|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Trudny problem
Dziewczyny mam problem. Mam 14 lat, a właściwie to 15 bo skończę w grudniu.
Na ogół toczyłam bardzo stresujący tryb życia i w tak młodym wieku mam prawdopodobnie nerwicę. Często obrażam się o coś, czego nie moge mieć, ale staram teraz sie to zmienić. A wy co o tym myślicie? Czy to normalne w tym wieku? Może macie podobne problemy albo miałyście kiedyś. Dodam że od jakiegoś czasu często robi mi sie słabo, sama nie wiem czemu np. dziś strasznie zaczął boleć mnie żołądek a bół zaczął promieniować do głowy i zaczęły mi się zawroty w głowie tzn słabo mi się robiło. Dodałam to na Forum Plotkowe bo myslę że wiecej dziecwzyn to przeczyta. Z góry dzieki za odpowiedź
![]() |
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Trudny problem
Żeby mówić o nerwicy trzeba udać się do psychiatry i mieć to zdiagnozowane. Więc ostrożnie
![]() Nie do końca Cię zrozumiałam, na czym Twoje zdenerwowanie polega? Chodzisz cały czas rozdrażniona, wybuchasz gniewem, czy może zamykasz się w sobie, chowasz zdenerwowanie(nie wiem, jakieś zmiany w życiu, nowa szkoła itp) w sobie(tak tłumaczyłabym ten ból brzucha)?
|
|
#3 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
byc moze fizycznie zaczynasz wygladac jak kobieta, ale mentalnie jestes w fazie przejsciowym ![]() denerwowanie sie o takie rzeczy to dziecinada, minie Ci ona z wiekiem. gdyby kazdy czlowiek, ktory sie denerwuje podejrzewal u siebie nerwice, to 3/4 globu bylo by stalymi klientami lekarzy
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
To,ze ktos jest nerwowy nie znaczy,ze ma nerwice... ludzie...
Jestes w okresie dojrzewania,do tego stres zwiazany zapewne ze szkolą itp.. A jak czesto robi ci sie slabo to proponuje wybrac sie do lekarza,zrobic badania...
|
|
#6 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie byłam juz u lekarza zrobić badania i wszystko jest w normie. Wszyscy mówią mi że to jest na tle nerwowym. Ale ja sama nie wiem, zaczęło sie jakiś miesiąc temu jak zrobiło mi się słabo potem to już zdarzyło się dwa trzy dni jeszcze z rzędu głownie ok 10-11 potem w ciągu dnia to już było ok. Później już czułam się dobrze, wyjechałam na wakacje też było dobrze ale znowu jak przyjechałam to znowu sie pogorszyło i wczesniejsze objawy powrocily. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
up up !
|
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
po pierwsze-dojrzewasz, dlatego wszystko i wszyscy dookola Cie denerwuja, po drugie z tego co piszesz wnioskuje, ze denerwuja Cie drobnostki- mama nie chce Ci kupic ciuszka, w nerwowych momentach proponuje Ci zaparzyc sobie MELISE, wycisza, uspokaja, mnie naprawde kiedys pomogala kiedy mialam naprawde nerwowy okres. Piszesz jeszcze, ze oslabniecia zdarzaja Ci sie o 10,11, czy od rana jesz sniadanie?? moze to dlatego, ze nic lub malo jesz, moze sie odchudzasz?? Tez kiedys bylam bardzo nerwowa, mialam nawet kilka razy bole w mostku (moze tez masz? ), spowodowane to bylo praca, zmienilam, bylo lepiej, nadal jestem nerwowa, aczkolwiek mniej, bo teraz denerwuje sie zyciem codziennym, juz samodzielnym. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
To samo chciałam napisać. Takie humorki są normalne. Co do zasłabnięć, to miałam tak samo w okresie dojrzewania. Wyniki były świetne, a ja czułam się fatalnie. Samo przeszło - i nerwy i problemy zdrowotne.
|
|
#11 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:26.