecnych produktów Oriflame'a mozna zastąpić co najmniej trzema polskimi - w niższej cenie i często o wyzszej jakości. Siłą firmy jest kompleksowość oferty i strategia marketingowa. Później zaczęłam używać produktów do cery bardziej wymagającej (np. Royal Velvet) - i tu już się rozczarowałam - niestety: piękna i przyjemna forma, minimum efektów, nawet przy moim - bardzo pozytywnym wówczas nastawieniu do firmy [img]icons/icon7.gif[/img] Ale tak naprawdę obraziłam sie na Oriflame [img]icons/icon9.gif[/img] za to co zrobili z serią Giordami dla pań - która w pierwszej wersji była oparta na trwałej, fantastycznie niebanalnej kompozycji zapachowej, którą po pewnym czasie zamieniono na taniuchny, niczym nie przypominający oryginału ersatz ... oczywiście jest to absolutnie subiektywna opinia, ale dla mnie zmiana zapachu o wysokiej jakości (bogatego, twałego) na lekki i pospolity stała się symbolem rynkowej strategii firmy, więc dałam sobie spokój .. Obecnie jedyny produkt, do którego wracam - to opalizująca szminka kolor Rose Dew [img]icons/icon7.gif[/img] W sumie - są to produkty na poziomie polskich średniopółkowych firm, jednym będą odpowiadać, inym nie - wybór to sprawa baaardzo indywidualna [img]icons/icon7.gif[/img] Na pewno warto przekonać się na własnej skórze, szczególnie jeśli jesteś przed 30-tką lub cos koło tego [img]icons/icon7.gif[/img]
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Zgadzam się z Magą.
Jeśli ktoś ma czas i możliwość, to generalnie może znaleźć lepsze i w dodatku tańsze kosmetyki na polskim rynku. Oczywiście, Oriflame nie jest zły. Ma kilka fajnych kosmetyków, ale - jak jażda firma - ma i buble. Ja jednak wolę eksperymentować na nieco tańszych. [img]icons/icon12.gif[/img] Przez długi czas byłam konsultantką Oriflame a moją najlepszą klientką byłam ja sama, więc poznałam chyba wszystkie dostępne u nich kosmetyki - oczywiście oprócz nowości. Muszę powiedzieć, że nawet w konkurencji z Avonem - przegrywa. I to nie tylko ceną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja używam Oriflame tylko, jak jest w promocji, bo tak to mi się po prostu nie opłaca. [img]icons/icon10.gif[/img] Bo, jak pisze Maguś, śa tąńśze, a lepsze fimry... Polskie w dodatku. Maja u mnie plus za nietestowanie na zwierzątkach, bo na tym punkcie mam fioła. Ale wiesz co, najlepeij zobacz sobie w KW ocenki... Wyświetlane producentami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
oriflame
chcialabym dowiedziec sie co sadzicie o tej firmie i czy ktos probowal jakis kosnetykow z tej firmy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Re: oriflame
Jest dużo opinii o kosmetykach firmy Oriflame. Wystarczy że zajrzysz sobie na KW.
Pozdrawiam Kamila |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Gość
|
Re: oriflame
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Co myślicie o Oriflame???
ja generalnie jestem zadowolona z tej firmy. oczywiście ma ilepsze i gorsze kosmetyki.. naprawde uwielbiam wszelkie kremy i maseczki tej firmy natomiast np. tusze do rzęs są do kitu wg mnie..
jak na moja kieszen sa to dośc drogie kosmetyki więc korzystam tylko i wyłącznie z promocji.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Dot.: Co myślicie o Oriflame???
Srednie kosmetyki,najczęściej wybieram coś w promocjach,ostatnio zauważyłam ,że zaczełi sie cenić.Oriflame miewa tzw"perełki" ale i też badziewie dla mnie jest nim cała seria szamponówi i odżywek,natomiast ma trwałe wody toaletowe,perfumowane oraz chwalę sobie serię do stóp.I niezawodny krem uniwersalny( wt ym małutkim rózowym opakowaiu).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
A ja bardzo lubie oriflame
![]() ![]() Uwielbiam ich błyszczyki, mają jeden rewelacyjny podkład [ choć narazie wsród 3 jakie miałam ] , cienie są w miare, tusze są niczego sobie, lakiery bardzo fajne, a ich seria kosmetyków przeznaczonych do pielegnacji mnie bardzo pozytywnie zaskoczyła ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ja lubie oriflame, moja mama jest konsultantką i mniej więcej co dwa trzy tygodnie sobie coś zamawiam. Zawsze zamawiałam balsam brazujacy był moim zdaniem dobry pod kazdym względem,ale teraz zmieniono mu opakowanie i niestety zawartość też
![]() Rewelacyjna jest też beczułka i balsam w szmince (juz zamieniony na cos rózowego w środku ale chyba nie daje tego koloru). A co do reszty mam troche zastrzezeń, ale i tak kupuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
ja tez uwazam, ze kosmetyki z oriflamu sa srednie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Kiedys mialam kolezanke w Oriflame. Zrezygnowala jednak bo bylo bardzo malo chetnych na te kosmetyki. Z kolei odwrotnie jest z Avonem- konsultantek znam cale mnostwo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
kiedyś używałam różnych kosmetyków oriflme, ale niestety żaden mnie nie zachwycił tak bardzo, żebym została mu wierna; a niektóre to poszły nawet do kosza....takie przeciętne w sumie; a dodając to, że kupuję w dużym stopniu "oczami"
![]()
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Co do katalogow to sie nie zgodze...katalogi oriflame sa przejrzyste, a w avonie maja naćkane.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
![]()
Ja jestem konsultantka. Nie kupuje zbyt wielu kosmetykow. Jednak lubie serie Giordani, Silk wody toaletowe Eclat i Divine oraz odzywke do rzes. jest kilka fajnych rzeczy i kilak niefajnych, jak w kazdej firmie. Ale wole Ori od Avonu w 100%
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem konsultantką od ponad roku i ogólnie jestem zadowolona.
Kosmetyki są fajne, jedne lepsze inne gorsze, nie jestem bezkrytyczna, ale zdecydowanie co katalog jestem w stanie wybrać coś ciekawego dla siebie. Z Avonem, nie obrażąc nikogo, nie da się nawet porównać. Z tą firmą mam jak najgorsze doświadczenia, wszysckie kosmetyki które miałam okazały się pomyłką. W ogóle to polecam bycie konsultantką, jest z tego wiele korzyści (wiem od przyjaciółki, że w Avonie bywają problemy i to duże) Pozdrawiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Ja też jestem konsultantką
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Ja z Oriflame'u bardzo sobie chwalę peelingi, jedne z lepszych, jakich używałam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, z peelingow to najlepszy peeling kawowy domowej roboty.
Po zadnym peelingu nie bylam tak gladka. Z oriflamowych bylam zadowolona z indulgance czy jako to tam lecialo. Mialo duzo drobinek peelingujacych i fajnie pachnial - tak akurat na zimowe wieczory do cieplej kapieli ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Ja do ciała też ostatnio tylko kawowego używam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Kolorówka z aqua vibes jakoś mi się nie spodobała, ale fajny jest ten peeling do ciała i chyba się w niego zaopatrzę
![]() ![]()
![]() |
#27 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Orifalme ma na prawdę dobrej jakości kosmetyki do pielęgnacji, natomiast kosmetyki kolorowe są średnie. Mi to jednak nie przeszkadza, bo kolorowych używam na prawdę mało. A, Oriflame ma ładne wody (Elvie, Nomadic)
![]()
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, a dlaczego nie lubicie i tak skrżycie sie na avon? pytam tak z ciekawosci
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.