|
|||||||
| Notka |
|
| Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
pomóżcie! --wampirza peleryna
bardzo proszę o pomoc.Mam pytanie jak uszyć pelerynę "wampirzą",coś na wzór tej jaka ma Anja Orthodox na fotce obok http://www.anja.pl/eng/photos/Closterkeller_03.jpg. ,zależy mi jednak bardzo na czymś takim ,lecz z kapturem.Jeśli ktoś wie jak to uszyć błagam o wskazówki.dziękuję
|
|
|
|
|
#2 |
|
调解人
|
Dot.: pomóżcie! --wampirza peleryna
Hmmm... bez kaptura to sprawa bardzo prosta: zszyte dwa wielkie kawałki materiału- jeden czarny, drugi czerwony, w prostokatnym kształcie albo tez trapez (wtedy rozszerza się ku dołowi)
Z kapturem już troszkę trudniej. Myślę, że możesz zacząć od trapezu- czyli zszyc te dwa kawałkimateriału (sporo, sporo potrzeba i najlepiej taki sztuczny jakis, lejący). W górnych rogach zrobić guzik (tak by zapinał się jak u Anji) i spróbowac przyszyć kaptur. Wydaje mi się, że kaptur najlepiej przymocować do tej krótszej (górnej) podstawy trapezu, czyli tam przy guziku, wzdłuż. Jak zrobić kaptur? Można zszyć dwa prostokąty, zszywając jeden bok na półokrągło. strasznie trudno to wytłumaczyć, najlepiej zbadaj jakis dostępny ci kaptur i wzorując się na nim sama skonstruuj ![]() Na jakim poziomie wtajemniczenia jesteś jesli chodzi o szycie?
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
dziękuję ślicznie
.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: pomóżcie! --wampirza peleryna
Mam wielką prośbę, zostałem urobiony przez krawcową, i zostałem sam na placu boju z materiałem na ww pelerynę (wymiary 3mX1,5m).
Maszyną posługiwać się umiem, jednak nie mam pojęcia co i gdzie zszyć. Czy mógłby mi ktoś krok po kroku wytłumaczyć jak mam postępować, od razu mówię, iż z szyciem miałem mało styczności. pozdrawiam i dziękuję z góry PS Liczę na niezwłoczny odzew bo peleryna potrzebna jest mi na jutrzejszy bal sylwestrowy! Błagam o pomoc
Edytowane przez kketrab Czas edycji: 2008-12-30 o 22:42 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.