bardzo słabe plemniczki - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-31, 16:29   #1
malenkaMagda21
Przyczajenie

bardzo słabe plemniczki, nieruchliwe plemniki, brak ruchu plemników

cześć wszystkim forumowiczkom.

jestem załamana bo prawie rok już staramy się z mężulkiem o bobaska i nic. Zmieniłam mojego gin. bo tylko kase wyciągał, a żadnych badań nie chciał robić. Teraz chodzę też prywatnie, ale ta kobieta to anioł. Moje wszystkie hormony są idealne, jednak mam problemy z hodowaniem jajeczek. Na ten mój problem dostałam clostilbegyt i już jest wszystko ok. Niestety teraz największym problemem jest mój mężyk, a raczej jego żołnierzyki. Wypiszę tu jesgo wyniki badania nasienia i błagam Was kochane kobietki pomóżcie, bo ja już trace wiarę i nadzieję
Objętość ml - 4 ml zakres 2-6
pH - 7,8 zakres 7,5-8,1
Koncentracja mln/ml - 20 zakres 20-200
Ruch typu A - 0%
Ruch typu B - 10 %
Ruch typu C - 20 %
Ruch typu D - 70 % (nie wiem co to za ruch)
Całkowita liczba plemników w mln - 80 więc jest dobrze bo powinno być więcej od 40
Morfologia - 10, a powinna być większa od 15
oraz 15 % martwych
co robić?? gdzie szukać pomocy?
poprzednie badania były niemal identyczne. pasłam mojego mężulka ProMenem, ale to badziewie nic nie daje. Tylko dużo kosztuje. Teraz karmię Go Wit. C, Salfazinem oraz selenem. Nie wiem czy to pomoże ale mam nadzieję, że tak. Męzyk strasznie załamanya wszyscy pytają kiedy będzie brzuszek. My tak pragniemy dziecka, a natura nas tak karze. za co?
błagam, jeśli któraś z Was kochane forumowiczki może coś tu pomóc to proszę o każde słowo....
tak pragnę być mamusią

Edytowane przez malenkaMagda21
Czas edycji: 2009-08-31 o 16:32
malenkaMagda21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-31, 17:48   #2
asienka240
Rozeznanie

Dot.: bardzo słabe plemniczki

hej
znalazłam na necie takiego posta
Witaj agusiak
Wczoraj wyczytałam w necie na
http://forum.starania.pl/index.php?ap=787 ,że ponoć Salfazin skutkuje(kosztuje 25zł za 100 tabl. firmy Puritan's Pride). Fakt że łapiemy się wszystkiego, ale pisała ta dziewczyna iż jej mąż miał 17 mln plemników a po kuracji miał 76 mln, ponoć Maca jest jeszcze lepsza(koszt 35zł za 80 tabl.) do tego kwas foliowy z firmy Puritan's Pride koszt 12 zł za 250 tabl. Ja już w sklepie zielarskim byłam teraz czekać na efekty.

my z moim tż nic z tego nie musielismy stosowac... wiec nie wiem czy to faktycznie działa czy nie...

trzymam za was mocno kciuki powodzenia!
Stary 2009-08-31, 18:17   #3
malenkaMagda21
Przyczajenie

asienka240 serdecznie Ci dziekuję za odpowiedź. Troszkę mi lepiej po tym co napisałaś
mam nadzieję, że faktycznie ten zestaw poskutkuje i wszystko bedzie dobrze... że w końcu zostanę zafasolkowana
jak na razie wszędzie, gdzie czytam to własnie Salfazin dał znakomite efekty, więc jestem pełna nadzieji. Przecież są jeszcze inne beznadziejne przypadki, a jednak wszystko dobrze się kończy...

pozdrawiam Cię cieplutko i nadal czekam na inne forumowiczki, które być może miały ten sam problem co my i mogą pomóc
malenkaMagda21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-31, 20:51   #4
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Ja sie na tym nie bardzo znam, ale trzymam kciuki zeby cos w koncu pomoglo ...
Wierze ze Wam sie uda!!!!
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 07:43   #5
macocha19
Raczkowanie

maleńkamagda ja tez za wiele nie pomogę, bo jak narazie jeszcze sie staramy, narazie bez pomocy gina ale wrzesien to ost miesiac jaki sobie dajemy, bo staramy sie juz prawie rok, wiec jak sie nie uda teraz to tez pobiegne do gina ,ale własnie chciałam Cie zapytac gdzie wy robiliscie te badania żołnierzyków?? gdzie sie trzeba zgłosić i ile kosztują takie badania??? z góry dziekikuje za odpowiedz i trzymam kciuki za Was
macocha19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 09:34   #6
asienka240
Rozeznanie

tak jak pisałam my tego stosowac nie musielismy... bo z ciaza wielkiego problemu nie bylo.

ale mam nadzieje ze wam sie uda po tym zestawie..
Stary 2009-09-02, 12:41   #7
ola80
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez malenkaMagda21 Pokaż wiadomość
asienka240 serdecznie Ci dziekuję za odpowiedź. Troszkę mi lepiej po tym co napisałaś
mam nadzieję, że faktycznie ten zestaw poskutkuje i wszystko bedzie dobrze... że w końcu zostanę zafasolkowana
jak na razie wszędzie, gdzie czytam to własnie Salfazin dał znakomite efekty, więc jestem pełna nadzieji. Przecież są jeszcze inne beznadziejne przypadki, a jednak wszystko dobrze się kończy...

pozdrawiam Cię cieplutko i nadal czekam na inne forumowiczki, które być może miały ten sam problem co my i mogą pomóc
Witam, mam ten sam problem co ty a może nawet bardziej beznadziejny ja z moim mężem jestem 10 lat po ślubie i jak do tej pory też niestety nie moge zostać mamusią a też tego bardzo pragne. Jesteśmy po 2 badaniach nasienia niestety fatalne na 1 ml tylko 3 mln plemników z tego 55 % martwych, mój pęcherzyk słabo rośnie i ostatnio od mojej gin dowiedziałam sie że są nikłe szanse na zapłodnienie naturalne. Załamałam się tymi słowami bo jedyna szansa to invitro
Mąż mimo słabych wyników nie poddaje się, też zaczął sie karmić Salfazinem i jest dobrej wiary mi jej zaczyna brakować.
Też sie zastanawiam za co spadła na nas taka kara.
W swoim przypadku mam jeszcze troche nadzieji na zafasolkowanie i Tobie też tego życze.
ola80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-02, 15:16   #8
asienka240
Rozeznanie

Wink Dot.: bardzo słabe plemniczki

Cytat:
Napisane przez ola80 Pokaż wiadomość
Witam, mam ten sam problem co ty a może nawet bardziej beznadziejny ja z moim mężem jestem 10 lat po ślubie i jak do tej pory też niestety nie moge zostać mamusią a też tego bardzo pragne. Jesteśmy po 2 badaniach nasienia niestety fatalne na 1 ml tylko 3 mln plemników z tego 55 % martwych, mój pęcherzyk słabo rośnie i ostatnio od mojej gin dowiedziałam sie że są nikłe szanse na zapłodnienie naturalne. Załamałam się tymi słowami bo jedyna szansa to invitro
Mąż mimo słabych wyników nie poddaje się, też zaczął sie karmić Salfazinem i jest dobrej wiary mi jej zaczyna brakować.
Też sie zastanawiam za co spadła na nas taka kara.
W swoim przypadku mam jeszcze troche nadzieji na zafasolkowanie i Tobie też tego życze.

kara?? a moze Ten z góry ma wobec Was plan?? może macie jeszcze poczekać...
nie poddawajcie się

bliska kolezanka dziewczyny z forum tez nie miala szans na ciaze... tak mowili lekarze... dopiero jak odpuscili i sie poddali to zaszla niespodziewanie w ciaze... teraz jest mama...

wierze ze wam sie uda mimo wszystko! trzymam kciuki
Stary 2009-09-02, 16:00   #9
ola80
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez asienka240 Pokaż wiadomość
kara?? a moze Ten z góry ma wobec Was plan?? może macie jeszcze poczekać...
nie poddawajcie się

bliska kolezanka dziewczyny z forum tez nie miala szans na ciaze... tak mowili lekarze... dopiero jak odpuscili i sie poddali to zaszla niespodziewanie w ciaze... teraz jest mama...

wierze ze wam sie uda mimo wszystko! trzymam kciuki
dzięki Asieńka za podtrzymanie na duchu mój tz tez ciagle powtarza bedzie dobrze, ale jak tu sie nie dołować jak co miesiąc przychodzi @, badania za badaniami wizyta za wizytą. Jutro mój tż idzie na konsultacje czy jego zołnierzyki idzie jakoś wzmocnić. Do jutra jeszcze troche mam nadziei.
Stary 2009-09-03, 10:41   #10
biedronka19876
Rozeznanie

MalenkaMagda 21
Ruch typu A to ruch szybki linearny
Ruch typu B to ruch wolny linearny i nielinearny

Ruch typu C to ruch w miejscu
Ruch typu D to brak ruchu

Macocha 19 my z mężulkiem badanie nasienia robiliśmy w PROVICIE w Katowicach i za komplet badań zapłaciliśmy 240 zł.
My również staramy się już rok bez efektów. Męża karmię Salfazinem i Folikiem. Wg ginki nasienie jest prawidłowe.
Ruch A 4 %
Ruch B 54%

A+B= 58%
RUch C 9%
Ruch D 33%
Troche nas martwi ruch A bo tylko mamy 4 % a norma jest powyzej 25%
Jednak ginka twierdzi, że ważny jest ruch A+B.
Obecnie jestem na Clo- 2 cykl.

Mam nadzieję, że wkrótce nam się wszystkim uda zafasolkować )
biedronka19876 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-03, 10:59   #11
ola80
Przyczajenie

Witam cię Biedronko ja się zastanawiałam na PROVITĄ, powiedz mi robiliscie tam tylko badanie nasienia czy tam się też leczycie, bo twoja cena za badania w porównaniu z moja ceną jaką zapłaciliśmy za badanie nasienia jest bardzo ale to bardzo większa (my 20 zł) może też jakieś beznadziejne te badanie ze wyszło nam 3 mln na 1 ml nasienia może coś żle zrobili i nie mieliśmy tam nic rozpisane na ruch A B C i D tylko liczba i ruchliwość.
Stary 2009-09-03, 11:05   #12
biedronka19876
Rozeznanie

Cytat:
Witam cię Biedronko ja się zastanawiałam na PROVITĄ, powiedz mi robiliscie tam tylko badanie nasienia czy tam się też leczycie, bo twoja cena za badania w porównaniu z moja ceną jaką zapłaciliśmy za badanie nasienia jest bardzo ale to bardzo większa (my 20 zł) może też jakieś beznadziejne te badanie ze wyszło nam 3 mln na 1 ml nasienia może coś żle zrobili i nie mieliśmy tam nic rozpisane na ruch A B C i D tylko liczba i ruchliwość.
Robiliśmy tam tylko badanie nasienia. Jeśli nie uda się nam zaciążyć po Clo ( ten cykl i następny) to rozważamy decyzje by tam udać się na konsultację lekarską.
Ginka nas tam skierowała. Stwierdziła, że lepiej badanie zrobić raz a porządnie. Czas oczekiwania na wyniki wynosi 3 godz, a jeśli nie ma się czasu czekać to wysyłają na meila.
Stary 2009-09-03, 11:16   #13
ola80
Przyczajenie

to trafiłaś chyba na normalnego gina bo moja, niby kazdy polecal bo bardzo dobra, bylam pare razy na monitorowaniu jajeczka niby slabo rosnie stwierdzila ze za 2 miesiace mam przyjsc ponownie bedziemy sprawdzac cykl i wtedy ewnetualnie clo ale najpierw TZ musi zobaczyc co z nim czy jest szansa bo ona po wynikach stwierdzila ze tylko in vitro. Chyba pojedziemy jeszcze raz zrobic badanie nasienia do provity moze nasza sytuacja nie jest taka tragiczna.
Zycze szybkiego zafasolkowania.
Stary 2009-09-03, 13:09   #14
biedronka19876
Rozeznanie

Cytat:
to trafiłaś chyba na normalnego gina bo moja, niby kazdy polecal bo bardzo dobra, bylam pare razy na monitorowaniu jajeczka niby slabo rosnie stwierdzila ze za 2 miesiace mam przyjsc ponownie bedziemy sprawdzac cykl i wtedy ewnetualnie clo ale najpierw TZ musi zobaczyc co z nim czy jest szansa bo ona po wynikach stwierdzila ze tylko in vitro. Chyba pojedziemy jeszcze raz zrobic badanie nasienia do provity moze nasza sytuacja nie jest taka tragiczna.
Zycze szybkiego zafasolkowania.
Wcześniej też miałam owulacje, jednak ginka przepisała Clo aby zwiększyć szanse na ciąże.
W Provicie naprawde robią dokładne badania. Wypiszą nawet ile plemników ma uszkodzone główki, szyjki, witki. Ile jest form nieprawidlowych a ile prawidlowych.
Zalecają 3-5 dni wstrzemięźliwości.
Nie dziękuję aby nie zapeszyć
Stary 2009-09-08, 12:08   #15
macocha19
Raczkowanie

Cytat:
Ola a gdzie ty roiłas takie badania?? bo kurde 240zł to troche duuzo.... mzoe by sie dało cos taniej tak jak Ty....
Stary 2009-09-08, 17:46   #16
ola80
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez macocha19 Pokaż wiadomość
Ola a gdzie ty roiłas takie badania?? bo kurde 240zł to troche duuzo.... mzoe by sie dało cos taniej tak jak Ty....
my 2 krotnie robilismy badania w laboratorium FRYDA w zabrzu ale wiem że maja kilka innych oddziałow w innych miastach podaje linka na stronke laboratorium http://www.fryda.pl/ może znajdziesz gdzieś coś w pobliżu. Jeżeli chodzi o wielkopolskie to maja punkt pobrań w olkuszu i wolbromiu ale nie w każdym robią badanie nasienia bo mogą do 30 minut nie zdązyć dowiesc do laboratorium najlepiej przedzwonic do nich powiedza w razie czego gdzie najlepiej jechac od razu. Niestety niepłodnośc jest jeszcze mało rozwinięta dziedziną i ciężko znaleźć coś blisko siebie żeby było wygodnie.
Stary 2009-09-08, 18:39   #17
Tity
Zakorzenienie

Malenka a tak z ciekawości chciałabym się zapytać, jaki tryb życia prowadzi Twój mąż? Siedzący, przy komputerze? Pytam bo się boję, że mój mąż też będzie miał słabej jakości plemniki, bo sie mało rusza, mało je owoców i dużo siedzi przy komputerze

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-08, 19:09   #18
ola80
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Malenka a tak z ciekawości chciałabym się zapytać, jaki tryb życia prowadzi Twój mąż? Siedzący, przy komputerze? Pytam bo się boję, że mój mąż też będzie miał słabej jakości plemniki, bo sie mało rusza, mało je owoców i dużo siedzi przy komputerze
tity wiem że pytanie nie było do mnie, ale powiem ci jak z moim mężem jest, prace ma fizyczna tak więc w ruchu (tylko niestety przy lakierach rozpuszczalnikach itp) w domu fakt siada przed komputer i niestety też mało je owoców. Teraz jesteśmy przed laparoskopia żylaków powrózka nasiennego to podobno jest przyczyna małej ilości plemników.
Stary 2009-09-08, 21:48   #19
biedronka19876
Rozeznanie

Cytat:
tity wiem że pytanie nie było do mnie, ale powiem ci jak z moim mężem jest, prace ma fizyczna tak więc w ruchu (tylko niestety przy lakierach rozpuszczalnikach itp) w domu fakt siada przed komputer i niestety też mało je owoców. Teraz jesteśmy przed laparoskopia żylaków powrózka nasiennego to podobno jest przyczyna małej ilości plemników.
Mój G też pracuje fizycznie w firmie meblarskiej jako pomocnik lakiernika, wiec też styczność z tymi wszystkimi lakierami, rozpuszczalnikami itp.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-09, 08:26   #20
ola80
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez biedronka19876 Pokaż wiadomość
Mój G też pracuje fizycznie w firmie meblarskiej jako pomocnik lakiernika, wiec też styczność z tymi wszystkimi lakierami, rozpuszczalnikami itp.
biedronko a powiedz mi jak u was z ilościa plemników na ml bo mój M też jest właśnie lakiernikiem i albo zylaki są powodem malej ilosci albo chemikalia je zabijaja okaże się po zabiegu czy bedzie jakaś poprawa.
Stary 2009-09-09, 16:02   #21
biedronka19876
Rozeznanie

Cytat:
biedronko a powiedz mi jak u was z ilościa plemników na ml bo mój M też jest właśnie lakiernikiem i albo zylaki są powodem malej ilosci albo chemikalia je zabijaja okaże się po zabiegu czy bedzie jakaś poprawa.
liczba plemników 48,0 mln a norma to-> 20-250mln/ml.

Edytowane przez biedronka19876
Czas edycji: 2009-09-09 o 16:03 Powód: Literówka
Stary 2009-09-09, 16:22   #22
ola80
Przyczajenie

Cytat:
liczba plemników 48,0 mln a norma to-> 20-250mln/ml.
to przy waszym wyniku u nas jest katastrofa
Stary 2009-09-09, 16:28   #23
biedronka19876
Rozeznanie

Cytat:
to przy waszym wyniku u nas jest katastrofa
Może nie będzie tak źle, jak się wydaje. Trzeba mieć nadzieję, że wszystko będzie ok.
Długo Twój M pracuje jako lakiernik?
Długo się już staracie?
Stary 2009-09-09, 16:44   #24
ola80
Przyczajenie

Cytat:
Może nie będzie tak źle, jak się wydaje. Trzeba mieć nadzieję, że wszystko będzie ok.
Długo Twój M pracuje jako lakiernik?
Długo się już staracie?
mój jest lakiernikiem od 15 lat, a staramy sie od 10 tyle jesteśmy po ślubie tzn nie intensywnie, nie było dziecka to stwierdziliśmy że może czas byliśmy młodzi na dorobku tak więc nie bardzo przywiązywaliśmy uwagi ale od samego początku od razu chcieliśmy dzidziusia, nigdy nie zabezpieczalismy się, tak konkretnie walka o dziecko zaczęła się ok 2 lat temu każdy gin mówił jest wszystko ok ostatnio trafiłam do bardzo dobrej lekarki bo zaczęlo nas martwić że ciągle brak maleństwa juz na pierwszej wizycie zaczęła sprawdzac pęcherzyk czy rośnie po paru dniach znowu byłam sprawdzać i powiedziała nie będzie mnie męczyć dopóki badania męża się nie poprawią bo szkoda truć mnie hormonami i innymi zabiegami jeżeli będzie tak jak jest.
Stary 2009-09-09, 17:16   #25
Puny
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny, chciałabym sie dołączyć do waszego wątku. W poniedziałek mieliśmy pierwsze badanie nasienia i wyszło koszmarnie...W nasieniu pojedyncze martwe plemniki! Mój mąż jest młody, nigdy poważnie nie chorował. Wstępne podejrzenie to jakieś powikłania spowodowane dwoma operacjami przepukliny pachwinowej. Mój gin zlecił badania hormonów (tsh, testosteron, prolaktyna, fsh) oraz badanie bakteriologiczne i mykologiczne nasienia. Jesteśmy załamani, ale lekarz powiedział, że to jeszcze niczego nie przesądza. Sama nie wiem...Najgorzej znosi to mój kochany, jest załamany że "nie sprostał męskiej powinności". Jak pocieszacie mężów? Jak same się z tym czujecie? Szczerze mówiąc zawsze byłam przekonana, że problemem jest mój organizm - a tymczasem to mój zdrowy, wysportowany mąż. Jeszcze jestem w szoku.
Pozdrawiam i trzymam kciuki za wasze wyniki
Puny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-09, 17:47   #26
biedronka19876
Rozeznanie

Mój pracuje na lakierni niecałe 4 lata.
Mój jak zobaczył wyniki badań przed konsultacją z ginem podłamał się bo myślał, że wyniki nasienia były takie a nie inne przez przepukline obu stronną pachwinową , którą miał w wieku 1,5 roku. Mówiłam mu, że może nie są zle, że zobaczymy co ginka powie. Że armie można wzmocnić lekami. Moja ginka mi powiedziała, że wyniki są w normie, wiec troche ochłonął. Zobaczymy jak to będzie. Staramy się już 12 cykl.
Stary 2009-09-09, 18:02   #27
macocha19
Raczkowanie

Cytat:
my 2 krotnie robilismy badania w laboratorium FRYDA w zabrzu ale wiem że maja kilka innych oddziałow w innych miastach podaje linka na stronke laboratorium http://www.fryda.pl/ może znajdziesz gdzieś coś w pobliżu. Jeżeli chodzi o wielkopolskie to maja punkt pobrań w olkuszu i wolbromiu ale nie w każdym robią badanie nasienia bo mogą do 30 minut nie zdązyć dowiesc do laboratorium najlepiej przedzwonic do nich powiedza w razie czego gdzie najlepiej jechac od razu. Niestety niepłodnośc jest jeszcze mało rozwinięta dziedziną i ciężko znaleźć coś blisko siebie żeby było wygodnie.
ola80 dzieki wiielkie za linka juz siadam i szukam cos dla siebie. oczywiscie narazie tylko tak poszukam zeby miec kontakt, ale ten cykl to ost cykl jaki sobie dalismy wiec jesczce 3 tyg czekania... mam nadzieje ze sie uda. a tak w ogole lekarze zalecaja 1wizyte do leczenia niepłodności po roku staranek ale ja tu widze ze wy chyba psozłyscie wczesniej np biedronka "dopiero" 12 cykl a oni jzu po badaniu. BOJE SIE!! byłam u gina jak staralismy sie 6miesiecy i on powiedział ze mam poczekac do roku staran.... jak załuje ze wtedy go nie skłamałam ze juz rok sie staramy!!

Edytowane przez macocha19
Czas edycji: 2009-09-09 o 18:03
Stary 2009-09-09, 18:19   #28
ola80
Przyczajenie

Cytat:
Mój pracuje na lakierni niecałe 4 lata.
Mój jak zobaczył wyniki badań przed konsultacją z ginem podłamał się bo myślał, że wyniki nasienia były takie a nie inne przez przepukline obu stronną pachwinową , którą miał w wieku 1,5 roku. Mówiłam mu, że może nie są zle, że zobaczymy co ginka powie. Że armie można wzmocnić lekami. Moja ginka mi powiedziała, że wyniki są w normie, wiec troche ochłonął. Zobaczymy jak to będzie. Staramy się już 12 cykl.
Mam wielką nadzieje że i Wam i Nam się uda wkońcu zafasolkować . My we wrześniu będzimy mieli laparoskopie żylaków lekarz jest dobrej mysli i mówi że o 80 % są szanse na polepszenie parametrów nasienia. Czekamy na telefon kiedy stawić się na zabieg. U mnie gina od razu po wynikach nasienia stwierdziła że narazie nie ma szans na normalne zapłodnienie jedynie in vitro, czasami mi brakuje tej wiary ale czekam cierpliwie może się wzmocnią i bedzie nadzieja przynajmniej na inseminacje (troche tańsze niż in vitro). A twój M był na konsultacjach u urologa.

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
ola80 dzieki wiielkie za linka juz siadam i szukam cos dla siebie. oczywiscie narazie tylko tak poszukam zeby miec kontakt, ale ten cykl to ost cykl jaki sobie dalismy wiec jesczce 3 tyg czekania... mam nadzieje ze sie uda. a tak w ogole lekarze zalecaja 1wizyte do leczenia niepłodności po roku staranek ale ja tu widze ze wy chyba psozłyscie wczesniej np biedronka "dopiero" 12 cykl a oni jzu po badaniu. BOJE SIE!! byłam u gina jak staralismy sie 6miesiecy i on powiedział ze mam poczekac do roku staran.... jak załuje ze wtedy go nie skłamałam ze juz rok sie staramy!!
My z moim męzulkiem jesteśmy 10 lat po ślubie nigdy nie stosowaliśmy żadnej antykoncepcji, intensywne starania prowadzimy od 2 lat, czeka nas zabieg laparoskopi żylaków i potem zobaczymy co będzie może się polepszy.

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Puny Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny, chciałabym sie dołączyć do waszego wątku. W poniedziałek mieliśmy pierwsze badanie nasienia i wyszło koszmarnie...W nasieniu pojedyncze martwe plemniki! Mój mąż jest młody, nigdy poważnie nie chorował. Wstępne podejrzenie to jakieś powikłania spowodowane dwoma operacjami przepukliny pachwinowej. Mój gin zlecił badania hormonów (tsh, testosteron, prolaktyna, fsh) oraz badanie bakteriologiczne i mykologiczne nasienia. Jesteśmy załamani, ale lekarz powiedział, że to jeszcze niczego nie przesądza. Sama nie wiem...Najgorzej znosi to mój kochany, jest załamany że "nie sprostał męskiej powinności". Jak pocieszacie mężów? Jak same się z tym czujecie? Szczerze mówiąc zawsze byłam przekonana, że problemem jest mój organizm - a tymczasem to mój zdrowy, wysportowany mąż. Jeszcze jestem w szoku.
Pozdrawiam i trzymam kciuki za wasze wyniki
witaj puny, ja szczerze powiedziawszy jestem bardziej załamana niż mój ślubny on narazie się nie poddaje. Moja gin powiedziała że z mojej strony nie jest tak tragicznie pęcherzyk rośnie ale słabo da się zaradzić, jego nasienie jest jak narazie bardzo złe. Też zawsze myslałam że to z mojej strony jest głównie wina i nie raz w chwilach kryzysu małżeńskiego to słyszałam ale wyszło inaczej. Staraj się razem wspierać i mieć nadzieje mi jej pomału zaczyna barkować ale ciągle od mojego słysze będzie dobrze. U was też napewno tak będzie. A był twój juz na konsultacji u urologa.
Stary 2009-09-09, 18:37   #29
biedronka19876
Rozeznanie

Cytat:
Ja jak poszłam na kontrolną wizytę do ginki bo miałam zapalenie, to zapytała ile się już staramy, wiec jej powiedzialam ze 8 cykl idzie i sama z miejsca zapytala, czy mąż kiedyś robił badanie nasienia, na co odpowiedziałam, że nie. Więc powiedziała, to zrobimy bo szkoda jest tracić czas. Podała nazwę kliniki i wyjaśniła jak nalezy przygotować się do badania.

Cytat:
A twój M był na konsultacjach u urologa.
Nie.
Stary 2009-09-09, 19:07   #30
macocha19
Raczkowanie

Cytat:
Ja jak poszłam na kontrolną wizytę do ginki bo miałam zapalenie, to zapytała ile się już staramy, wiec jej powiedzialam ze 8 cykl idzie i sama z miejsca zapytala, czy mąż kiedyś robił badanie nasienia, na co odpowiedziałam, że nie. Więc powiedziała, to zrobimy bo szkoda jest tracić czas. Podała nazwę kliniki i wyjaśniła jak nalezy przygotować się do badania.
widzisz bezesenu co lekarz to inacze mowi :/ wiec są dwa wyjscia moj gin był do d*** albo Twój poprostu (nie wiem czy to mozliwe) jest w zmowie z tą kliniką i poprostu naciaga klientów im.... no chyba ze porpostu trafłas na naprawde fajnego ginka i poamga w poroblemach jak sie powinno! nie wiem ale ja uwazam ze jezeli ktos pokazuje ze sie boi i ma obawy i nie zalezy mu na kasie tylko chce sie sprawdzic to powinni wysyłac na badania...wlasnie zatsanawiam sie czemu On mnie nie wysłal ja mu mwoiłam ze wolałabym sie przebadac i mąż tez chce a on na to ze nie ma roku starań wiec nie ma sensu isc na badania....

Edytowane przez macocha19
Czas edycji: 2009-09-09 o 19:08
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości