|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
TŻ czuje sie jak w "30 letnim małżeństwie... " :/
Dzisiaj TŻ powiedział mi że czasami czuje się jak w małżeństwie z 30-letnim stażem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: TŻ czuje sie jak w "30 letnim małżeństwie... " :/
Oj ja też tak mówię i jest to tylko chwilowe poczucie bezsensu.
Jeśli potem zaprzeczył (tak jak ja) to zapewne tak właśnie jest - chwilowe zwątpienie ![]() Nie masz się co przejmować.
![]() |
#3 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Mój TŻ, jak mu powiedziałam o tym wątku, powiedział żeby Twój sobie poczytał jakieś newsy ze świata polityki/filmu/kultury czy czego tam chce, to będzie miał inne tematy do rozmów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Własnei...niech i Twój TZ sie postara o jakies tematy do rozmowy bo biadolic kazdy moze, ale juz poczytac cos czy zobaczyc to sie czest nie chce... Z reszta co to da ze np ty bedziesz obeznana a on nie w temacie :/ Coś za coś-tak to działa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale dla świętego spokoju możecie w weekend porobić coś zupełnie innego niż zazwyczaj - np.: pójść do ogrodu botanicznego, do zoo, do muzeum (np.: techniki), albo po prostu zrobić wycieczkę nowe wrażenia mogą zadziałać odświeżająco ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
czy zrobil cokowiek abyscie mieli inne tematy ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
z Toba jest jak najbardziej ok jak mu cos nie pasi to niech ie rzuci ;p ja bym sie nie przejmowala tym co mowi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
No takie rozmowy są normalne w każdym związku. Pomysł z Wizażem nie jest zły - ja czasem mojemu TŻ przedstawiam jakiś wątek i dyskutujemy o tym. On mi opowiada, co się dzieje na jego forum (o wędkarstwie..
![]() ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
A może dla odmiany, zamiast rozmawiać, wybierzcie się np. do kina? Zaplanujcie sobie jakąś wycieczkę, albo pomyślcie gdzie by tu wyjechać na weekend czy tam w wolnym czasie. Może zróbcie jakąś listę marzeń. Co byście chcieli zrobić, czego się nauczyć. Jak się coś pokryje to z podekscytowaniem zbierajcie fundusze i informacje o wybranym sporcie/kursie czy co tam Wam przyjdzie do głowy.
Mi to wygląda na zwyczajną nudę, chwilowe zmęczenie szaroburą codziennością.
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
On chyba nie wie, że związek nie polega na trzymaniu się za ręce, motylach w brzuchu i życiem miłością. Niestety, życie to nie same przyjemności, ale też problemy, a prawdziwa miłość polega na tym, żeby wspólnie przez nie przejść. Skoro on teraz myśli w ten sposób, to wątpię, żeby chciał się 'ustatkować' - zacząć z Tobą mieszkać, prowadzić dom, dzielić CODZIENNOŚĆ.
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ale aby dmuchać na zimne możesz np.: zaczynać każde spotkanie od uśmiechu i pytania co u niego - zanim zaczniesz się wygadywać ana temat stresów, probelmów i temu podobnych. Twój chłopak będzie miał poczucie, ze się o niego interesujesz i słuchasz ![]() a niebanalne sposoby spędzania weekendu - jak najbardziej - świetny miałaś pomysł z obiadem, na przykład w nietypowym miejscu, w którym do tej pory nie jedliście ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Mi i mojemu tż te codzienności sprawiają największą przyjemność.
Może dopada go jesienna depresja? Zabierz go na basen, niech poczuję przez chwilę wodę (to może okres letni mu się wspomni) i niech się zrelaksuje i wyżyje ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ojj no mi sie wydaje, ze faceci tacy sa(czyt. strasznie wymyslaja). Ja z moim Tz-tem jestem ponad 3 lata od 1.5 roku mieszkamy razem i ostatnio tez cos tam marudzi, ze my to juz jak stare dobre malzenstwo jestesmy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
A co złego jest w rozmowach o codzienności? U nas to normalne, że widzimy się i opowiadamy kto co dzisiaj robił, jak mu minął dzień itp.
Nie wierzę, że nie rozmawiacie na inne tematy (o filmie, co tam u kogoś słychać, o Was i tak dalej) :P Chłopak chyba po prostu wymyśla i marudzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Pewnie brakuje mu jakiegos elementu zaskoczenia,wszystko jest przewidywalne, czyli nieco nudne.Monotonia czasem moze zabic zwiazek, wiec postaraj sie cos z tym zrobic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
hmm...a może tak wspólne gotowanie, oczywiście nie chodzi o sam efekt końcowy ale zawsze możecie się pobrudzić, umorusać nosy, trochę odprężyć, taka zabawa naprawdę zbliża
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
My z tż tak sobie narzekamy na codzienną rutynę, ale tylko wtedy jak dopada nas mały spadek mocy i któreś czuje się troszkę zrezygnowane, ale najczęściej jeszcze za tej samej rozmowy zmieniamy punkt widzenia. U nas za to jest tak, że z pewnym rozrzewnieniem i radością sobie traktujemy tą naszą rutynę. Czasem on przychodzi i mówi np.: zobacz jak u nas jest fajnie, że każdego dnia robimy prawie to samo a jednak zawsze się ciesze jak wracam i cie widzę, zawsze możemy o wszystkim porozmawiać, o tym co nas spotkało w ciągu dnia. Możemy zwyczajnie pobyczyć się przed tv, albo posiedzieć w ciepły dzień na balkonie razem.
I ja właśnie też doceniam to, że my poza tym,że się kochamy to jeszcze się lubimy i bardzo lubimy swoje towarzystwo, nawet jak się nic nie dzieje. Wcale nie musimy sobie dostarczać wrażeń z zewnątrz...latać co weekend na imprezy czy np. kochać się po narkotykach, żeby było inaczej, tak jak w tym wątku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Na pewno nie ma się czym martwić skoro potem dodoał że głupi gada.
Ma racje - głupi gada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
to normalne kiedys tez tak mialam
to brak zmian nuda w zwiazku ktora radze przeleczyc u mnie skonczylo sie rozstaniem
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za rady
![]() Co do kina to czasem chodzimy ale u nas nie ma multikina z 20 salami i 15 nowościami filmowymi tylko jest jedno kino jednosalowe z jednym filmem na 3 tygodnie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Ja mojemu chłopakowi tez mowie, ze zachowujemy sie jak małżeńtwo z X letnim stazem. Jest nudno i tyle. Trzeba jakos zycie urozmaicic, Nie pomoze kino !
Wpolne wyjazdy, wspolne hobby, moze jakies niespodzianki, rzeczy ktorych sie na codzien nie robi, troche szalenstwa! Ja robie duzo rzeczy, zeby nie popasc w rutyne. Rutyna niszczy zwiazek, usypa człowieka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Staram się z tym szaleństwem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.