|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Donos do urzędu skarbowego
Wykonuje paznokcie w domu. Nie przyjmuje dużo bo max 4 w miesiącu. Jakos niedawno byla u mnie pani ktora wysłała mi po tym wiadomość... tu cytuję,, Pokaże zdjęcia paznokci które mi zrobiłaś!!! ciekawe co na to urzad skarbowy oraz sanepid na takie warunki pracy. To się nazywa oszustwo!!!,, Teraz przestalam juz wykonywać paznokce, czy powinnam się więc czego obawiać jeśli nie przyjmę już żadnej klientki do domu?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Donos do urzędu skarbowego
A jak Ci udowodni że to Ty zrobiłaś te paznokcie? I że wzięłaś za to pieniądze? Skoro nie robisz już paznokci to nie masz sie czym przejmować bo nawet gdy ktoś ze skarbówki przyjdzie na kontrole to nic Ci nie udowodnią. A klientka po byku, chyba wiedziała gdzie idzie...
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Jak już nie przyjmujesz i nie masz ogłoszeń to sie nie martw. Wystawianie tego w intermet nie było mądrym posunięciem...no ale masz nauczkę.
Samo zdjęcie paznokci jej nic nie da bo mogła je sobie równie dobrze zrobić sama. Nie panikuj i nie przyjmuj już nikogo w domu, bo teraz mogą Ci podesłać Panią ze Skarbówki.
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
A właściwie co się stało z jej paznokciami?
W przypadku sprzedaży jest coś takiego, co się nazwa "sprzedażą okazjonalną". Tzn. że nie prowadzisz sklepu, działalności gospodarczej ani niczego w tym stylu, a US nie interesuje to, co robisz. Jestem absolutnie pewna, że dokładnie takie same regulacje działają w przypadku świadczenia usług - poszukaj czegoś o tym. Być może babsko-wariatka może ci, kolokwialnie rzecz ujmując - naskoczyć, bo np. świadczenie tego typu usługi za pieniądze cztery razy w miesiącu nikogo nie interesuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Nie masz sie czego bac, tak wlasnie robią często, że udaja klienta. Jesli przyjda, a Ty juz sie tym nie zajmujesz to problem z glowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ludzie są beznadziejni :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
A orientujecie się co w sytuacji, gdy na przykład ktoś robi paznokcie u klienta w domu? Urząd skarbowy dzwoni i zamawia taką usługę - no właśnie - u pracownika w prywatnym mieszkaniu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Tak. Inaczej tego sprawdzić nie mogą. A jak nie u pracownika to u jego znajomego. Podstawiają Ci klienta. Ja bym bała się robić komuś obcemu paznokcie.
![]() |
#10 |
Work, work, work
|
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? *** Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp. Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Work, work, work
|
Cytat:
![]()
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? *** Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp. Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Czy nie ma tutaj drugiego dna? Autorka pisze jedynie o groźbach donosu klientki. Trzeba sobie jednak zadać pytanie z jakiego powodu klientka chce złożyć ten donos?
Czyżby autorka sknociła jej paznokcie, nie chciała oddać pieniedzy? I dziewczyna chce je odzyskać za wszelką cenę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Jeśli nie prowadzi się działalności zarobkowej w sposób ciągły i zorganizowany, to nie trzeba od tego odprowadzać podatku. Jeśli więc zrobiłabyś komuś paznokcie okazjonalnie, to nie ma się czego bać. Jednak robienie 4 razy w miesiącu przez dłuższy okres czasu podchodzi już pod działalność zorganizowaną.
Sama udzielam korepetycji i jeszcze nie miałam podobnych problemów z klientami, ale kiedyś znajoma z wyrzutem mi wytknęła, że ja to mam dochód a tego nie wykazuję. Teraz jak nie muszę, to w ogóle się nie przyznaję przed ludźmi, szczególnie takimi, których dobrze nie znam. Zawsze może zdarzyć się ktoś kto na Ciebie naskarży. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.