|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
jak zrobić samemu podwiązkę?
czy któraś z pań nie wie może, jak samodzielnie uszyć podwiązkę? help!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: jak zrobić samemu podwiązkę?
Witam,
ja na swój ślub sama zrobiłam podwiązeke, i musze powiedziec, ze była ona znacznie ładniejsza i milsza dla ciała niz te dostępne w sklepach. Kupiłam w pasmanterii odpowiednio długi kawałek wyszydełkowanej "koronki" szerokości około 3 cm, w kolorze błekitnym, końce tej "koronki zostałyn zszyte,w sumie utworzyło sie kółko , ważne , żeby większe niż udo, żeby potem po wszyciu na lewą stronę gumki uzyskać odpowiednie marszczenie. Całośc ozdobiłam, przyszywając kilka wyszydełkowanych kwiatuszków w kolorze białym, są dostępne za kilka groszy w pasmanterii. Niestety nie mam fotki, a podwiązka poszła w świat ![]() ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
hej
![]() ja tez sama sobie zrobilam podwiazke bo mi sie nie podobaly te ktore ogladalam w sklepach ja zrobilam moja z takiej gimki z falbanka,2 kawalki odpowiednio dlugie spielam w kilku miejscach blekitnymi rozyczkami,jedna duza centralnie ,po bokach srednie i reszta male, a koncowki ladnie zszyte,wlasnie pod ta najwieksza prosto ,ladnie i wygodnie ![]() w zalaczniku moja podwiazka i zdejmowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Witam! Ja kiedys szylam do sklepu podwiazki.Bardzo latwo sie je robi a jesli chodzi o wzor,to samemu mozna fajnie pokombinowac.Teraz jest tyle dodatkow w pasmanterii,ze az glowa boli.Musisz wymiezyc sobie obwod uda zeby pozniej nie bylo wpadki
![]() ![]() Ps.jak juz uszyjesz,to sie pochwal. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
dziękuję Wam dziewczyny, na pewno skorzystam z Waszych porad.
kusza, oczywiście, że się pochwalę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.