|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
primer kwasowy i bezkwasowy
Witam Was wszystkie bardzo serdecznie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: primer kwasowy i bezkwasowy
szczerze powiedziawszy na chemii się nie znam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Zacytuję Beauticę
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
ślicznie dziękuję za odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Witam was wizażanki, zwykle obserwuje tylko forum, ale dziś mam pytanko, a właściwie chciałabym poprosić o rozwianie wątpliwości.. byłam ostatnio na kursie, i owszem jestem z niego zadowolona, z certyfikatu dumna jak paw, tylko jeszcze praktyki mi do szczęścia brakuje i waszych zdolności
![]() 1.ODNOWA po krótce: spiłowanie wszystkiego, zostawienie konstrukcji bądź tipsa, nałożenie primera dwukrotne, na naturalną płytkę i od nowa nałożenie żelików 2.UZUPEŁNIENIE spiłowuje stres przesunięty do przodu, zostawiam kontrukcję z cienką warstwą żelu, primer tylko n apłytke i reszta od nowa aha i do 1 i 2 pytanie: nakładam baze na naturalny pazurek czy na ta pozostawioną cienka warstwe tez?? 3.?? czy jak zakladam nowe pazurki, a na nich sa przeswity naturalnej plytki pomiedzy cienkimi plackamizelu to jak na to wszystko nalozyc primer?? mam nadzieję że nie zostanę tu wyklęta, nie mialam na myśli łamania regulaminu ani wyciagania informacji za friko na tzn "chamca" ![]() ![]() ![]() Prosze was dziewczynki o wyrozumiałość i odpowiedź, bede naprawde dozgonnie wdzieczna ![]() uff, ale sie rozpisalam ![]() P.S.pozdrawiam wszystkieutalentowane wizażanki - moje obecne autorytety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Tutaj mówimy o primerach a nie uzupełnianiu ! Och !
ODNOWA Spiłowujesz 80%-90% masy. Odpylasz, przemywasz , nakładasz primer gdzie trzeba i dalej jak zwykle ![]() UZUPEŁNIENIE Spiłowujesz 40 % masy. Odpylasz, przemywasz , nakładasz primer gdzie trzeba i dalej jak zwykle ![]() Bazę nakładasz od skórek w dół - na wszystko ![]() Nowe pazurki z resztkami żelu Co się da spiłować. Primer nakładać na naturalną płytkę. Przy frenchu robimy raczej odnowę ponieważ musisz podnieść linię uśmiechu no i wtym celu mnależy spiłowac stary french żel. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
wiem ze tu o pimerach jest mowa z nie o tym co ja pisalam, ale spieszylam sie bardzo i nie mialam na tyle czasu zeby szukac odpowiedniego tematu...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Powodzonka ! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Hej. Nie wiem czy po takim czasie jeszcze można coś tu dopisywać. Ale skoro mowa jest o promerach to mam krótkie pytanie. Czy zmieniając akryl konieczne jest dokupienie primera tej samej firmy, czy jako ze wlaściwości mają te same, to można jeszcze wykorzystać firmy poprzedniej. Konkretnie to mam jeszcze primer randezvous a akry creative. Jak myslicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Teoretycznie powinna być to ta sama linia.
Składniki ładnie ze soba korespondują i mamy pewność ,ze masa będzie sie trzymać bez zarzutu. A w praktyce - można spróbować... Ja używam innych żeli, innej bazy i jeszcze innych primerów i całość trzyma się rewelacyjnie. Najlepiej przetestuj najpierw na sobie. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Dzięki serdeczne. Będę próbować. Oj, co moje paznokcie przechodzą za eksperymenty to głowa mała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Przeżyją
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.