|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Wyparowanie żelu
Witam wszystkie pazuirkowe maniaczki!Muszę się z Wami podzielić moim problemem i szokiem który doznałam wczoraj!"Otóż żel french 7g sun flower wyparował mi z pudełeczka!Do tej pory myślałam że to niemożliwe a jednak!Byłam przez miesiąc na urlopie, a wczoraj jak go otworzyłam przeżyłam szok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wyparowanie żelu
No to mnie zaniepokoiło bo właśnie chciałam zamówić żele z tej firmy teraz to już sama nie wiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
no nie bardzo mi się chce wierzyć ze wyparował, jak jest czasem bardzo bardzo bardzo gorąco to rzadkie żele (glosy i inne tym podobne) wyłażą ze słoiczków - czykli jakby wychodzą do góry słoika i rozmemłają sie po całym gwincie i słoiku, ale żeby całkiem zniknął to niemozliwe, co najwyżej by stwardniał lub zgęstniał, lub ewentualnie wylazł na gwint ale żeby zniknął to jakoś sobie nie wyobrażam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Magda jezeli jest już tylko na samym dole i nadal wyłażi popracuj nad technika wycierania pędzelka- wycieramy go pionowo- do srodka pudełeczka, a nie bokiem, bo wtedy zel rzeczywiście spływa po pudełeczku.
![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Nigdy nie wycieram bokiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
No to dzieje sie coś innego- uwierz mi- zużywam już 2, czy 3 pudełeczko snow white'a, w hurtowni tez stoi ich kilka i jakoś żaden nie ma ochoty na spacery
![]() Owszem były sygnały, ze po otwarciu pudeleczka, częsci dziewczyn rzadkie żele "wyłaziły", ale działo sie tak tylko na poczatku, a Ty piszesz, ze masz żel jz na dnie, czyli od dna musiałby wspiąć sie aż do brzegu pudełeczka, a az takim alpinista to nasz snow nie jest ![]()
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Ja też bym chciała takie pudełeczko, co mam zrobić i gdzie je kupić??? Jestem, początkująca w te rzeczy ale sobie super radze i chce otworzyć swój saloon
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
są żele wyłążące - ja mam glossa z wbudowanym pędzlem w nakretkę więc go nie wycieram a i tak notorycznie żel jest wszędzie , tak samo dzieje mi się z białym zelem, wiecznie ofultany słoik.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja myślałam, że klej do tipsów wyparowuje ale okazało sie, że TŻ czasami bierze go "na spacer"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Moj french tez sobie na spacerek łazi..... zastanawialam się co ja robie zle ze nawet po zakreceniu spokojnie stał w kuferku i przy nastepny uzyciu był wylany w kuferku... pod pudełkiem....a tu takie kredki, że one na spacerki sobie lubią chodzić
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Moje zele tez paskudnie wylaza ze swoich opakowan. I to zarowno te budujace jak i white gel paint i gloss, ktore maja wbudowany pedzelek w nakretke.
A dlaczego sie tak dzieje? Juz Wam mowie. To moj wniosek. Moge sie mylic. Kiedy nabieramy zel na pedzelek jego nadmiar wycieramy o brzeg sloiczka. I tak kilkanascie albo kilkdziesiat razy w ciagu nakladania tego zelu na wszystkie paznokcie. Potem zakrecamy sloiczek. I co? Po jakims czasie obserwujemy, ze Nam zel wedruje. Dlaczego? Bo zostal na gwincie, ktory nakrylysmy nakretka, ktora nastepnie zakrecilysmy. Musi gdzies uciec wiec wybiera droge na zewnatrz. Dzieje sie tak zwlaszcza kiedy jest cieplo, bo jest wtedy rzadszy. Wiec trzeba dokladnie zawsze, za kazdym razem, po kazdym uzyciu czyscic sloiczki i wszystkie pojemniki, w ktorych trzymamy zeliki ![]() A nawet jak je czyscmy to i tak potrafia sie wyslizgiwac. W hurtowni nie wedruja, bo sa nieuzywane, a wiec gwint jest czysty. Siedza sobie spokojnie w sloiczkach i czekaja na klientki ![]() O parowaniu nigdy nie slyszalam ![]() Ci go ktos podwedzl? ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Kiniu, masz 1000% racji! Lepiej bym tego nie ujęłą!
Dlatego pędzelki trzeba wycierać pionowo tylko wewnątrz, wtedy żel nie wydostanie sie na boki i przestanie wędrować. ![]()
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale i tak go lubie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ja też
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
żel nie moze wyparowac.... nie wyobrazam sobie takiego czegos
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Żele uciekają ze swoich słoiczkowych domków przez ciepłą temteraturę. Powinno się je trzymać w chłodnym, ciemnym miejsu.
Lodówka? To chyba za chłodno... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
wcale nie za chłodno a reczej w sam raz chyba żektoś ma geste żele... to potem pędzla nie wrazi
![]() ![]() ale ja trzymam wszystkie żele w lodówce klej też i nic sie nie dzieje tylko żele gęstnieją
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Moje żele zadzieją jak jest b.cieplo w domku ale nie eksmitują
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:32.