|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
CO MI MOZE POMOC ???
Na mojej buzce od dluzszego czasu mam grudki. Na oczyszczanie chodze srednio 1 na 1,5-2 m-ce...robie zluszczanie , "vitapil"...co z tego , jak problem wraca juz po kilku dniach.
Najgorsze jednak sa moje plecy. Ostatni czasy mam straszne stany zapalne.Bardzo mnie boli. LEki przepisane przez dermatologa nie pomogly.Obecnie stosuje Zineryt...ehh...poleccie mi cos , jakies zabiegi u kosmetyczki ,czy cos ...Jyz jestem bezradna. Chce zaznaczyc ze od dluzszego czasu jestem na diecie-rozsadnej. Czyalam w archiwum na temat tradziku ,ale nic ... Pomozcie prosze...jesli nic nie pomoze , bede zmuszona wybrac sie do ginekologa...ale te hormony ;[ ... Pozdrawiam. I. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Re: CO MI MOZE POMOC ???
iwa..nie chce Cie martwic, ale to własnie mi na zaburzenia hormonalne wygląda..
idz kochanie na testy hormonalne/ naprawde.. [img]icons/1glaszcze.gif[/img] i [img]icons/1cmok.gif[/img]
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ola ma absolutną rację. Nie warto ryzykować na własną rękę z kosmetykami przy takich objawach, bo możesz sobie tylko stan skóry pogorszyć. Najlepiej skonksultuj się z lekarzem, wykonaj badania które Ci zaleci i nie załamuj rąk. Na nic zdają się chyba tutaj rady w doborze kosmetyków, bo tylko lekarz może ustalić przyczynę zmian na skórze. Tzymaj się dzielnie, pozdrawiam.
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
;[...tego sie obawialam ...Co ja teraz zrobie ...zamiast chudnac dalej -przytyje ...(wiem ze nie zawsze tak jest,ale w wiekszosci )...
Musze cos z tym zrobic ,bowiem lato idzie ...jak ja sie "pokarze" ... Bardzo dziekuje za odpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie. Iwona. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
iwonka [img]icons/1glaszcze.gif[/img] moja odpwiedz nie jest wiążąca pod względem medycznym Misiek..nie tragizuj prosze- ja polonistka, a nie lekarz [img]icons/icon12.gif[/img] Ale do rzeczy - wcale nie musisz przytyc po hormonach kochanie, dawka i rodzaj leku zalezy od b.wielu czynników ( m.in wieku, ilosci posiadanego potomstwa,przezytych chorób ginekologicznych, etc..) Iwus- chyba lepiej wiedziec co Ci jest Kochanie, niz zyc w nieswiadomosci, która z czasem moze sie okazać dramatyczna ? prawda ? idz spokojnie Zabka do lekarza. NAPRAWDE. To nie jest niestety kwestia estetyki tylko zdrowia..a to juz chyba dyskusji nie podlega.
[img]icons/1cmok.gif[/img] bedzie dobrze. zapisz sie prosze do specjalisty.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Re: CO MI MOZE POMOC ???/nie martw się!
Ja też biorę hormony, choć inne pewnie, bo na wywołanie miesiączki i jakoś nie tyję od nich. Teraz jest taki wybór... I chodzi raczej o to, że one zaostrzają apetyt, więc wszystko w Twoich rękach... Od nich samych się nie tyje! A, poza tym jest tyle nie majacych takiego działania... Poprostu lekarzowi zaznacz, że nie chcesz przytyć i już!
No i chyba lepopiej być trochę pulchniejszą z gładką twarzą, niż chudzinką pokrytą strupami? Sorry za dosłowność, nie umiem pocieszać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Re: CO MI MOZE POMOC ???/nie martw się!
Ahhhh ...chyba bede zmuszona sie wybrac. Macie racje- zdrowko najwazniejsze...Nauczylam sie jesc "z umiarem" ,wiec powinnam sobie poradzic. Bardzo Wam dziekuje .Bez Was napewno nie przeslzo bymi mi przez glowe ,by isc do ginekologa "ze skora"...
Pozdrawiam. Iwona. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:49.