TŻ czuje sie jak w "30 letnim małżeństwie... " :/ - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-10-07, 16:32   #1
natalia132
Raczkowanie

TŻ czuje sie jak w "30 letnim małżeństwie... " :/

Dzisiaj TŻ powiedział mi że czasami czuje się jak w małżeństwie z 30-letnim stażem Jak się go zapytałam dlaczego, odparł, że rozmawiamy ciągle o "codziennych" sprawach (typu szkoła, prawo jazdy, nauka itp.). Co prawda później powiedział że w ogóle głupio dzisiaj gada i bardzo mnie kocha. Co mam o tym myśleć ? Już nie wiem czy coś jest ze mną czy z nim... O czym mamy gadać jak nie o codzienności ?? Czasem gdzieś wychodzimy, staram się o to, ale też ciągle żyjemy w pośpiechu i stresie. Poradźcie coś wizażanki

itsnata.blogspot.com

natalia132 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-07, 16:43   #2
Serendipity
Zakorzenienie

Dot.: TŻ czuje sie jak w "30 letnim małżeństwie... " :/

Oj ja też tak mówię i jest to tylko chwilowe poczucie bezsensu.
Jeśli potem zaprzeczył (tak jak ja) to zapewne tak właśnie jest - chwilowe zwątpienie
Nie masz się co przejmować.
Stary 2008-10-07, 17:14   #3
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Mój TŻ, jak mu powiedziałam o tym wątku, powiedział żeby Twój sobie poczytał jakieś newsy ze świata polityki/filmu/kultury czy czego tam chce, to będzie miał inne tematy do rozmów
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-07, 17:18   #4
nieSmutna24
Raczkowanie

Własnei...niech i Twój TZ sie postara o jakies tematy do rozmowy bo biadolic kazdy moze, ale juz poczytac cos czy zobaczyc to sie czest nie chce... Z reszta co to da ze np ty bedziesz obeznana a on nie w temacie :/ Coś za coś-tak to działa

nieSmutna24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-07, 17:21   #5
helenska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natalia132 Pokaż wiadomość
Dzisiaj TŻ powiedział mi że czasami czuje się jak w małżeństwie z 30-letnim stażem Jak się go zapytałam dlaczego, odparł, że rozmawiamy ciągle o "codziennych" sprawach (typu szkoła, prawo jazdy, nauka itp.). Co prawda później powiedział że w ogóle głupio dzisiaj gada i bardzo mnie kocha. Co mam o tym myśleć ? Już nie wiem czy coś jest ze mną czy z nim... O czym mamy gadać jak nie o codzienności ?? Czasem gdzieś wychodzimy, staram się o to, ale też ciągle żyjemy w pośpiechu i stresie. Poradźcie coś wizażanki
myślę, ze to co powiedziął to wynik- jak sama pisałaś stresu i przemęczenia

ale dla świętego spokoju możecie w weekend porobić coś zupełnie innego niż zazwyczaj - np.: pójść do ogrodu botanicznego, do zoo, do muzeum (np.: techniki), albo po prostu zrobić wycieczkę nowe wrażenia mogą zadziałać odświeżająco
helenska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-07, 17:58   #6
paula78
Zakorzenienie

czy zrobil cokowiek abyscie mieli inne tematy ?

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-07, 18:12   #7
playboykaa77
Zadomowienie

z Toba jest jak najbardziej ok jak mu cos nie pasi to niech ie rzuci ;p ja bym sie nie przejmowala tym co mowi
playboykaa77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-07, 18:40   #8
natalia132
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Serendipity Pokaż wiadomość
Oj ja też tak mówię i jest to tylko chwilowe poczucie bezsensu.
Jeśli potem zaprzeczył (tak jak ja) to zapewne tak właśnie jest - chwilowe zwątpienie
Nie masz się co przejmować.
Mam nadzieję, że tylko chwilowe zwątpienie. My jednak w ciągu tego 1,5 roku baaardzo mało się kłóciliśmy - albo nawet prawie w ogóle, jeżeli już to jakieś spięcia między nami były. Ale ogólnie dobrze się dogadywaliśmy. Może to taki kryzys... ?

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Mój TŻ, jak mu powiedziałam o tym wątku, powiedział żeby Twój sobie poczytał jakieś newsy ze świata polityki/filmu/kultury czy czego tam chce, to będzie miał inne tematy do rozmów
Może ja mojemu TŻowi będę czytała wizaż.pl to będziemy mieli duużo tematów do rozmów

Cytat:
Napisane przez nieSmutna24 Pokaż wiadomość
Własnei...niech i Twój TZ sie postara o jakies tematy do rozmowy bo biadolic kazdy moze, ale juz poczytac cos czy zobaczyc to sie czest nie chce... Z reszta co to da ze np ty bedziesz obeznana a on nie w temacie :/ Coś za coś-tak to działa
Cytat:
Napisane przez helenska Pokaż wiadomość
myślę, ze to co powiedziął to wynik- jak sama pisałaś stresu i przemęczenia

ale dla świętego spokoju możecie w weekend porobić coś zupełnie innego niż zazwyczaj - np.: pójść do ogrodu botanicznego, do zoo, do muzeum (np.: techniki), albo po prostu zrobić wycieczkę nowe wrażenia mogą zadziałać odświeżająco
Właśnie ja się staram urozmaicać czasem nasze spotkania (nie codziennie bo by mi pomysłów chyba zabrakło), nawet dzisiaj chciałam go wyrwać na jakiś obiad na mieście (a to u mnie bardzo rzadkie) a on sobie zjadł z kolegą

Cytat:
Napisane przez playboykaa77 Pokaż wiadomość
z Toba jest jak najbardziej ok jak mu cos nie pasi to niech ie rzuci ;p ja bym sie nie przejmowala tym co mowi
Poza tym, myślę jednak że to moja wina, że go zaniedbuję czasami. To ja ciągle gadam o szkole, jestem zestresowana, wymęczona i przerażona (maturą). Powiedział mi dzisiaj że chciałby żebym ciągle była rozgadana, roześmiana itp. a ja tak tylko czasami. Dzisiaj chciałam urozmaicić i go na obiad wziąść a tu kicha

itsnata.blogspot.com

Stary 2008-10-07, 19:59   #9
Nathaliaczek
Raczkowanie

No takie rozmowy są normalne w każdym związku. Pomysł z Wizażem nie jest zły - ja czasem mojemu TŻ przedstawiam jakiś wątek i dyskutujemy o tym. On mi opowiada, co się dzieje na jego forum (o wędkarstwie.. ) Oglądajcie filmy i rozmawiajcie o nich. Opowiadajcie sobie o tym, co wyczytaliście w gazecie. Czasem odprężająco działa wspominanie, jak się poznaliście Jest mnóstwo tematów. Pewnie, że on by chciał, żebyś była roześmiana i odprężona - ale nie zawsze się przecież da. Nie przejmuj się - róbcie tylko czasem coś razem, bo samo siedzenie i gadania to faktycznie daje uczucie zmęczenia i znużenia. Czasem zwykły spacer i komentowanie tego, co nas otacza, daje fantastyczne uczucie, że coś się dzieje

Nathaliaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-07, 20:24   #10
Lena4
Rozeznanie

A może dla odmiany, zamiast rozmawiać, wybierzcie się np. do kina? Zaplanujcie sobie jakąś wycieczkę, albo pomyślcie gdzie by tu wyjechać na weekend czy tam w wolnym czasie. Może zróbcie jakąś listę marzeń. Co byście chcieli zrobić, czego się nauczyć. Jak się coś pokryje to z podekscytowaniem zbierajcie fundusze i informacje o wybranym sporcie/kursie czy co tam Wam przyjdzie do głowy.
Mi to wygląda na zwyczajną nudę, chwilowe zmęczenie szaroburą codziennością.

Lena4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-07, 21:07   #11
Jeanne90
Zakorzenienie

On chyba nie wie, że związek nie polega na trzymaniu się za ręce, motylach w brzuchu i życiem miłością. Niestety, życie to nie same przyjemności, ale też problemy, a prawdziwa miłość polega na tym, żeby wspólnie przez nie przejść. Skoro on teraz myśli w ten sposób, to wątpię, żeby chciał się 'ustatkować' - zacząć z Tobą mieszkać, prowadzić dom, dzielić CODZIENNOŚĆ.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-07, 21:21   #12
helenska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natalia132 Pokaż wiadomość

Właśnie ja się staram urozmaicać czasem nasze spotkania (nie codziennie bo by mi pomysłów chyba zabrakło), nawet dzisiaj chciałam go wyrwać na jakiś obiad na mieście (a to u mnie bardzo rzadkie) a on sobie zjadł z kolegą

nie przejmuj sie za bardzo - pewnie Twój chłopak powiedział to rzeczywiście pod wpływem chwili, był zmęczony
ale aby dmuchać na zimne możesz np.: zaczynać każde spotkanie od uśmiechu i pytania co u niego - zanim zaczniesz się wygadywać ana temat stresów, probelmów i temu podobnych. Twój chłopak będzie miał poczucie, ze się o niego interesujesz i słuchasz powinno zadziałać

a niebanalne sposoby spędzania weekendu - jak najbardziej - świetny miałaś pomysł z obiadem, na przykład w nietypowym miejscu, w którym do tej pory nie jedliście możesz go wyciągnąć na obiad innym razem; albo zaproponować, żeby on na następny weekend wymyślił coś oryginalnego
helenska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-07, 21:29   #13
nice6irl
Zakorzenienie

Mi i mojemu tż te codzienności sprawiają największą przyjemność.

Może dopada go jesienna depresja? Zabierz go na basen, niech poczuję przez chwilę wodę (to może okres letni mu się wspomni) i niech się zrelaksuje i wyżyje
Stary 2008-10-07, 23:41   #14
Yuza
Raczkowanie

Ojj no mi sie wydaje, ze faceci tacy sa(czyt. strasznie wymyslaja). Ja z moim Tz-tem jestem ponad 3 lata od 1.5 roku mieszkamy razem i ostatnio tez cos tam marudzi, ze my to juz jak stare dobre malzenstwo jestesmyNo ale na tym wlasnie polega zycie ze sobaNie zawsze moze byc ciekawie i interesujaco a oni tak strasznie boja sie tej codziennosci i malzenstwa jakby to jakas straszna sprawa miala byci moim zdaniem nie wazne co zrobisz... czy zaczniesz zabierac go na wycieczki, do kina, teatru czy na basen nie zmieni tego ze jezeli jestescie ze soba coraz dluzej to bedziecie rozmawiac o przyziemnych sprawach i bedziecie wciaz robic te same rzeczy... takie to juz nasze zycie
Stary 2008-10-08, 07:09   #15
moooniaaaa
Zakorzenienie

A co złego jest w rozmowach o codzienności? U nas to normalne, że widzimy się i opowiadamy kto co dzisiaj robił, jak mu minął dzień itp.
Nie wierzę, że nie rozmawiacie na inne tematy (o filmie, co tam u kogoś słychać, o Was i tak dalej) :P Chłopak chyba po prostu wymyśla i marudzi.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-08, 08:13   #16
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Pewnie brakuje mu jakiegos elementu zaskoczenia,wszystko jest przewidywalne, czyli nieco nudne.Monotonia czasem moze zabic zwiazek, wiec postaraj sie cos z tym zrobic.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-08, 11:26   #17
Jadwisia
Przyczajenie

hmm...a może tak wspólne gotowanie, oczywiście nie chodzi o sam efekt końcowy ale zawsze możecie się pobrudzić, umorusać nosy, trochę odprężyć, taka zabawa naprawdę zbliża albo kup bitą śmietanę i wylej mu na głowę, ważne żeby było wesoło. Mi się wydaje, że może nie koniecznie chodzi mu o jakieś poważne rozmowy o polityce czy o wydarzeniach na świecie, może po prostu potrzebna jest Wam chwila radości i relaksu? Tobie też na pewno się to przyda
Jadwisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-08, 12:11   #18
DariaKom
Zakorzenienie

My z tż tak sobie narzekamy na codzienną rutynę, ale tylko wtedy jak dopada nas mały spadek mocy i któreś czuje się troszkę zrezygnowane, ale najczęściej jeszcze za tej samej rozmowy zmieniamy punkt widzenia. U nas za to jest tak, że z pewnym rozrzewnieniem i radością sobie traktujemy tą naszą rutynę. Czasem on przychodzi i mówi np.: zobacz jak u nas jest fajnie, że każdego dnia robimy prawie to samo a jednak zawsze się ciesze jak wracam i cie widzę, zawsze możemy o wszystkim porozmawiać, o tym co nas spotkało w ciągu dnia. Możemy zwyczajnie pobyczyć się przed tv, albo posiedzieć w ciepły dzień na balkonie razem.
I ja właśnie też doceniam to, że my poza tym,że się kochamy to jeszcze się lubimy i bardzo lubimy swoje towarzystwo, nawet jak się nic nie dzieje. Wcale nie musimy sobie dostarczać wrażeń z zewnątrz...latać co weekend na imprezy czy np. kochać się po narkotykach, żeby było inaczej, tak jak w tym wątku.
DariaKom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-08, 13:46   #19
Marta13041991
Raczkowanie

Na pewno nie ma się czym martwić skoro potem dodoał że głupi gada.
Ma racje - głupi gada
Marta13041991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-08, 15:08   #20
izmonek
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to izmonek

to normalne kiedys tez tak mialam
to brak zmian nuda w zwiazku ktora radze przeleczyc
u mnie skonczylo sie rozstaniem
Stary 2008-10-08, 16:42   #21
natalia132
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny za rady
Co do kina to czasem chodzimy ale u nas nie ma multikina z 20 salami i 15 nowościami filmowymi tylko jest jedno kino jednosalowe z jednym filmem na 3 tygodnie a też jakieś superhity to to nie są więc nie tak różowo do tej pory było dobrze, gadaliśmy o wszystkim, robiliśmy wszystko na co mieliśmy ochotę i naprawdę się rozumieliśmy. Teraz jest podobnie, tylko może ta jesień tak nas nastraja... Też się boję, że on sobie wyobrażał coś innego, miłość jak z filmów, a tak naprawde miłość to wspólne dzielenie codzienności, czasem dobrej czasem złej. Chyba muszę z nim porozmawiać o jego wyobrażeniach...

itsnata.blogspot.com

Stary 2008-10-15, 10:39   #22
Kaatrinkaa
Zadomowienie

Ja mojemu chłopakowi tez mowie, ze zachowujemy sie jak małżeńtwo z X letnim stazem. Jest nudno i tyle. Trzeba jakos zycie urozmaicic, Nie pomoze kino !
Wpolne wyjazdy, wspolne hobby, moze jakies niespodzianki, rzeczy ktorych sie na codzien nie robi, troche szalenstwa! Ja robie duzo rzeczy, zeby nie popasc w rutyne. Rutyna niszczy zwiazek, usypa człowieka.
Kaatrinkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-15, 17:45   #23
natalia132
Raczkowanie

Staram się z tym szaleństwem A o wspólnych wyjazdach nie ma mowy (chociaz bardzo by nam to pomogło "się odswierzyć") bo rodzice mojego TŻ nie pozwalają Nie mamy po 15 lat ale już 18 więc troche nie rozumiem ich postępowania ale cóż...

itsnata.blogspot.com

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości