Pierwszy raz, kiedy ? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania zwi±zane z ¿yciem seksualnym lub szukasz porady? Do³±cz do nas. Podziel siê do¶wiadczeniem, dodaj opiniê.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2011-08-06, 19:42   #1
Mraal
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 13
Question

Pierwszy raz, kiedy ?

Cze¶æ kobitki ! D³ugo szuka³am, miejsca na mój w±tek, mam nadziejê, ¿e to jest odpowiednie

A wiêc chcia³abym was spytaæ jaki waszym zdaniem jest odpowiedni wiek na to aby dziewczyna straci³a dziewictwo a ch³opak przesta³ byæ prawiczkiem... ?

Mam co do tego strasznie mieszane my¶li, ja mam 16 lat i jestem dziewic± a bardzo du¿o dziewczyn w moim wieku ma to ju¿ za sob±, czasami im zazdroszcze, a czasami mysle, ¿e robi± to za szybko, bo ja chcia³abym to zrobiæ z kim¶, kogo bêde naprawde pewna. Do dzi¶ my¶la³am, ¿e odpowiedni wiek jest wtedy kiedy ma siê na¶cie lat, ale dzi¶ us³ysza³am pewne stwierdzenie " jak ch³opak ma 23 lata to jest gówniarz i nie poinien siê braæ za takie rzeczy(seks) " i a¿ mnie zatka³o, przecie¿ ludzie w tym wieku zak³adaj± ju¿ rodziny, a co wy o tym myslicie ?
Mraal jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-08-06, 19:50   #2
Martulka000
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 442
GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000
Dot.: Pierwszy raz, kiedy ?

Jak cz³owiek rozpoczyna wspó³¿ycie to znaczy, ¿e jest gotowy nie tylko na ten krok, ale i równie¿ konsekwencje z nim zwi±zane ( w razie wu).
Mam kole¿ankê, która nie dawno straci³a dziewictwo (19 lat) i ch³opak j± po tym zwyczajnie zostawi³, pomimo, ¿e musia³ czekaæ bardzo d³ugo.
Najpierwtrzeba wszystko przemy¶leæ i dopiero wtedy podejmowaæ decyzjê. Ot, takie moje zdanie.
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko kto¶ kto rozumie i akceptuje Ciê
Mo¿e byæ przyjacielem
Martulka000 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-08-06, 20:00   #3
201608251020
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 15 304

Cytat:
Napisane przez Mraal Poka¿ wiadomo¶æ

Mam co do tego strasznie mieszane my¶li, ja mam 16 lat i jestem dziewic± a bardzo du¿o dziewczyn w moim wieku ma to ju¿ za sob±, czasami im zazdroszcze,
Czego im zazdro¶cisz? Rany, przypomina mi siê jak w wieku 11 lat zazdro¶ci³am moim kole¿ankom okresu A teraz od 11 lat ju¿ klnê ile siê da co miesi±c
Ja straci³am dziewictwo w wieku lat 20. W tej chwili uwa¿am ¿e stanowczo za szybko, teraz - 3 lata pó¼niej - ¿a³ujê trochê ¿e nie poczeka³am na T¯a (ale tego siê nie cofnie) i dopiero dojrzewam, dorastam do ¶mia³ego, otwartego i bezwstydnego seksu. Baaaardzo powoli.
201608251020 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-08-06, 20:14   #4
findsomething
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 463

Ja bym powiedzia³a tak: WTEDY gdy jest siê PEWNYM ¿e osoba jest tego warta, ¿e nie skrzywdzi Ciê, wtedy gdy czujesz ogromne po¿±danie i psychiczny komfort ¿e gdyby¶ zasz³a w ci±¿ê to nie bedzie to koniec swiata. Przede wszystkim kiedy poczujesz ¿e ch³opak jest na tyle dojrza³y by sprawiæ Ci warunki komfortu, unikniêcia niepotrzbnego stresu. I najwa¿niejsze: WTEDY GDY KWESTIA ANTYKONCEPCJI JEST UZGODNIONA I WCIELONA W ¯YCIE, zawsze to mniejsze ryzyko przed niechcian± ci±¿±.
findsomething jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-08-06, 21:08   #5
Clemence
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 383

I 23 lata mo¿e oznaczaæ ,ze jest takim idiot±,albo nieodpowiedzialnym za nic facetem,¿e ja bym raczej go nawet nie pokocha³a wiêc o seksie mowy by nie bylo.
A zazdsroszczenie 16 latkom stracenia dziewictwa,zapewne z byle kim.. podziwiam jakby by³o czego.

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Napisane przez findsomething Poka¿ wiadomo¶æ
Ja bym powiedzia³a tak: WTEDY gdy jest siê PEWNYM ¿e osoba jest tego warta, ¿e nie skrzywdzi Ciê, wtedy gdy czujesz ogromne po¿±danie i psychiczny komfort ¿e gdyby¶ zasz³a w ci±¿ê to nie bedzie to koniec swiata. Przede wszystkim kiedy poczujesz ¿e ch³opak jest na tyle dojrza³y by sprawiæ Ci warunki komfortu, unikniêcia niepotrzbnego stresu. I najwa¿niejsze: WTEDY GDY KWESTIA ANTYKONCEPCJI JEST UZGODNIONA I WCIELONA W ¯YCIE, zawsze to mniejsze ryzyko przed niechcian± ci±¿±.
zdecydowanie tak ;p

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Napisane przez paollino Poka¿ wiadomo¶æ
Czego im zazdro¶cisz? Rany, przypomina mi siê jak w wieku 11 lat zazdro¶ci³am moim kole¿ankom okresu A teraz od 11 lat ju¿ klnê ile siê da co miesi±c
Ja straci³am dziewictwo w wieku lat 20. W tej chwili uwa¿am ¿e stanowczo za szybko, teraz - 3 lata pó¼niej - ¿a³ujê trochê ¿e nie poczeka³am na T¯a (ale tego siê nie cofnie) i dopiero dojrzewam, dorastam do ¶mia³ego, otwartego i bezwstydnego seksu. Baaaardzo powoli.
haha miesi±czki chyba teraz ka¿da klnie

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-08-06, 21:16   #6
Roisin92
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 988

Cytat:
Napisane przez Mraal Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ kobitki ! D³ugo szuka³am, miejsca na mój w±tek, mam nadziejê, ¿e to jest odpowiednie

A wiêc chcia³abym was spytaæ jaki waszym zdaniem jest odpowiedni wiek na to aby dziewczyna straci³a dziewictwo a ch³opak przesta³ byæ prawiczkiem... ?

Mam co do tego strasznie mieszane my¶li, ja mam 16 lat i jestem dziewic± a bardzo du¿o dziewczyn w moim wieku ma to ju¿ za sob±, czasami im zazdroszcze, a czasami mysle, ¿e robi± to za szybko, bo ja chcia³abym to zrobiæ z kim¶, kogo bêde naprawde pewna. Do dzi¶ my¶la³am, ¿e odpowiedni wiek jest wtedy kiedy ma siê na¶cie lat, ale dzi¶ us³ysza³am pewne stwierdzenie " jak ch³opak ma 23 lata to jest gówniarz i nie poinien siê braæ za takie rzeczy(seks) " i a¿ mnie zatka³o, przecie¿ ludzie w tym wieku zak³adaj± ju¿ rodziny, a co wy o tym myslicie ?
Mo¿e to stwierdzenie odnosi³o siê do jakiego¶ konkretnego przypadku ?
Uwa¿am, ¿e w wieku 23 lat wiêkszo¶æ osób jest dojrza³a na swoj wiek i raczej gotowa na seks, chocia¿ to te¿ zale¿y od ka¿dego indywidualnie. Ja w Twoim wieku (16 lat) te¿ mia³am mieszane uczucia my¶l±c o ewentualnym seksie, nie by³abym w tym wieku absolutnie na to gotowa, chocia¿ pojawialy siê my¶li w stylu jakby to by³o, ale g³ównie z ciekawo¶ci. Wiêkszo¶æ moich przyjació³ek / kole¿anek rozpoczyna³y wspó³¿ycie w wieku oko³o 17-20 lat. Ja sama w wieku prawie 19 lat.
Na pewno s± przypadki , ¿e ludzie po 20 roku ¿ycia nie s± gotowi na seks i nie ma w tym nic dziwnego, zale¿y na jakich partnerów trafiaj±.

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
O jeju, pamiêtam jak te¿ zazdro¶ci³am kole¿ankom które w 4 klasie podst dosta³y okres, a ja musia³am czekaæ do 5

'Psycho, groupie, coccaine, crazy..'

Roisin92 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-08-06, 21:17   #7
201608251020
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez Roisin92 Poka¿ wiadomo¶æ
O jeju, pamiêtam jak te¿ zazdro¶ci³am kole¿ankom które w 4 klasie podst dosta³y okres, a ja musia³am czekaæ do 5
Te¿ dosta³am w 5. Z tego rozemocjonowania wypad³am prosto z wc, z opuszczonymi majtkami, do mamy, z wrzaskiem ¿e "dosta³am!!!!"

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-08-06, 21:18   #8
Clemence
Zakorzenienie

Cytat:
Te¿ dosta³am w 5. Z tego rozemocjonowania wypad³am prosto z wc, z opuszczonymi majtkami, do mamy, z wrzaskiem ¿e "dosta³am!!!!"
xD HAHA ale siê ubawi³am!!

<3
Stary 2011-08-06, 21:19   #9
Roisin92
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 988

Cytat:
No to faktycznie siê ucieszy³a¶ Ja dopiero na drugi dzieñ radocha, bo pierwszego kwicza³am z bólu

'Psycho, groupie, coccaine, crazy..'

Roisin92 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-08-06, 21:20   #10
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 010

A ja my¶lê, ¿e nie ma czego¶ takiego, jak odpowiedni wiek. Mo¿e byæ odpowiednia osoba, odpowiednia chwila. Wa¿ne, ¿e siê jest ¶wiadomym, gotowym na seks i jego konsekwencje. No, wa¿ne jeszcze, ¿eby nie ³amaæ przy tym prawa , bo po co siê nara¿aæ.
Ja prze¿y³am swój pierwszy raz w wieku 19 lat, T¿ mia³ wtedy tyle samo. Nie uwa¿amy, ¿e to za wcze¶nie czy za pó¼no, bo nasz zwi±zek by³ na takim etapie, ¿e chcieli¶my to zrobiæ i byli¶my tego pewni.

Edytowane przez wisienka_na_torcie
Czas edycji: 2011-08-06 o 21:21
wisienka_na_torcie jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-08-06, 21:20   #11
201608251020
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez Clemence Poka¿ wiadomo¶æ
xD HAHA ale siê ubawi³am!!
To nie by³o ¶mieszne, a pe³ne euforii ¿e jestem kobiet± Dobrze ¿e tata by³ wtedy w pracy

Koniec OT bo to nie o pierwszej miesi±czce
Stary 2011-08-07, 00:02   #12
laisla
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 21 825

Generalnie im pó¼niej tym lepiej (no mo¿e nie czekaj z tym do 50-tki ). Warto poczekaæ i nie ma czego zazdro¶ciæ kole¿ankom. Pó¼niej niektóre z nich (np w niechcianych ci±¿ach) bêd± zazdro¶ciæ Tobie Twojej beztroski i dojrza³ej prawdziwej mi³o¶ci
laisla jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-08-07, 00:36   #13
muszynianka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 19 347

Najlepiej nigdy. Od seksu siê umiera.
A tak serio temat by³ wa³kowany setki razy, na pewno znajdziesz satysfakcjonuj±ce ciê odpowiedzi na wszystkie pytania w tych w±tkach.
muszynianka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-08-07, 00:42   #14
Linaewen
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 017

Cytat:
Napisane przez laisla Poka¿ wiadomo¶æ
Generalnie im pó¼niej tym lepiej (no mo¿e nie czekaj z tym do 50-tki ). Warto poczekaæ i nie ma czego zazdro¶ciæ kole¿ankom. Pó¼niej niektóre z nich (np w niechcianych ci±¿ach) bêd± zazdro¶ciæ Tobie Twojej beztroski i dojrza³ej prawdziwej mi³o¶ci
Bo odpowiedni wiek inicjacji chroni przed wpadk±...

Przede wszystkim odpowiedni musi byæ partner i zabezpieczenie Wiek jest spraw± drugorzêdn±...
Ale po czê¶ci rozumiem co czujesz, bo jak siê dowiedzia³am, ¿e moja kole¿anka zasz³a w ci±¿ê kiedy ja jeszcze nawet chlopaka nie mia³am to siê zaczê³am zastanawiaæ czy z któr±¶ z nas co¶ jest nie tak(a obie by³y¶my mniej wiêcej w Twoim wieku).
"Uroczy¶cie nie zobowi±zujê siê do regularnych porz±dków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia s³odyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynno¶ci oraz gaszeniu ¶wiat³a w ³azience - to siê nigdy nie uda³o, wiêc w koñcu doros³am do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-08-07, 00:53   #15
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Poka¿ wiadomo¶æ
Bo odpowiedni wiek inicjacji chroni przed wpadk±...

Przede wszystkim odpowiedni musi byæ partner i zabezpieczenie Wiek jest spraw± drugorzêdn±...
Ale po czê¶ci rozumiem co czujesz, bo jak siê dowiedzia³am, ¿e moja kole¿anka zasz³a w ci±¿ê kiedy ja jeszcze nawet chlopaka nie mia³am to siê zaczê³am zastanawiaæ czy z któr±¶ z nas co¶ jest nie tak(a obie by³y¶my mniej wiêcej w Twoim wieku).
Noo...50-tka chroni (wiêkszo¶æ) Ale powa¿nie to chodzi³o mi bardziej o dojrza³o¶æ (jak±¶) psychiczn± i mentaln± mimo przyk³adu z niechcian± ci±¿±.
Stary 2011-08-07, 09:43   #16
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 010

Cytat:
Noo...50-tka chroni (wiêkszo¶æ) Ale powa¿nie to chodzi³o mi bardziej o dojrza³o¶æ (jak±¶) psychiczn± i mentaln± mimo przyk³adu z niechcian± ci±¿±.
Rozejrzyj siê dok³adnie doko³a, dzisiaj ju¿ coraz czê¶ciej zdarzaj± siê ludzie, u których wiek z dojrza³o¶ci± ma niewiele wspólnego...
Stary 2011-08-07, 13:07   #17
Clemence
Zakorzenienie

Cytat:
To nie by³o ¶mieszne, a pe³ne euforii ¿e jestem kobiet± Dobrze ¿e tata by³ wtedy w pracy

Koniec OT bo to nie o pierwszej miesi±czce
Oj wiem :P ale ja nie ¶mia³am siê wtedy a teraz :P

ju¿ milczê

<3
Stary 2011-08-07, 13:10   #18
mandragona
Marudziara

Wiadomo¶ci: 9 061

Cytat:
Napisane przez wisienka_na_torcie Poka¿ wiadomo¶æ
Rozejrzyj siê dok³adnie doko³a, dzisiaj ju¿ coraz czê¶ciej zdarzaj± siê ludzie, u których wiek z dojrza³o¶ci± ma niewiele wspólnego...
Dok³adnie

Je¶li chodzi o s³owa autorki ¿e 23 letni ch³opak jest jeszcze nie gotowy na seks ... wszystko zale¿y od dojrza³o¶ci znam ma³¿eñstwo ( wiek 19 lat, wtedy ¶lub itd) byli na tyle dojrzali ¿eby w wieku 19 lat wzi±æ ¶lub i nie chodzi³o o wpadkê , ale s± te¿ osoby które pomimo 30 lat nadal nie s± gotowi na podjecie takiego kroku... nie mo¿na mierzyæ ka¿dego jedn± miar± ze wzg na wiek ka¿dy z nas jest indywidualno¶ci± i dojrzewa w odpowiednim momencie

mandragona jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-08-07, 13:28   #19
martusia205
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 764

na takie pytanie nie ma odpowiedzi..bo ilu ludzi tyle mo¿liwo¶ci
jedni robi± to w wieku 15,16 lat..dla mnie jest to ¶mieszne,bo co oni wiedz± o zyciu,o mi³o¶ci..robi± to po to aby siê tym chwaliæ,lub zobaczyæ jak to jest

dla mnie idealnym wiekiem jest 19 lat,sama tyle mia³am,nie ma³o ale te¿ nie du¿o

http://suwaczki.slub-wesele.pl/201007032438.html
martusia205 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-07, 18:22   #20
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wisienka_na_torcie Poka¿ wiadomo¶æ
Teoretycznie powinien ale wiem, ¿e jest ró¿nie. Nie zmienia to faktu, ¿e z wiekiem chc±c nie chc±c wiemy wiêcej o sobie i o ¶wiecie. Im lepiej znamy siebie tym pe³niejsz± rado¶æ czerpiemy równie¿ z rozmaitych przyjemno¶ci, w tym z seksu

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Napisane przez mandragona Poka¿ wiadomo¶æ
Dok³adnie

Je¶li chodzi o s³owa autorki ¿e 23 letni ch³opak jest jeszcze nie gotowy na seks ... wszystko zale¿y od dojrza³o¶ci znam ma³¿eñstwo ( wiek 19 lat, wtedy ¶lub itd) byli na tyle dojrzali ¿eby w wieku 19 lat wzi±æ ¶lub i nie chodzi³o o wpadkê , ale s± te¿ osoby które pomimo 30 lat nadal nie s± gotowi na podjecie takiego kroku... nie mo¿na mierzyæ ka¿dego jedn± miar± ze wzg na wiek ka¿dy z nas jest indywidualno¶ci± i dojrzewa w odpowiednim momencie
Tak, zdarza siê i tak ale to jednak rzadko¶æ. Trzeba by doj¶æ do jakich¶ statystyk co do powodzenia ma³¿eñstw zawieranych przed 20 i po 20, s±dzê, ¿e jednak wysz³oby na korzy¶æ tych po 20 Obserwacje w¶ród znajomych mam podobne, ¿adne z tych nastoletnich ma³¿eñstw siê nie utrzyma³o, a z tych po ...te¿ niewiele prawdê mówi±c, ale jaka¶ po³owa
Stary 2011-08-07, 19:29   #21
kimi1000
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 164
GG do kimi1000

Cytat:
Tak, zdarza siê i tak ale to jednak rzadko¶æ. Trzeba by doj¶æ do jakich¶ statystyk co do powodzenia ma³¿eñstw zawieranych przed 20 i po 20, s±dzê, ¿e jednak wysz³oby na korzy¶æ tych po 20 Obserwacje w¶ród znajomych mam podobne, ¿adne z tych nastoletnich ma³¿eñstw siê nie utrzyma³o, a z tych po ...te¿ niewiele prawdê mówi±c, ale jaka¶ po³owa
Najlepiej hajtaæ sie po trzydziestce.

Pamiêtaj dziewczyno, jak ch³opu zale¿y, to ¿eby ska³y sra³y, a mury pêka³y, to znajdzie czas i sposób, ¿eby siê z Tob± skontaktowaæ. wiêc przestañ tu siedzieæ jak ten ostatni osio³ z telefonem w rêce tylko id¼ i zapomnij o nim i przestañ siê ³udziæ .

kimi1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-08-07, 19:31   #22
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kimi1000 Poka¿ wiadomo¶æ
Najlepiej hajtaæ sie po trzydziestce.
Niestety i w tym przypadku powodzenie nie jest gwarantowane
Stary 2011-08-07, 19:37   #23
kimi1000
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 164
GG do kimi1000

Cytat:
Niestety i w tym przypadku powodzenie nie jest gwarantowane

Pamiêtaj dziewczyno, jak ch³opu zale¿y, to ¿eby ska³y sra³y, a mury pêka³y, to znajdzie czas i sposób, ¿eby siê z Tob± skontaktowaæ. wiêc przestañ tu siedzieæ jak ten ostatni osio³ z telefonem w rêce tylko id¼ i zapomnij o nim i przestañ siê ³udziæ .

kimi1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-07, 20:07   #24
xblackxshadowx
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 887

A ja dosta³am okres w 1 gim o.O, mimo ¿e ju¿ wiêksza wiêkszo¶æ kole¿anek mia³a ju¿ dawno (nawet te co zaczê³y pó¼niej dojrzewaæ itp.)...
Wracaj±c do tematu pierwszego razu. Nie ma czego tym 16nastkom zazdro¶ciæ, za³o¿ê siê, ¿e straci³y dziewictwo w najmniej przyjemnych warunkach (dyskoteka, kibelek itp.), tak to w "tych" czasach najczê¶ciej bywa.
Ja straci³am maj±c trochê ponad 19. By³am z ch³opakiem jaki¶ czas i chcia³am to zrobiæ, on nieszczególnie siê do tego garn±³. Jestem z nim ju¿ prawie 3 lata i ¿a³ujê tylko jednego, ¿e wtedy seks by³ cudowny, a teraz prawie wcale go nie ma.
I nie zazdro¶æ niczego kole¿ank± pirwszy raz to indywidualna sprawa, nikt nie ma prawa Ciê do tego zmuszaæ, ch³opak nie mo¿e ¿±daæ dowodów mi³o¶æ w postaci seksu, bo to ¶wiadczy o nim nie najlepiej.
Kiedy¶ pods³ysza³am rozmowê kole¿anek. Jedna drugiej siê pyta³a czy mówi³a swojemu nowemu ch³opakowi, ¿e ju¿ nie ejst dziewic±, bo ona siê boi o tym powiedzieæ.
Ja bym nie chcia³a takiej sytuacji w stosunkowo m³odym wieku.
xblackxshadowx jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-08-07, 21:24   #25
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Wracaj±c do tematu pierwszego razu. Nie ma czego tym 16nastkom zazdro¶ciæ, za³o¿ê siê, ¿e straci³y dziewictwo w najmniej przyjemnych warunkach (dyskoteka, kibelek itp.), tak to w "tych" czasach najczê¶ciej bywa.
Ja mam pytanie-dlaczego zak³adacie, ¿e one z byle kim, byle gdzie, byle jak?
"Uroczy¶cie nie zobowi±zujê siê do regularnych porz±dków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia s³odyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynno¶ci oraz gaszeniu ¶wiat³a w ³azience - to siê nigdy nie uda³o, wiêc w koñcu doros³am do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2011-08-07, 21:48   #26
201701300922
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 9 327

Linaeven ma racjê Przecie¿ nawet w tak stosunkowo m³odym wieku mo¿na uprawiaæ seks normalnie, ze sta³ym partnerem w domu.

Tylko moim zdaniem ze wspó³¿yciem powinno siê poczekaæ do momentu, w którym bêdzie siê pewnym, ¿e chce siê to zrobiæ z tym w³a¶nie ch³opakiem/mê¿czyzn± i w razie ewentualnej wpadki nie bêdzie tragedii Zreszt± dziewczyny przede mn± ju¿ w sumie to powiedzia³y Odpowiednie zabezpieczenie to podstawa, ale w sumie ¿adne nie daje 100% pewno¶ci

Autorko, my¶lê, ¿e Ty jeszcze masz czas Spokojnie poczekaj, nie ma siê co spieszyæ

Ja swój pierwszy raz prze¿y³am maj±c 19 lat, no ju¿ prawie 20 Ale pomimo tego, ¿e ju¿ nie jestem z tym ch³opakiem, nie ¿a³ujê, ¿e w³a¶nie wtedy i w³a¶nie z nim to zrobi³am, bo zrobi³am to z mi³o¶ci i mi³o wspominam

Edytowane przez 201701300922
Czas edycji: 2011-08-07 o 21:55
201701300922 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-08-07, 23:31   #27
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Poka¿ wiadomo¶æ
Ja mam pytanie-dlaczego zak³adacie, ¿e one z byle kim, byle gdzie, byle jak?
No proszê Ciebie...a kto w tym wieku dysponuje w³asnym lokum lub kas± na regularne upojne noce w dobrych hotelach Zazwyczaj s± to próby w stresie i po¶piechu pod nieobecno¶æ rodziców lub po¶pieszne numerki na wyjazdach pod namiotem..desperatki próbuj± w kibelkach dyskotekowych..brrr

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2011-08-07 o 23:33
Stary 2011-08-07, 23:34   #28
Linaewen
Zakorzenienie

Co jest z³ego w "numerku na polu namiotowym" to raz? Dwa: czyli jak rozumiem jak siê ma lat 19 to siê ma kasê na hotele i w³asn± pust± chatê? Ja pierwszy raz prze¿y³am pod nieobecno¶æ rodziców w wieku lat 19 i jako¶ to nie by³o na chybcika i desperacko.
Stary 2011-08-07, 23:35   #29
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dysia1990 Poka¿ wiadomo¶æ
Linaeven ma racjê Przecie¿ nawet w tak stosunkowo m³odym wieku mo¿na uprawiaæ seks normalnie, ze sta³ym partnerem w domu.
W wieku 16 lat?? A jakim to cudem ¿e siê zapytam
Stary 2011-08-07, 23:39   #30
muszynianka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 19 347

No jak to jakim cudem?
Seks w Polsce jest "Legalny" od 15 r.¿.
muszynianka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Seks

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.