![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Listopadowe mamusie 2006
Witam wszytskie listopadowe mamusie
![]() Mam nadzieje ze jakies mamausie tu beda zagladc i bedziemy mogly sobie porozmaiwac o naszych fasolkach a pozniej dzidziach ![]() ![]() Ja mam teramin na 16 listopada i jestem w 11tc ![]() Pozdrawiam i zapraszam wszytskie mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Listopadowe mamusie 2006
Hej, ja mam na 4 listopada, tzn. jestem w 13 tyg. Czy to już drugi trymestr? Pytam serio bo nie mogę sie doliczyć. Cudowna poprawa samopoczucia następuje za każdym razem kiedy nie idę do pracy, hehe (tzn. w weekendy i święta).
![]() Ja tez pozdrawiam nas wszystkie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Aha, Justysiu, pewnie nie byłaś jeszcze na USG w 12 tyg. TO WCALE NIE JEST FASOLKA!!! To wierzgający bobas!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Witaj Watka
![]() Ale szybki odzew.....ale sie ciesze. ![]() Gratuluje i cieplutko pozdrawiam.Ja jak bym jakies 3 tyg temu na usg to malenstwo mialo 14 mm wiec dla mnie fasolka ale jutro ide znowu na wizyte wiec sie okaze jak urosla-fasolka.... ![]() Ojj co do samopoczucia to mam tak samo.....mdlosci i wymioty minely(mam nadzieje ze juz nie powroca) a teraz jestem pelna energii, ktora wykorzystuje na pisane pracy magisterskiej. Ja juz dawno myslam zeby zalozyc ten watek i planowlam listopadowo-grudniowe ale dzis jak weszlam na forum to juz byl grudniowy watek zalozony wiec pozostalo mi stworzyc listopadowe 2006.Ale sie ciesze ze bedziemy mogly wymieniac sie swoimi watpliwosciami i radoscami. ![]() ![]() 3maj sie cieplutko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Ja tez ide jutro, ale tylko do lekarki (na USG byłam osobno). Pewnie trzeba będzie znowu siusiac i popuszczać krwi, a może nie.
Nie wiem juz o co pytać, u mnie w sumie wszystko w porządku, oprócz nasilających się humorków ![]() ![]() ![]() Ja muszę sobie jednak troche odpuścić, nie mam tyle siły co zamiarów. Jak juz oderwę sie od korytka, to przyklejam się do kanapy i oglądam książki kucharskie, pisemka dzidziusiowe albo domkowe, a moje zapały naukowe czy nawet wycieczkowe zdecydowanie zeszły na daleki plan. Praca magisterska???Ratunku!Trz ymam kciuki! |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
hehhe.....ja tez juz trace cierpliwosc jak do niej siadam i zaczynam ja pisac.Ale coz w czerwcu obrona wiec tzreba sie porzadnie zabrac.Dla rozrywki tez przegladam dzidziusiowe pisemka i sie doksztalcam.Ale musze powiedziec ze mi apetyt wrocil....jak fajnie
![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Juz po wizycie....ale cudowne uczucie widziec malenstwo ktore ma 3,5 cm i rusza nozkami i raczkami
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co to nie ma wiecej listopadowych mamusi???hmm... ![]() Zapraszam wszytskie mamualki ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Watka jak tam u lekarza?????
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Prawda że to cudowny widok!!!
![]() Ja następne spotkanie oko w oko z lokatorem mam miec w dopiero czerwcu, wtedy bedziemy oglądac serduszko, i mam nadzieję że płeć dziecięcia też ![]() ![]() ![]() Tak że na razie pozostaje czekać, tymczasem chcę sie troche wziąć za siebie i solennie postanawiam ćwiczyć mojego ulubionego pilatesa. Mam nadzieję że będziemy miały najprzyjemniejszy dłuuugi weekend, czas powystawiac brzuchy na słonko ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
hej kobietki powiedzcie mi czy zalicze się do was czy do grudniowych mam, bo narazie to jestem jeszcze zielona w temacie. Dziś idę na pierwsze USG
![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tu jest kalkulator zeby obliczyc sobie termin porodu http://twoja-ciaza.com.pl/termin.html.Ja mialam ostatanio miesiaczke 10 lutego a Ty 20 lutego wiec zapewne zaliczysz sie do listopadowych.Ale to juz dokladnie lekarz ci dokladnie powie z usg. Zycze zdrowka i usmiechu i zapraszamy czesciej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Witajcie listopadowe mamy 2006
![]() ![]() ![]()
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Witajcie listopadowe mamusie ja mam termin na 1 listopada ale kto wie kiedy dzidzia zechce się pojawić. Watka zgadzam się, że 13 tygodniowy płód to wierzgający bobas ja wczoraj tj. 28 kwietnia byłam na drugim USG (13 tc i 3 dni) i to co zobaczyłam spowodowało, że już sie zakochałam w moim maleństwie, pomachało do mnie rączką
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ściskam Was i Wasze fasolko-bobaski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
OK to czas i na mnie
termin na dzien dzisiejszy to 2 listopada ![]() na ostatnim USG bylam 12 kwietnia i widzialam jak bije serduszko oraz jak Moj maly Bobasek sie wierci. Byly tez juz nie do konca wyksztalcone nozki i raczki Kolejna wizyta 10 maja licze na to ze uda sie moze dojrzec plec bo to bedzie 15 tydzien Pozdrawiam
#17 |
Zadomowienie
|
Dołąćzam się do Was. Moj termin to 5 listopada, czyli jestem w 13 tc. Jest to moja ruga ciaza i przyznam sie, ze znosze ja kiepsko. Moze nudnosci juz minely, albo pojawiaja sie bardzi zadko, jednak coraz czesciej boli mnie glowa a jak tu pracowac normalnie z bolem glowy. No i jeszcze chustawka nastrojow. Moze i ciaza to nie choroba, ale momentami dla mnie to gorzej niz choroba, bo gdy jestem chora, to sie nalykam tabletek i jakos to idzie a tu nijak tylko czekac az minie. Mam nadzeje, ze szybko czas minie i bedzie zdrowa dzidzia.
Pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Witam mamuski listopadowe Bafi@Home, jamadzia i agu.s
Jak milutko ze jest nas coraz wiecej ![]() ![]() Wiec wychodzi na to ze ja mam najpozniejszy listopadowy termin bo na 16 listopada(choc ostatnio z usg wyszlo ze na 17tego) ale dzidzie rozne figle plataja wiec wszytsko okaze sie w praniu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzis bylismy na usg i wzielismy cyfrowke i mamy nagaranie i pare fotek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A macie juz widoczne brzuszki??Bo mi sie troszke zaokraglil ale nie tak zeby bylo cos widac bo brzuszek to ja zawsze posiadalam ![]() Pozdrawiam mamuski i dzidziunie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
![]()
Hej Wam
![]() ![]() Ja naszczescie nie mam bóli głowy, ale jakies 3 tygodnie temu leb mi pekal i wiecie co mi pomoglo olejek o nazwie "migrenol" - smarujesz miejsce ktore cie boli mnie akurat gorna czesc czaszki boalala co prawda tluste to ale fakt ze ulge przynioslo bo zasnelam i po godzinie obudzilam sie bez bolu glowy ![]() Moj brzusio tez leciutko sie zaokraglil w kazdym razie spodnie od strony zamka ledwo sie mieszcza - ale to ze pierwsze miesiace ciazy mnie odchudzily - spadlam 3 kg wiec narazie spokojnie chodze jeszcze w normalny rzeczach chociaz po domu preferuje dresy ze specjalna rozciagliwa tasma nie guma i wtedy jest mi najlepiej ![]() Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2006-10-19 o 14:33 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() NO ja jeszcze nie opracowlaam spoosbu na moj bol glowy, i tez tak z przodu mnie boli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam i zycze wszytskim milutkiego leniuchowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
hej
mnie bol glowy dopadl 2 razy ale na szczescie na krotko wiec, odpukac narazie jest dobrze. brzuszek juz widoczny i stare spodnie przestaja sie dopinac... ale co tam wazne ze Fasolka rosnie i jest zdowa Pozdrawiam i zycze milego wypoczynku
#22 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, współczuje wam tych bólów głowy. A co powiecie na to żeby trochę poćwiczyć
![]() ![]() ![]() Teraz mi dokucza tylko wciąż gula w przełyku, czuję że mam całą "rurkę" od nosa przez gardło do żołądka rozpulchnioną, czy ktoś też na to narzeka? A w ogóle od początku drugiego trymestru wszystkie dolegliwości - ZNIKAĆ, A KYSZ. Co mówią na to nasze doświadczone mamy? Aha, Justysiu, napisz co z tą twoją toksoplazmozą! NFZ ponoć tych badań nie refunduje, a wg mojej gin zazwyczaj i tak wychodzi że się jej nie ma, w związku z czym ja w ogóle nie sprawdzałam. Czy to nie straszny pech, żeby ją złapac akurat w ciąży, czy jest się nosicielem? ![]() Edytowane przez Mariqa Czas edycji: 2006-05-06 o 07:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Watka a moja ginka na wizycie jeszcze przed planowana ciaza zapisala mi na karteczce jakie mam badania zrobic i byla wlasnie tam toksoplazmoza.Slyszalm ze rzadko kiedy zleca takie badanie gin.U mnie wyszla pozytywnie(IGG) i to oznacza ze juz ja przechorowlam i posiadam przeciwcciala a IGM wyszlo mi negatywnie czyli nie ma w tej chwili nowego zachorowania ![]() ![]() A ja chyba zapeszylam ze mi mdlosci i wymioty przeszyly ![]() Zaczyna mi brzusio rosnac.....bo nie moge sie wmiescic w ciuszki ktore uszykowalam sobie na bal absolutoryjny.....no i musialam poszukac materialu i biegiem do krawcowej bo bal za 2 tyg ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Zapomnialam dopisac ze za te badania na tokso trzeba zapacic samemu.ja robilam je dwa razy i raz zaplacilam 60zl(za IGG i IGM) a drugi raz( w innym miejscu robilam badnia) 84zl.
|
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczyny to ja tu chyba najpóżniej mój termin to 27 listopad, najlepsze w tym jest to ze sama urodziłam sie 28 listopada hihi, a w ogóle tego nieplanowalismy
![]() ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2006-05-05 o 09:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
witajcie Listopadówki
![]() ![]()
#27 |
Zadomowienie
|
Ja tez chcialam wkleic foteczke mojego malenstwa ale chyba mam za duzy rozmaiar
![]() Tysika7 fajniutko z tym terminem.....ale bys miala prezencik taki 2 w1 ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Foteczki nadal mam za duze wiec musze poprosic slubnego by cos z tym zrobil i wkleje zeby Twoje malenstwo nie czulo sie "osamotnione"
![]() Dzis kupailm sobie spodnie dresowe ale dla kobitek w ciazy z taka guma ktora sie wywija ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
A to moja Morelka 12-tygodniowa:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.