|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
rozjasniacz + farba? jaki efekt??:P
Bardzo czesto farbuje włosy(trwała farba Palette), około raz na 2 tygodnie:P bardzo szybko schodzi mi farba wiec dlatego to robie, a schodzi pewnie dlatego ze nakaładm tak jak by farbe na farbe. Farbuje je od razy kiedy robia sie lekko rudawe:P no i wpadłam na taki pomysł zeby najpierw je rozjasnic rozjasniaczem do blondu a potem nałozyc farbe i moze wtedy by sie ta farba dłuzej trzymała???? kto tak robi, lub robił lub wie jakie moga byc niechciane skutki??? i w jakim odstepie mozna to robic? czy od razu po zmyciu rozjasniacza nałozyc farbe, czy odczekac? ale ile? prosze o rady... dziekuje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: rozjasniacz + farba? jaki efekt??:P
Farba na rozjasnianych wlosach trzyma sie bardzo krotko. Swoja droga wole nie wiedziec jak wygladaja wlosy farbowane co 2 tyg, chodzi mi o kondycje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Efekt będzie zupełnie odwrotny od tego, jaki oczekujesz. Rozjasniając zmniejszysz ilośc pigmentu we włosie a więc ograniczysz możlwość "przylepienia" się barwnika farby do pigmentu. Farba będzie schodziła szybciej.
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyno rozjasniacz kompletnie wytrawia włosa a na to farba??To przeciez zabojstwo dla włosów
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
własnie nie sa w az takim złym stanie:P farbowałam juz w róznych salonach i nie w takich zwykłych tylko płaciłam za to duzo kasy( i farba schodziła jeszcze szybciej) a płaciłam od 150-200 zł:O:O:O to ja juz sama nie wiem co mam zrobic??;((( jestem załamana, bo nie wiem dalczego po farbie,, sredni blond'' pozostaje ruda poswiata????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ehh jesli twoje wlosy naprawde sa w dobrym stanie to ja niewiem jak to mozliwe xD A tak po 1 to zmien farbe Palette to najgorsze swinstwo co moze byc .. niszy wlosy no i moze tez dlatego tak szybko schodzi no i na rudo ...
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
hmmmm, farbowałam tez garnier ale po niej tesz starsznie szybko mi zeszła:/ teraz chyba spróbuje Loreal Casting:P zastanawiam sie tez nad dekoloryzacja ale nie wiem...:P
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
po dekoloryzacji, podobnie jak po rozjaśnianiu, farba zlezie jeszcze szybciej
![]() casting też nie będzie się trzymał długo, u mnie po 2 tygodniach nie było po nim śladu, niedawno użyłam na rozjaśnione włosy, nie było go po 4 myciach ![]() potestuj różne drogeryjne farby, cały czas coś nowego się pojawia, może będą lepiej trzymały się włosa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
aha, dziękuje Wam za rady...:P popróbuje cos:P moze wreszcie trafie na cos dobrego:P w najgorszym przypadku zetne sie na krótko:P włosy i tak odrosna:P:P:P zaluje dnia w którym pierwszy raz pofarbowałam włosy:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
hmm no ja kiedyś nakładałam szamponetke na rozjasnione i niestety wlosy wygladaly jak u kurczaczkow na swietach typowo zolte nie polecam :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
masz namysli farbe blond czy ciemną?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
efekt: miotła na głowie i siano zamiast włosów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Spłucze Ci sie farba po dwóch myciach.Skąd w ogóle taki pomysł
![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
heh, kolezanka kiedys rozjasniła do blondu włosy i pofarbowała na sredni blodn i ma do dzisiaj sliczny kiolorek, a juz minęło z pół roku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
z rozjaśnionych włosków farba zejdzie migiem,chyba ,że są tak rozjaśnione,że zachowują się jak guma,nie jak włos,to wtedy ,czasami,się zdarza,że sie kolor trzyma.
radze użyc profewsjonalnej londy ,najlepiej ,niech sprzedawca w hurtowni doradzi jak odcień. a może używasz jakichś środków na porost włosów,przeciw wypadaniu,lub na łupież ? czesto są powodem schodzenia koloru. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:50.