Listopadowe mamusie 2006 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-04-26, 15:34   #1
justyna-viola
Zadomowienie

Smile

Listopadowe mamusie 2006

Witam wszytskie listopadowe mamusie
Mam nadzieje ze jakies mamausie tu beda zagladc i bedziemy mogly sobie porozmaiwac o naszych fasolkach a pozniej dzidziach
Ja mam teramin na 16 listopada i jestem w 11tc
Pozdrawiam i zapraszam wszytskie mamusie

Michalinka- 5.10.2009
justyna-viola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-26, 15:41   #2
watka
Rozeznanie

Dot.: Listopadowe mamusie 2006

Hej, ja mam na 4 listopada, tzn. jestem w 13 tyg. Czy to już drugi trymestr? Pytam serio bo nie mogę sie doliczyć. Cudowna poprawa samopoczucia następuje za każdym razem kiedy nie idę do pracy, hehe (tzn. w weekendy i święta).
Ja tez pozdrawiam nas wszystkie Wiedziałam, że w końcu nie wytrzymamy bez swojego wątku, w końcu kazda z nas jest teraz pępkiem świata!!
watka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-26, 15:42   #3
watka
Rozeznanie

Aha, Justysiu, pewnie nie byłaś jeszcze na USG w 12 tyg. TO WCALE NIE JEST FASOLKA!!! To wierzgający bobas!
Stary 2006-04-26, 15:53   #4
justyna-viola
Zadomowienie

Witaj Watka
Ale szybki odzew.....ale sie ciesze.
Gratuluje i cieplutko pozdrawiam.Ja jak bym jakies 3 tyg temu na usg to malenstwo mialo 14 mm wiec dla mnie fasolka ale jutro ide znowu na wizyte wiec sie okaze jak urosla-fasolka.... .Ale mnie zaskoczylas tym pytaniem o trymestr i tak mysle bo pierwsze 3 miesiace to 1 trymestr ale ale miesiac nie ma 4 tygodni tylko wiecej....wiec wydaje mi sie ze skoro jestes w 13 tc to juz wkraczasz w 2 trymestr.
Ojj co do samopoczucia to mam tak samo.....mdlosci i wymioty minely(mam nadzieje ze juz nie powroca) a teraz jestem pelna energii, ktora wykorzystuje na pisane pracy magisterskiej.
Ja juz dawno myslam zeby zalozyc ten watek i planowlam listopadowo-grudniowe ale dzis jak weszlam na forum to juz byl grudniowy watek zalozony wiec pozostalo mi stworzyc listopadowe 2006.Ale sie ciesze ze bedziemy mogly wymieniac sie swoimi watpliwosciami i radoscami.
3maj sie cieplutko

Michalinka- 5.10.2009
Stary 2006-04-26, 16:51   #5
watka
Rozeznanie

Ja tez ide jutro, ale tylko do lekarki (na USG byłam osobno). Pewnie trzeba będzie znowu siusiac i popuszczać krwi, a może nie.
Nie wiem juz o co pytać, u mnie w sumie wszystko w porządku, oprócz nasilających się humorków , ale na to chyba nie ma lekarstwa . Aha, czasem sobie tez popłaczę. Jak policzę ile zespołów napięcia miesiączkowego przepada, to myślę że jakos to trzeba odrobić
Ja muszę sobie jednak troche odpuścić, nie mam tyle siły co zamiarów. Jak juz oderwę sie od korytka, to przyklejam się do kanapy i oglądam książki kucharskie, pisemka dzidziusiowe albo domkowe, a moje zapały naukowe czy nawet wycieczkowe zdecydowanie zeszły na daleki plan. Praca magisterska???Ratunku!Trz ymam kciuki!
Stary 2006-04-26, 18:21   #6
justyna-viola
Zadomowienie

hehhe.....ja tez juz trace cierpliwosc jak do niej siadam i zaczynam ja pisac.Ale coz w czerwcu obrona wiec tzreba sie porzadnie zabrac.Dla rozrywki tez przegladam dzidziusiowe pisemka i sie doksztalcam.Ale musze powiedziec ze mi apetyt wrocil....jak fajnie .Ja jutro ide do ginki z wynikami na toksoplzmoze bo wyszla mi dodatnia ale mam nadzieje ze bedzie dobrze.
Pozdrawiam

Michalinka- 5.10.2009
Stary 2006-04-28, 09:45   #7
justyna-viola
Zadomowienie

Juz po wizycie....ale cudowne uczucie widziec malenstwo ktore ma 3,5 cm i rusza nozkami i raczkami .....jejeeku jakby do nas machalo i wiedzialo ze je podgladamy ....jest to nie do opisania Wszytsko z dzidzia w porzdaku i rosnie jak na drozdzach .Na takie wizyty to ja moge codziennie chodzic zeby zobaczyc moja dzidziulke .
A co to nie ma wiecej listopadowych mamusi???hmm...
Zapraszam wszytskie mamualki

Michalinka- 5.10.2009
Stary 2006-04-28, 09:46   #8
justyna-viola
Zadomowienie

Watka jak tam u lekarza?????

Michalinka- 5.10.2009
Stary 2006-04-28, 10:30   #9
watka
Rozeznanie

Prawda że to cudowny widok!!!
Ja następne spotkanie oko w oko z lokatorem mam miec w dopiero czerwcu, wtedy bedziemy oglądac serduszko, i mam nadzieję że płeć dziecięcia też Na szczęście mam filmik z poprzedniego USG więc tymczasem mogę sobie pooglądać. Poza tym pani doktor pomogła mi ręką nagnieść i wyczuć bąbelek w brzuchu - mięsień macicy go całkowicie chroni, ale sama potem się nie odważyłam tak dłubać.
Tak że na razie pozostaje czekać, tymczasem chcę sie troche wziąć za siebie i solennie postanawiam ćwiczyć mojego ulubionego pilatesa. Mam nadzieję że będziemy miały najprzyjemniejszy dłuuugi weekend, czas powystawiac brzuchy na słonko
Stary 2006-04-28, 12:13   #10
Tysiak7
Wtajemniczenie

hej kobietki powiedzcie mi czy zalicze się do was czy do grudniowych mam, bo narazie to jestem jeszcze zielona w temacie. Dziś idę na pierwsze USG, a ostatnią miesiaczkę miałam 20 luty. Ktoś sie zna na kiedy bedzie mój termin
W i N -córeczki mamusi
Tysiak7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-28, 12:28   #11
justyna-viola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tysiak7
hej kobietki powiedzcie mi czy zalicze się do was czy do grudniowych mam, bo narazie to jestem jeszcze zielona w temacie. Dziś idę na pierwsze USG, a ostatnią miesiaczkę miałam 20 luty. Ktoś sie zna na kiedy bedzie mój termin
Witamy bardzo serdecznie
Tu jest kalkulator zeby obliczyc sobie termin porodu http://twoja-ciaza.com.pl/termin.html.Ja mialam ostatanio miesiaczke 10 lutego a Ty 20 lutego wiec zapewne zaliczysz sie do listopadowych.Ale to juz dokladnie lekarz ci dokladnie powie z usg. Zycze zdrowka i usmiechu i zapraszamy czesciej

Michalinka- 5.10.2009

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-04-28, 17:52   #12
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

Witajcie listopadowe mamy 2006 Przyjmijcie gratulacje od listopadowej (8.11) mamy 2005

Jędrek ma...

Forum techniczne dla katalogu kosmetyków
BabciaWeatherwax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-28, 20:17   #13
justyna-viola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BabciaWeatherwax
Witajcie listopadowe mamy 2006 Przyjmijcie gratulacje od listopadowej (8.11) mamy 2005
Pieknie dziekujemy. To samo przezywlas 2 lata temu co my teraz o tym czasie Pozdrawiam cieplutko

Michalinka- 5.10.2009
Stary 2006-04-28, 20:24   #14
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna-viola
To samo przezywlas 2 lata temu co my teraz o tym czasie
Rok temu Dokładnie

Jędrek ma...

Forum techniczne dla katalogu kosmetyków
BabciaWeatherwax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-29, 15:54   #15
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Witajcie listopadowe mamusie ja mam termin na 1 listopada ale kto wie kiedy dzidzia zechce się pojawić. Watka zgadzam się, że 13 tygodniowy płód to wierzgający bobas ja wczoraj tj. 28 kwietnia byłam na drugim USG (13 tc i 3 dni) i to co zobaczyłam spowodowało, że już sie zakochałam w moim maleństwie, pomachało do mnie rączką to było takie piękne jeszcze nie czujesz ruchów ale na tym usg pokazało, że świetnie się ma eech Jak oglądam zdjęcie mojego maleństwa to sie nie mogę napatrzeć słodziutki łepek, brzusiu nóżki rączusie - normalnie cud Ech fajnie że możemy się dzielić naszymi wrażeniami i radami aczkolwiek przed nami jeszcze trochę

Ściskam Was i Wasze fasolko-bobaski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-29, 16:30   #16
jamadzia
Przyczajenie

OK to czas i na mnie
termin na dzien dzisiejszy to 2 listopada
na ostatnim USG bylam 12 kwietnia i widzialam jak bije serduszko oraz jak Moj maly Bobasek sie wierci. Byly tez juz nie do konca wyksztalcone nozki i raczki
Kolejna wizyta 10 maja licze na to ze uda sie moze dojrzec plec bo to bedzie 15 tydzien
Pozdrawiam
kobiety, by nie przegrać.
jamadzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-29, 16:43   #17
agu.s
Zadomowienie

Dołąćzam się do Was. Moj termin to 5 listopada, czyli jestem w 13 tc. Jest to moja ruga ciaza i przyznam sie, ze znosze ja kiepsko. Moze nudnosci juz minely, albo pojawiaja sie bardzi zadko, jednak coraz czesciej boli mnie glowa a jak tu pracowac normalnie z bolem glowy. No i jeszcze chustawka nastrojow. Moze i ciaza to nie choroba, ale momentami dla mnie to gorzej niz choroba, bo gdy jestem chora, to sie nalykam tabletek i jakos to idzie a tu nijak tylko czekac az minie. Mam nadzeje, ze szybko czas minie i bedzie zdrowa dzidzia.
Pozdrawiam serdecznie
agu.s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-29, 20:05   #18
justyna-viola
Zadomowienie

Witam mamuski listopadowe Bafi@Home, jamadzia i agu.s
Jak milutko ze jest nas coraz wiecej
Wiec wychodzi na to ze ja mam najpozniejszy listopadowy termin bo na 16 listopada(choc ostatnio z usg wyszlo ze na 17tego) ale dzidzie rozne figle plataja wiec wszytsko okaze sie w praniu . Ja tez mam problemy z bolaca glowa i to wcale nie jest mile .No i nic nie mozemy zrobic z tym tylko przeczekac az samo przejdzie .Ale jak widze moja dzidzie na usg to o wszytkich dolegliwosciach zapomniam.....a jak jeszcze macha raczkami i nozkami to mi dech zapiera i lezki w oczkach staja Ajtam przeciez nie musze Wam tego tlumaczyc bo pewnie tak samo macie.
Dzis bylismy na usg i wzielismy cyfrowke i mamy nagaranie i pare fotek , tak sie cieszymy ze niedlugo to bedziemy kazdemu kto do nas wpada pokazywac nasze malenstwo .
A macie juz widoczne brzuszki??Bo mi sie troszke zaokraglil ale nie tak zeby bylo cos widac bo brzuszek to ja zawsze posiadalam
Pozdrawiam mamuski i dzidziunie

Michalinka- 5.10.2009
Stary 2006-04-30, 15:18   #19
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home
Cool Dot.: Listopadowe mamusie 2006

Hej Wam mamusie i dzidziunie

Ja naszczescie nie mam bóli głowy, ale jakies 3 tygodnie temu leb mi pekal i wiecie co mi pomoglo olejek o nazwie "migrenol" - smarujesz miejsce ktore cie boli mnie akurat gorna czesc czaszki boalala co prawda tluste to ale fakt ze ulge przynioslo bo zasnelam i po godzinie obudzilam sie bez bolu glowy pamietac trzeba ze jak nanosisz to na skore to te eteryczne olejki sa drazniace i trzeba wczesniej posmarowac kremikiem.

Moj brzusio tez leciutko sie zaokraglil w kazdym razie spodnie od strony zamka ledwo sie mieszcza - ale to ze pierwsze miesiace ciazy mnie odchudzily - spadlam 3 kg wiec narazie spokojnie chodze jeszcze w normalny rzeczach chociaz po domu preferuje dresy ze specjalna rozciagliwa tasma nie guma i wtedy jest mi najlepiej

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2006-10-19 o 14:33
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-30, 17:38   #20
justyna-viola
Zadomowienie

Witajcie
NO ja jeszcze nie opracowlaam spoosbu na moj bol glowy, i tez tak z przodu mnie boli . U mnie po chelbku z maselkiem i bananach tez waga chyba spadala bo spodnie cosik luzniejsze sie staly na dupci ale chyba troszke brzusio sie powiekszyl ale tak jakos wyzej wiec mieszcze sie we wszytskie ciuszki .Ale dzis senna jestem, przed chwila wstalam z wyreczka ale co tam ja moge sie lenic .
Pozdrawiam i zycze wszytskim milutkiego leniuchowania

Michalinka- 5.10.2009
Stary 2006-05-01, 10:35   #21
jamadzia
Przyczajenie

hej
mnie bol glowy dopadl 2 razy ale na szczescie na krotko wiec, odpukac narazie jest dobrze.
brzuszek juz widoczny i stare spodnie przestaja sie dopinac... ale co tam wazne ze Fasolka rosnie i jest zdowa
Pozdrawiam i zycze milego wypoczynku
kobiety, by nie przegrać.
jamadzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-04, 09:47   #22
watka
Rozeznanie

Hej dziewczyny, współczuje wam tych bólów głowy. A co powiecie na to żeby trochę poćwiczyć ? Może to są bóle głowy od zesztywniałego kręgosłupa ? Zła postawa chyba jest związana z dumnym wypinaniem brzucha, ja w ogóle przestałam go wciągać, żeby nie przyduszać bobasa, jak tłumaczę mojemu Miłemu (i a propos, kupiłam sobie cudowne płócienne regulowane na brzuchu spodnie).
Teraz mi dokucza tylko wciąż gula w przełyku, czuję że mam całą "rurkę" od nosa przez gardło do żołądka rozpulchnioną, czy ktoś też na to narzeka? A w ogóle od początku drugiego trymestru wszystkie dolegliwości - ZNIKAĆ, A KYSZ. Co mówią na to nasze doświadczone mamy?

Aha, Justysiu, napisz co z tą twoją toksoplazmozą!
NFZ ponoć tych badań nie refunduje, a wg mojej gin zazwyczaj i tak wychodzi że się jej nie ma, w związku z czym ja w ogóle nie sprawdzałam. Czy to nie straszny pech, żeby ją złapac akurat w ciąży, czy jest się nosicielem?

Edytowane przez Mariqa
Czas edycji: 2006-05-06 o 07:34
Stary 2006-05-05, 08:19   #23
justyna-viola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez watka
Aha, Justysiu, napisz co z tą twoją toksoplazmozą!
NFZ ponoć tych badań nie refunduje, a wg mojej gin zazwyczaj i tak wychodzi że się jej nie ma, w związku z czym ja w ogóle nie sprawdzałam. Czy to nie straszny pech, żeby ją złapac akurat w ciąży, czy jest się nosicielem?
Wiatj
Watka a moja ginka na wizycie jeszcze przed planowana ciaza zapisala mi na karteczce jakie mam badania zrobic i byla wlasnie tam toksoplazmoza.Slyszalm ze rzadko kiedy zleca takie badanie gin.U mnie wyszla pozytywnie(IGG) i to oznacza ze juz ja przechorowlam i posiadam przeciwcciala a IGM wyszlo mi negatywnie czyli nie ma w tej chwili nowego zachorowania .Najgorzej jest gdy sie zachoruje w czasie ciazy wiec musze uwazac.
A ja chyba zapeszylam ze mi mdlosci i wymioty przeszyly bo dopadly mnie w srode....ale moze to tylko taki maly wybryczek.
Zaczyna mi brzusio rosnac.....bo nie moge sie wmiescic w ciuszki ktore uszykowalam sobie na bal absolutoryjny.....no i musialam poszukac materialu i biegiem do krawcowej bo bal za 2 tyg .Ale sie nabiegalam . Ale brzusio mi rosnie tak do gory wiec we wszytskie spodenki wchodze bo mam biodroweczki.A WAM dziewczynki gdzie sie "pojawia" brzusio???
Pozdrawiam i wracam do pisania mgr bo obrona 14 czerwca.

Michalinka- 5.10.2009
Stary 2006-05-05, 08:21   #24
justyna-viola
Zadomowienie

Zapomnialam dopisac ze za te badania na tokso trzeba zapacic samemu.ja robilam je dwa razy i raz zaplacilam 60zl(za IGG i IGM) a drugi raz( w innym miejscu robilam badnia) 84zl.

Michalinka- 5.10.2009
Stary 2006-05-05, 09:13   #25
Tysiak7
Wtajemniczenie

Witam dziewczyny to ja tu chyba najpóżniej mój termin to 27 listopad, najlepsze w tym jest to ze sama urodziłam sie 28 listopada hihi, a w ogóle tego nieplanowalismy Nie moge sie oprzeć pokusie zeby wam pokazać nasza kropeczka ma juz 22,7 mm
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kropeczka.JPG (50,9 KB, 58 załadowań)
W i N -córeczki mamusi

Edytowane przez Tysiak7
Czas edycji: 2006-05-05 o 09:36
Stary 2006-05-05, 09:27   #26
ma-li-na
Zadomowienie

witajcie Listopadówki jestem lutowo-marcowo mamką i chcialam wam złozyć serdeczne gratulacje niedawno sama przeżywałam to co wy pierwsze tyg potem ostatnie i poród zobaczycie poleci jak z bicza strzelił

walka o zdrowe wlosy

26 grudzien 2011 ostatnie farbowanie
13 luty 2012- rozwod z suszarka i prostownica!
ma-li-na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-05, 14:30   #27
justyna-viola
Zadomowienie

Ja tez chcialam wkleic foteczke mojego malenstwa ale chyba mam za duzy rozmaiar Czy ktoras wie jak moge zmiejszyc rozmiar foteczki??
Tysika7 fajniutko z tym terminem.....ale bys miala prezencik taki 2 w1
Pozdrawiam

Michalinka- 5.10.2009
Stary 2006-05-05, 16:13   #28
Tysiak7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justyna-viola
Czy ktoras wie jak moge zmiejszyc rozmiar foteczki??
co do wklejania zdjęć to ja gdy są za duże robie rzut ekranu (tzn Shift+Print Screen) a potem wklejam w Pointa i najwyżej przycinam niepotrzebne boczki - spróbuj z chęcia zobaczyłabym jakiegoś rówieśnika mojej Kropeczki
W i N -córeczki mamusi
Stary 2006-05-06, 12:42   #29
justyna-viola
Zadomowienie

Foteczki nadal mam za duze wiec musze poprosic slubnego by cos z tym zrobil i wkleje zeby Twoje malenstwo nie czulo sie "osamotnione" .
Dzis kupailm sobie spodnie dresowe ale dla kobitek w ciazy z taka guma ktora sie wywija i musze powiedziec ze fantastycznie podkresla brzuszek....w normalnych spodniach tak sie nie odznacza brzusio. To moj pierwszy ciązowy zakup .
Pozdrawiam

Michalinka- 5.10.2009
Stary 2006-05-07, 15:12   #30
watka
Rozeznanie

A to moja Morelka 12-tygodniowa:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif Morel06.gif (47,7 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: gif Morel08.gif (47,1 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: gif Morel09.gif (55,3 KB, 35 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości