|
|
#1 | |
|
Konto usunięte
|
wyszukiwarka -->można mieć malutkie ale?
Na fali przypływu chwilowej odwagi zapytam Was o zdanie na temat wszechobecnego wyganiania do wyszukiwarki
Jakie macie odczucia? ja oczywiście piszę o swoich czyli całkowicie subiektywnie w całości zacytuję też mój tekst z innego wątku ,bo tam nie miejsce na tę rozmowę Cytat:
czy aby nie popadamy w oblęd?? bo coś już kiedyś było ,no i co? mam wrażenie ,ze na wizażu już wszystko było jak nie w 2007 to w 2002 ,boziu drogi!! Rozumiem porządek ważna rzecz ale nie przesadzajmy,oki,przecież dla każdego tragedia jest jego najwazniejszą tragedią ,niekoniecznie ma ochotę się podpinać pod cudze szczerze? ja akurat omijam tematy gdzie jest 100000 wpisów tyle,jestem gotowa na Jeszcze dodam oczywiście wyszukiwarka ma jak najbardziej sens przy większości tematów -typu zniszczone włosy czy ''co sądzicie o kremie Nivea?'' itp itd ale... np na ''Intymnie'' wybaczcie...ktoś przychodzi z rozdartym serduchem się wyżalić,to nie bo w 2004 w maju był taki wątek czy na plotkowym,gdzie na 30 tematów -28 jest ''starych'' a i tak przerodziły się w pogaduchy nie mające nic wspólnego z tytułem wątku ha |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: wyszukiwarka -->można mieć malutkie ale?
Całkowicie się z Tobą zgadzam
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Podpisuje się pod tym obiema rękami.. i dodaje nogi.
Ciesze się że ktoś, to zauważył.
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam sie z Łajką
- w wątku intymne mozna by troche mniej radykalnie przestrzegać wyszukarkowej zasady, a potem co najwyżej łaczyć podobne wątki
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
a ja mam trochę inne "ale"
![]() zwykle bez problemu korzystam z wyszukiwarki - w końcu można dzieki niej znaleźć te informacje, o które nam chodzi ale czasem nie da się odgadnąć jaki tytuł ktoś nadał temu samemu problemowi człowiek szuka 100 róznych słów a i tak okazuje się, że temat został już ujęty tylko zupełnie innymi słowami zwłaszcza, że przecież nie każde forum czytam regularnie, czasem nie mam zielonego pojęcia, ze ktoś o tym samym pisał tydzień wcześniej
|
|
#6 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#7 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
niektórzy naprawdę nie korzystają z wyszukiwarki..
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
zgodze sie co do Intymnego.
tam w ogole nie powinno byc czegos takiego, jak odsylanie do wyszukiwarki, no oczywiscie chyba, ze ktos zaklada II, taki sam watek. natomiast na Seks juz wyszukiwarka jest konieczna. I jednak bede optowac za uzywaniem jej na plotkowym - wielokrotnie sie zdaza, ze ktos wyciaga watek przed roku czy 2 dopisujac cos nowego, i toczy sie dalej. co uwazam za pozytywne. inaczej mielibysmy po 20 takich samych watkow z roznych okresow. zlaszcza, ze - nie da sie ukryc - wiele wizazanek nie korzysta z wyszukiwarki zanim zalozy watek. dlatego tez wizaz w swoim zywocie przezyl juz 200 watkow o Dodzie
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A no właśnie. Nie mogłybyśmy po prostu wyciągać wątków o "podobnym" powiedzmy temacie i kontynuować? Szczerze mówiąc, to zastanawiam się dlaczego akurat moja wypowiedź się tu znalazła? Chodziło mi o to, że kiedyś pojawił się wątek na plotkowym o tamatach religijnych i trwała tam zażarta dyskusja i to dokładnie o rozdzieleniu wiary od kościoła, o tym czy wierzymy w kościół czy w Boga. Ja szczerze mówiąc, gdybym np. wypowiadała się w poprzednim wątku na temat religii, to tym razem nie chciałoby mi się pisać po raz kolejny, bo w końcu już wyraziłam swoją opinię na ten temat.
|
|
|
#10 |
|
KWC
|
Hehe, a ja wasnie zjechałam dziewczynę za 50 wątek o solarium, w dodatku na złym forum
Co do intymnego- to się musze zgodzić, chociaż nie do końca. Jak setna osoba ze złamanym sercem zakłada wątek: zostawił mnie, umieram. To rzeczywiście mam chętkę zwrócić jej uwagę, że mogłaby się podpiąc do topicu o bolesnym rozstaniu... |
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem za używaniem wyszykiwarki na forach o gotowaniu, gdzie powstaje tysiące tematów o tym samym
na kosmetyce - wciąż te solaria, olalanie, samoopalacze, wizażystyka, fitness, dietetyka itp. Natomiast na plotkowym, intymnie - podpisuję się pod wypowiezią Łajki, też uważam że to że gdzieś tam kiedys był taki wątek to nie znaczy że ja ze swoim problemem chcę sie pod niego podpinać. Mozna stworzyć osobny wątek.
|
|
|
#12 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny obyśmy się dobrze zrozumiały-nie neguję wyszukiwarki jako takiej i z pewnością jej zalety zauważam,nikogo nie radowałby fakt nastepujących po sobie 6 tematów zatytuowanych ''Doda...''
Naświetlam ''problem''który mnie ....hm męczy i widzę,ze nie tylko mnie,ze ta nieszczęsna wyszukiwarka jest nad wyraz często wywoływanaRozumiem zdenerwowanie,gdzie po goracej dyskusji zakończonej tydzień wstecz ktoś nieświadomy zakłada identyczny wątek,ale grzebanie w wątkach sprzed lat bo moze akurat ktoś załozył podobny temat jest dla mnie przesadą Zresztą wywołując taki stary watek często,gęsto okazuje się,ze jest tam już 10 000 tys wpisów ,no mnie to akurat odstrasza a poza tym temat z czasem może się zmienić,np w wątku religijnym sprzed lat nikt nie będzie mówił o lustracji księży -bo to temat dnia dzisiejszego |
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
A ja myślę, że to zależy.
I się z awią zgadzam Bo po co nam 123 wątek o Magdzie M. - skoro jest już jeden, który się prężnie rozwija. Dlaczego mamy w 100 wątkach prezentować swoje ulubione kubki - skoro możemy w jednym. I dlaczego ma powstawać 200 wątków o prezentach? Przede wszystkim z wyszukiwarką chodzi o tematy przyziemne - połączmy się tu, pogadajmy o tym, kupmy coś tam, lubimy inne coś tam itd. Na wizażu są tematy, które powtarzają się średnio raz na tydzień. I mało co, kogoś obchodzi, że na taki temat jest już jeden wielki wątek. Plotkowe - jeszcze do przeżycia. Ale jak kiedyś (teraz już mniej) wchodziłam np. na wizażystkę - to co drugi wątek o podkładzie do cery tłustej (przykład na przykład). Najwięcej tracą Ci, którzy z wyszukiwarki nie korzystają - moim zdaniem. ![]() EDIT : Chciałam jeszcze powiedzieć, że jestem przeciwko łączeniu wątków właśnie o tematyce intymnej, osobistej. I przed chwilką brutalnie połączyłam wątki o bezsenności
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ciągłe odsyłanie do wyszukiwarki może się skończy tak jak na pewnym forum, na którym się ostatnio zalogowałam. Nauczona przez wizaż pierwsze, co zrobiłam to skorzystałam z wyszukiwarki i wpisałam "słowo"... pojawił się szereg tematów... już zacierałam ręce z zadowolenia, że tak łatwo udało mi się znaleźć odpowiedź otworzyłam pierwszy wątek, a tam: czy naprawdę tak trudno skorzystać z wyszukiwarki? i szereg linków do tematu, to ja klik w te tematy, a tam: wyszukiwarka, znasz takie słowo? itd. Wyszukiwarka, co prawda wyszukała mi kilkanaście wątków na temat, który mnie interesował, ale tylko jeden wątek zawierał odp. na pytanie, reszta to odsyłacze do wyszukiwarki, a w tych odsyłaczach, wątki, gdzie również są odsyłacze do wyszukiwarki
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Wtajemniczenie
|
zgadzam się w zupełności, tylko zawsze się bałam tego powiedzieć
|
|
|
|
|
#17 |
|
Rozeznanie
|
hehe Kati1991 witaj w klubie
w koncu ktos odwazyl sie o tym napisac brawo zalozycielko watku
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
na pewno byłoby milej gdyby ktoś zamiast pisać "wyszukiwarka się kłania"
po prostu podał linki do podobnych tematów
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym się zgadzam ![]() ![]() A tak poza tym, to jedyne co mnie wkurza w nieużywaniu wyszukiwarki, to 1000 wątków o tym, jak spędzacie sylwestra albo o prezentach ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
zgadzam sie
dlatego rozumiem jak ktos zaklada sobie oddzielny watek Na INTYMNIE napewno nikt nie powinien odsylac kogos do wyszukiwarki bo kazdy kto zaklada tam temat ma jakis swoj osobisty problem i chce sie wyzalic,dostac jakas rade a nie podpinac sie po czyjs watek
|
|
|
|
|
#21 |
|
BAN stały
|
Denerwujące jest to,jak powstaje poraz enty kolejny wątek o takiej Dodzie,prezentach czy innym temacie,bo jakieś fajne wątki przez to spadają w dół
![]() Poczekajcie,aż nadejdą WaleTynki,to zapewne powstanie wiele wątków na ten temat
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zadomowienie
|
Ja moze w troche innym odniesieniu do problemu.
Staram sie uzywac wyszukarki wpisujac konkretny temat watku , ktory mnie interesuje - i niestety tu rozczarowanie - pomimo dokladnego tytulu watek w wyszukiwarce nie istnieje. I oczywiscie musze przewertowac 15stron watku plotkowego w poszukiwaniu watku albo kierowac sie innymi sladami typu nazwa uzytkowniczki ktora w tym watku brala udzial i jesli mam troche szczescia to znajde. Dlatego z cala pewnoscia mowie ze nie cierpie wyszukiwarki i nie mam z niej zadnego pozytku. Wyszukiwarko nie cierpie cie !!!!
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
nigdy nie spotkałam się z tym, by na forum Intymnym ktoś, kto opisuje swój problem został odesłany do wyszukiwarki. fakt, tam też są wątki zbiorcze dla cierpiących czy dla zostawionych, ale to jest co innego.
na innych forach uważam, że korzystanie z wyszukiwarki jest obowiązkowe, bo też nie wiem po co mi 3298237 wątek o Dodzie czy o tym co kupić na urodziny chłopakowi? albo na ginekologii 309871293723876 wątków na temat tego jak zażywać pigułki (tak, strasznie trudno przeczytać ulotkę)..czy też na moim gotowaniu, gdy sprzątałam forum trafiłam na kilka wątków na temat bananowca. czy naprawdę przepisów na to ciasto nie można wrzucić do jednego wątku? wyszukiwarce jak największe TAK
|
|
#24 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Jako moderatorka Intymnego chciałam zameldować, że bardzo rzadko następuje tam łączenie jakichś wątków
![]() Tak jak i odsyłanie do wyszukiwarki.
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czyli ktoś ma za ciebie "odwalić" robotę z wyszukiwaniem tematu? Mam nadzieję, że to żart UWAGA: Będę bronić wyszukiwarki .
|
|
|
|
#26 | |
|
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Cytat:
Fakt jesli ktos ma jakis osobisty problem (np. cos o czym wspominala Lajka) wyszukiwarka nie pomoze ale udzie ona tu po cos jest! A 3/4 wizazanek zachowuje sie, jakby nigdy o jej istnieniu nie slyszalo...
|
|
|
#27 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak tak przeglądam nicki osób,które na tym wątku piszą o tym,że nie powinno się zwracać komuś uwagi na zakładanie milinowego wątku na dany temat to widzę osoby,których dorobek postowy jakiś wybitny nie jest i wydaje mi się,że nie rozumieją tego co mnie najbardziej denerwuje w entym zakładaniu wątku na dany temat. Przecież jeżeli jest wątek to pojawiają się w nim zazwyczaj odpowiedzi na ten właśnie temat-ktoś się napracował, wszystko wyjaśnił szczegółowo. JEST ODPOWIEDŹ/ODPOWIEDZI. Czy z każdym kolejnym wątkiem dana osoba ma się znowu wysilać i pisać to samo co już wcześniej opisała,a co nie straciło na swojej ważności? Dla mnie zakładanie wątków,gdzie jest potrzebna wiedza,gdzie ktoś poszukuje konkretnej odpowiedzi na konkretne pytanie to nie szanowanie osób, które już wcześniej na te pytania odpowiedziały. Zdarza mi się,że widzę jakiś wątek-teoretycznie mogłabym odpowiedzieć na niego,ale mi się nie chce,bo ja już kilkanaście razy udzieliłam odpowiedzi na to pytanie i poprostu przestaje mi się chcieć udzielać odpowiedzi. Skoro ktoś ma w nosie to co wcześniej napisałam i co można znaleźć jak się uruchomi wyszukiwarkę to ja mam w nosie kogoś takiego kto nie szanuje mojej wcześniejszej pracy. Wydaje mi się,że nie tylko ja,bo wiele jest takich wątków zwłaszcza na kosmetyczce,które pozostają bez odpowiedzi albo odpowiedzi jest niewiele,bo te tematy już były wielokrotnie i wyczerpująco omówione i użytkowniczkom się poprostu nie chce pisać po raz 40 czy warto chodzić na oczyszczanie skóry czy nie.
Cytat:
|
|
|
#28 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Według mnie nie ma większego sensu odgrzewanie starych wątków,z bardzo prostej przyczyny-nie cieszą już się takim zainteresowaniem i mało osób w nich się udziela-to zaobserwowałam . Poza tym,jest różnica na przykład między studniówką 2006 a 2007.Temat niby ten sam-ale wszystko się zmienia ,i moda studniówkowa i inne piosenki sie teraz słucha.Więc na przykładzie takiego wątku-odsyłanie do starego tematu ,moim zdaniem,sensu nie ma.Bo równie dobrze,można odesłać do studniówki 2002 lub 2003-z początków forum(o ile takie wątki były). Po jakimś czasie po prostu wątki się dezaktualizują. Cytat:
Cytat:
A najbardziej co do tematów prezentowych .Jak to -bałaś się ?Zauważyłam,że czasami dziennie powstaje tam kilka wątków "czy jestem w ciąży"-a przecież jest przypięty wątek zbiorczy na ten temat i to już w dodatku Lexie założyła drugi,żeby był bardziej czytelny.I wszystko na nic.
|
|
|
#29 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- a tak są sytuacje, że osoba którą się poucza jest dotknięta, ton takiej uwagi czesto bywa nieprzyjemny (co może być nawet zrozumiałe gdy ktoś właśnie zobaczył 10 wątek o Dodzie, tyle że autor tego 10tego wątku nie musi mieć złych intencji) myślę, że dobrym przykładem można ludzi więcej nauczyć - i nie wiem czemu to miałby być żart
|
|
|
#30 |
|
BAN stały
|
A ja chciałabym się ogólnie wypowiedzieć co do wątków na wizazu, bo wg mnie ostatnio jakoś bardzo malo ciekawych wątkow powstaje.
Starczy spojrzec na pierwszą stronę - wątek o serialu "Na dobre i na złe", opisach na GG, beznadzieja typu "Powiedz wszystkim dobranoc", o konsumpcji przed monitorem, "Co ostatnio stłukłaś" [matko....], jakiej muzyki słuchacie, życzenia urodzinowe, co macie dzis zaplanowane. Ale moze dobrze, ze sa te MOIM ZDANIEM srednio interesujace watki i jest wyszukiwarka , bo inaczej watkow typu konsumpcyjno-przedmonitorowego jeszcze wiecej by bylo. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:58.

Ciesze się że ktoś, to zauważył.

MIŁEGO DNIA 

Na INTYMNIE napewno nikt nie powinien odsylac kogos do wyszukiwarki bo kazdy kto zaklada tam temat ma jakis swoj osobisty problem i chce sie wyzalic,dostac jakas rade a nie podpinac sie po czyjs watek
Fakt jesli ktos ma jakis osobisty problem (np. cos o czym wspominala Lajka) wyszukiwarka nie pomoze ale udzie ona tu po cos jest! A 3/4 wizazanek zachowuje sie, jakby nigdy o jej istnieniu nie slyszalo...
?