![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() budowa ciała GRUSZKA
Postanowiłam założyć wątek dla NAS miłe GRUSZECZKI
![]() Fajnie żeby znalazły się tu informacje jak dbać o taką figure. Na przykład ćwiczenia, diety, pielęgnacja, jak się ubrać itp. Wpisujcie Wasze rady, dzielcie się spostrzeżeniami, wklejajcie linki do ciekawych stron, polecajcie kosmetyki ciuszki i oczywiście zadawajcie pytania ![]() ![]() Zaczynamy ![]() ![]() ![]() GRUSZKA- górna część ciała jest drobna, ramiona szczupłe, tallia wąska. Natomiast biodra, pośladki i uda obfite, bo na nich odkłada sie tkanka tłuszczowa. I najtrudniej je wyszczuplić. Porada nr 1 ![]() Dieta: bogata w białko, bo organizm łatwo zmienia je w energię. W menu powinny znależć się ryby, mięso, chude sery, owoce i warzywa. Należy unikać białego pieczywa, sosów, konserw oraz wędzonek!!! ![]() Zaleca się też wypijanie dwu litrów niegazowanej wody mineralnej dziennie. Trening: intensywny aerobik, bo wyszczupla biodra. Można też ćwiczyć z hantlami, by wzmocnić i nieco rozbudować ramiona. Uda oraz pośladki skuteznie wyszczuplą skoki przez skakanke. Ćwicz kilka razy w tygodniu, wykonując 50 skoków- ze złączonymi nogami, jednocześnie uderzając piętami w pośladki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: budowa ciała GRUSZKA
Bardzo fajny wątek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
w sumie porada inaxx dotyczy nie tylko tej grupy osób
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
jasna jasne Izumi wszyscy mogą tu zaglądać, a skoro tak to również exspres porada dla niegruszek
![]() KLEPSYDRA- Sylwetka jest proporcjonalna, ramiona szerokie, klatka piersiowa rozbudowana, wyraźnie zarysowane wcięcie w talii i pełne nogi. Tkanka tłuszczowa rozkłada się równomiernie, ale tylko przy niewielkiej nadwadze. Gdy przekroczysz granicę, tłuszcz zgromadzi się głównie na ramionach. Dieta- mozna jeść wszystko (z wyjątkiem potraw smożonych), ale w niewielkich porcjach. Należy też zrezygnować z napojów słodzonych i pić niegazowaną wodę mineralną. Trening- ładną sylwetke pomoże zachować pływanie, bo równomiernie wysmukla ramiona i nogi. JABŁKO- Szerokie i zaokrąglone ramiona, klatka piersiowa szeroka, z wyrażnie zaznaczonymi piersiami są ona zawsze dość duże. Talia słabo zarysowana, brzuch wydatny. Nogi dość długie i smukłe. Tłuszczyk odkłada się głównie na brzuchu. Dieta- Należy wystrzegać się tłuszczów zwierzęcych i smażonych potraw. Dobrze jeść dużo ryb, drobiu, nabiału i owoców bogatych w błonnik (jerzyn, porzeczek, moreli i fig). Jak ognia trzeba unikać łączenia tłuszczu i cukru, np. w ciastkach. Do picia najlepsza będzie niegazowana woda mineralna. Trening- wskazany jest aerobik i jazda na rowerze, bo pomagają zrzucić nadmiar tłuszczu z brzuszka. I dodatkowo coś co pomoże wszystkim zastanawiający się co jeść a czego nie ![]() http://tabelekaloryczne.w.interi a.pl/index.htm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
a ja polecam też tą stronke-> http://www.pfm.pl/u235/navi/200079
zarówno dla gruszek jak i dla jabłek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
a to znalazlam w avanti:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
*sportaddict*
|
nigdy nie wybaczę naturze, ze dała mi wielki tyłek i uda zamiast wielkiego biustu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam wielki tyłek, uda i biodra, a do tego biust E! A mogłam być filigranową blondynką z niebieskimi oczami ![]() ![]() ![]() Co do tych pirad na temat ciuchów, to... podają dla kobiet,które mają duży biust albo szerokie biodra albo grube uda albo coś tam jeszcze i najlepsze jest to, że jak masz szerokie biodra i grube uda, to polecane ubrania się wykluczają. A dodając do tego duży biust, to okazuje się, że jesteś nie do ubrania i w ogóle monstrum ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
jestem klepsydrą, jestem klepsydrą!!!!
![]() ![]() tylko co to oznacza "pełne nogi" - ze są dwie??? ![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do dolnej części ciała, to no comments ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
mam szerokie bary (TZ mowi ze jestem baba ze Sląska - w barach szeroka w dupie waska
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z typem urody też nigdy nikt nie potrafił powiedzieć dokładnie, czy zima czy nie zima, ale ja zdecydowanie uważam, że tak, a tutaj ocenić nie umiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Ja mam szerokie biodra, brzuch, uda i łydki - no comment, wcięcie w talii duże, wystające łopatki i żebra i ogólnie górna część ciała koścista. A więc grucha
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Ja tez z tych nieszczesnych gruszek z szerokim tyleczkiem i mikroskopijnym biustem
![]() ![]() Jednak staram sie duzo cwiczen na nozki robic - zeby je utrzymac w jako takiej kondycji, choc od czasu jak jestem w ciazy baaardzo sie zapuscilam - i juz nie tylko ze z natury w biodrach mam sporo tluszczu - to teraz nazbieralam tego jeszcze extra i do tego cellulitis na nogach ![]() ![]() ![]() Ale powaznie - zabieram sie za siebie - dla figury, dla lepszego samopoczucia i dla latwiejszego porodu ![]() To byla moja motywacja a teraz plan: przynajmniej dwa razy w tygodniu cwiczenia z The Ultimate Dance Workout By Deanne Berry - (sciagniete od dziewczyn z linka z filmikami do sciagniecia) + raz w tygodniu basen ![]() Nie jest to zbyt moze wyzywajacy plan - ale jak dla mnie po 3 m-cach zastoju - to juz po 15 minutach Deanne Berry - dostane niezlej zadyszki ![]() No to do dziela ![]()
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() nigdy sama niewiem co ... ![]() ![]() Ciemniejsze mialam to jakby dziwnie bo troszkie blada ale jesli tak posolarzyć sie troszku to kto wie ![]() Hihi, moze my jestesmy INNE ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
no przynajmniej nie da sie Was zaszufladkowac
![]() I jak sobie radzicie z taka figura? Jakies specjalne zestawy cwiczen?
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() poprostu koncentruje sie na tych czesciach na ktorych mi b. zalezy czyli: rączki, klatka piersiowa, brzuszek-boczki, pupa i ogolnie nogi razem z łydkami ![]() ....i bieganko + orbitrek..... ![]() ![]() Buziolki ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
♥
|
ja jestem ze slaska i sie zdziwiłam tym co tój tz mówi//panda
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Ja to chyba jestem i gruszka i jabłko ;] Choć ramiona sa ok biust też niczego sobie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Efekty przyjdą z czasem, na pewno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I gruszeczką jestem ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
A ja nie wiem, czym jestem, bo jestem ogólnie chuda
![]() Biodra wąskie, wcięcie w talii jest ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.