|
|||||||
| Notka |
|
| Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć Miejsce dla miłośników fotografowania. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat sprzętu fotograficznego, metod fotografowania. Możesz zamieścić zdjęcia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
~ moje cykle fotograficzne ~
Oto mój debiut w kategorii fotografia
![]() Choć zagadnienia fachowej fotografii nie są mi obce, nie uważam się za profesjonalistkę. Jestem bowiem świadoma, że moje zdjęcia mają mało wspólnego z profesjonalizmem... Pstrykam sobie zdjęcia dla przyjemności, uwielbiam przy tym zabawy programami graficznymi i obróbką; grafiką komputerową zajmuję się od dziecka. Jednakże nie mogę fotografii nawet nazwać swoim hobby, bo zajmuje ona mniej ważne miejsce wśród moich zainteresowań; pstrykam sobie naprawdę sporadycznie, by czasem odetchnąć od innych zajęć ![]() Bardzo lubię tworzyć cykle fotograficzne - serie "pokrewnych" zdjęć - i takie Wam dziś prezentuję: 1. Sesja, którą zrobiłam przyjaciółce w ogrodzie wśród niezapominajek. 2. Zdjęcia robione koleżance tuż przed najważniejszą ceremonią jej życia ![]() 3. Cykl pejzaży - zbliżeń roślin na tle horyzontów - powstałych w przeciągu kilku lat, które później scaliłam w jedną serię. Obróbka zdjęć oraz makijaże na dziewczynach oczywiście mojego autorstwa ![]() I co sądzicie?
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ~ moje cykle fotograficzne ~
gdzies Ty znalazla pole niezapominajek ?? super bardoz mi sie podoba, moze te 2 srodkowe jakies malo naturalne
slubne.. jednie zblizenie twarzy-za duzo tapety i brzydko to wyglada pejzaze a makro to co innego takie sobie to makrofajny pomysl na takie historyjki ,czekam na jeszcze
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
też sie zgodzę, że fajny pomysł takie historyjki, pewnie sporo z tym frajdy miałaś
i dołączam się do pytania, gdzie występuja takie pola niezapominajek? świetne są z tej serii niezapominajkowej najbardziej podoba mi się pomysł na zdjęcie po lewej stronie, to z nieostrą osobą, tylko szkoda, że pierwszy plan-tzn.ta taka kiść niezapominajek nie jest ostry, bo ja bym właśnie ostrość na nią ustawiała fajny pomysł nr3 - że tworzy się linia horyzontu ze wszystkich zdjęć, dobrze to wymyśliłaś w serii ślubnej trochę mi przeszkadzają przepalenia na sukience, ale to ciężko ustawić bez jakiś dodatkowych świateł jak się fotografuje białą suknię w pomieszczeniu |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
pierwszy zestaw podoba mi się najbardziej
"Połowa ludzi dookoła to statyści. Wypełniają przestrzeń nie posiadają myśli. Myślą to co pomyśleć powinni.." ____ zakochana bez pamięci. <3 ! moja Twórczość...fotografia ![]() :roll eyes:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=253485 |
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Nie znam się na tym ale pierwsza "historyjka" jest prześliczna
W tych ślubnych wybacz ale nic nie widzę, oprócz tej fotki gdzie koleżanka maluje sie - nie wiem czemu ale strasznie mi podobają się takie fotki... Co do ostatniej części śliczne przedostatnie zdjęcie ![]() POWTÓRZĘ nie znam się na tym więc nie przejmuj się tym co piszę:P
"Diabeł nie sypia z byle kim" Edytowane przez Kochanka Szatana Czas edycji: 2008-05-16 o 07:51 Powód: literówka |
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo ciekawe zdjecia
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe ujęcia
ale niespecjalnie podoba mi się balans bieli, za dużo niebieskiego, no chyba że monitor mi przekłamuje
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Pierwsze jest prześliczne...
|
|
|
|
|
#9 |
|
La Moderatoiure
|
Ja nie przepadam za takimi seriami posklejanych zdjęć
ale miło ogląda. Suknia ślubna na niektórych jest przepalona. Zdjęcia z roślinnością również czasem przepalone, pierwsze zbyt ciemne.... Takie sobie ![]() Czekam na więcej
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam bardzo za komentarze. W większości zadziwiły mnie fachowymi uwagami
![]() Co do uwag do przepaleń tu i ówdzie - jestem ich w pełni świadoma. Dlaczego więc nie postarałam się ich uniknąć? Hah, nie ma się czym chwalić - ze zwyczajnego niedbalstwa!... Pstrykałam te fotki dla przyjemności i dla koleżanek, spełniając mało ambitny cel - po prostu by zdjęcia były ładne, przyjemne i wiedząc, że widz-amator ubytków technicznych i tak nie dostrzeże Nie mniej jednak bardzo mnie cieszy, że tu - na ty tym forum - prezentowany jest dużo wyższy poziom wiedzy i krytyki. Dodam jeszcze, że wszystkie minusy, o których wspominałyście (przepalenia, przeniebieszczenia, widoczna faktura podkładu na twarzy) wzmogły się podczas mojej obróbki w corelu. Wiem, że to nic szczytnego - paścić jeszcze bardziej zdjęcia obróbką - ale dokonałam tego za cenę dodania do zdjęć kontrastu i wyostrzenia.Cieszę się, że mimo wielu wad co nieco się spodobało A pole niezapominajek jest w moim ogrodzie- przy starej willi na obrzeżach Krakowa, w której wynajmuję mieszkanie. Niezapominajki oczywiście nie są specjalnie hodowane. Wielki ogród jest tak dziki i zapuszczony, że takie cuda plenią tam się samoistnie. ![]() A dziś dodaje kilka fotek w czerni i bieli, którymi uwieczniłam chwile ulotne i osobliwe...
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
i jeszcze kilka...
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
świetne, klimatyczne zdjęcia
dwa pierwsze w drugim poście trochę przepalone, ale to nic
|
|
#13 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo podobaja mi się zdjęcia w tym ogrodzie niezapominajek.. Ślicznie
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
bardzo mi się podobają Twoje zdjęcia b&w
z pierwszego wrzutu cztery pierwsze są naprawdę dobre, to ostatnie trochę niej mi leży, a to przez tą ciężką bryłę na dole (fajnie by wyglądał np. rząd kominów albo anten, coś lżejszego, no ale nie można mieć wszystkiego )z drugiego wrzutu - fajne pomysły, podoba mi się Twoje patrzenie. Można się trochę czepiać przepaleń, ale co tam kotki fajnie uchwycone, takie łebki wystające ciekawskie ładne światełko na firance na tym zdjęciu z dziewczyną, takie nastrojowe (tylko trochę mnie drażni to przepalenie po prawej stronie, ale co tam)No naprawdę fajnie ![]() PS. stara willa w Krakowie, w dodatku z polem niezapominajek, brzmi cudnie, aż mnie z zazdrości skręca hehe pozdrawiam i czekam na następne zdjęcia
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
dolaczam sie do zachwytow Ainsel
kazde zdjecie jest o czyms i jest jakies a to bardzo wazne z niecierpliwoscia czekam na nastepne
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
OOO
nowe zdjęcia zdecydowanie bardziej mi się podobają. Ogólnie uważam, że czarno-białe zdjęcia to klasyka, która zawsze będzie na czasie. Można pstryknąć jakieś banalne zdjęcie, a i tak będzie dobre (troszkę przesadzam, ale czesto tak jest). Bardzo mi się podoba zdjęcie z dziewczyną na parapecie, przepiękne plastyczne światło! Te refleksy na firance - cudo. Nie wiem dlaczego ale ta scena kojarzy mi się z Panem Tadeuszem ![]() Zdjęcie z dłońmi splecionymi na kolanie tez super! Niezła GO, ostrość tam gdzie trzeba. No i ciekawy pomysł za co duży plus. Zdjęcia z kotkami słodziutkie, z pieskami też interesujące, ale uchwycony w locie gołąb na płycie rynku głownego jest rewelacyjny!!!! A fota ze staruszkami ma swój klimat, bo chyba ida koło cmentarza? I sorry jeśli się mądrze, bo ja się nie znam na tych rzeczach, ale piszę co widzę. Masz duszę artystki
![]() |
Nowe wątki na forum Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:05.

Pstrykam sobie zdjęcia dla przyjemności, uwielbiam przy tym zabawy programami graficznymi i obróbką; grafiką komputerową zajmuję się od dziecka. Jednakże nie mogę fotografii nawet nazwać swoim hobby, bo zajmuje ona mniej ważne miejsce wśród moich zainteresowań; pstrykam sobie naprawdę sporadycznie, by czasem odetchnąć od innych zajęć 

- ale dokonałam tego za cenę dodania do zdjęć kontrastu i wyostrzenia.