Jasna cera i farbowanie na czarno włosów - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-24, 14:26   #1
michell
Raczkowanie

Wink

Jasna cera i farbowanie na czarno włosów

Witam jak myślicie czy czarne włosy pasują do dziewczyny o jasnej cerze jasno brązowych włosach i piwnych oczach?
Stary 2009-02-24, 14:49   #2
MySoul695718
Raczkowanie

Dot.: Jasna cera i farbowanie na czarno włosów

to zależy niektóre dziewczyny będza tak wtglądać bardzo ładnie jeżeli pasuje im to do oprawy oczu itd
a inne wręcz przeciwne wszystko zależy od urody ale znam dziewczyny ktore przy jaznej karnacji mają czarne włoski niktóre wyglądają bardzo ładnie inne wręcz przeciwnie

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

to zależy niektóre dziewczyny będza tak wtglądać bardzo ładnie jeżeli pasuje im to do oprawy oczu itd
a inne wręcz przeciwne wszystko zależy od urody ale znam dziewczyny ktore przy jaznej karnacji mają czarne włoski niktóre wyglądają bardzo ładnie inne wręcz przeciwnie
a nie ta którą chcielibyśmy dostać od innych.
MySoul695718 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 18:02   #3
weenuska
Raczkowanie

Najlepiej wrzuc jakies swoje zdjecie ,latwiej bedzie ocenic
Stary 2009-02-24, 19:06   #4
Lola20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez weenuska Pokaż wiadomość
Najlepiej wrzuc jakies swoje zdjecie ,latwiej bedzie ocenic
Dokładnie Ja np mam jasną cerę i farbuję na granatową czerń Odpowiada mi takie połączenie. Wiele znanych osób preferowało podobny wizerunek - np Dita von Teese, Rose McGowan, Amy Lee, Tarja Turunen z Nightwish itp. Ale faktem jest, że to sprawa bardzo indywidualna czy taki styl komuś pasuje Jak napisały dziewczyny powyżej, wiele zależy od oprawy oczu i innych cech konkretnej twarzy. Dlatego Twoja fotka wiele by nam ułatwiła przy ocenie dopasowania
Stary 2009-02-28, 17:46   #5
glapa07
Raczkowanie

Ja sie boje farbowania na czarny (mam bardzo jasna karnacje i niebieskie oczy) wiec farbuje na ciemny braz, ktory jak wiadomo, czarnym nie jest i mi to odpowiada. Mam ciemna oprawe oczu i mi pasuje takie cos

...stop falling down, hold my hand!
glapa07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-01, 19:07   #6
michell
Raczkowanie

Dzięki za odpowiedzi glapa07 ja też myślę że ciemny brąz to dobry pomysł bynajmniej na początek przyciemni włosy a nie będzie zbyt mocny
Stary 2009-03-01, 19:20   #7
glapa07
Raczkowanie

ojej zle napisalam...mam w sumie nie jasna ani nie ciemna oprawe oczu... moje brwi sa jakby szare a oczy niebieskie :P hehehe ale pasuje do mnie ciemny braz przedwczoraj farbowalam i czekam, az troche sie wymyje bo jak jest wymyta nieco lepiej na mnie wygladA

...stop falling down, hold my hand!
glapa07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-01, 19:24   #8
bajeczka000
Wtajemniczenie

Ja może nie na typowy czarny ale bardzo ciemny brąz. Mam wręcz porcelanową cerę zielone oczy piegi ale przy jasnych włosach twarz mi " zanika" (opinia fryzjerki) a jak są ufarbowane to tak mnie ponoć jakoś wyraźniej widać. Dodam, że oczy są bardziej wyraziste w przypadku noszenia okularów (czyli u mnie też) Ach i jeszcze jedno farbuję brwi henną bo są jasne.

Cytat:
Napisane przez marrellic
Jeżeli Wizaż jest bezradny, to nic tylko skakać z mostu

bajeczka000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-02, 17:37   #9
michell
Raczkowanie

mi fryzjerka powiedziała ze czarny absolutnie odpada i ze szkoda moich blond wlosów! jakich blond jak mam brązowe! uznałam ze jest daltonistką i się nie zna.Ogólnie nie byla zbyt rozmowna nie wytłumaczyla mi dlaczego nie będą mi pasować czarne włosy poprostu od razu NIE mam w nosie taką fryzjerkę wybiore sie do innego fryzjera lub sama sobie przefarbuje

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
Napisane przez glapa07 Pokaż wiadomość
ojej zle napisalam...mam w sumie nie jasna ani nie ciemna oprawe oczu... moje brwi sa jakby szare a oczy niebieskie :P hehehe ale pasuje do mnie ciemny braz przedwczoraj farbowalam i czekam, az troche sie wymyje bo jak jest wymyta nieco lepiej na mnie wygladA
Ja mam ciemne brwi (ciemny brąz) i piwne oczy więc myśle że tym bardziej będzie mi pasowal ciemny brąz lub czerń
Stary 2009-03-02, 17:50   #10
Lola20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez michell Pokaż wiadomość
mi fryzjerka powiedziała ze czarny absolutnie odpada i ze szkoda moich blond wlosów! jakich blond jak mam brązowe! uznałam ze jest daltonistką i się nie zna.Ogólnie nie byla zbyt rozmowna nie wytłumaczyla mi dlaczego nie będą mi pasować czarne włosy poprostu od razu NIE mam w nosie taką fryzjerkę wybiore sie do innego fryzjera lub sama sobie przefarbuje
To chyba nie jej sprawa, czy będą Ci pasowac takie włosy, bo jeśli Tobie się podobają, to jej subiektywna opinia nie ma tu nic do rzeczy. To, czy włosów (nie ważne w jakim kolorze) jest szkoda czy nie, to również Twoja decyzja -włosy są Twoje, Ty je będziesz nosić i Ty decydujesz co chcesz z nimi zrobić. Nie żądasz od niej rzeczy niemożliwych lub bardzo ryzykownych, więc nie mam pojęcia dlaczego Ci odmówiła. Cóż, jak w każdym zawodzie są profesjonaliści, którzy umieją słuchać życzeń klientów (tym bardziej, że za darmo ich nie spełniają) i starają się dobrze wykonać swoją pracę, aby klient byl zadowolony i ludzie tacy jak wspomniana przez Ciebie fryzjerka, którym wydaje się, że pozjadali wszystkie rozumy i kosztem zadowolenia klienta próbują przeforsować własną "wizję artystyczną". Realnych przeciwwskazań do wykonania zabiegu koloryzacji nie widze - ona również nie podała żadnego konkretnego argumentu. Wiadomo, w uzasadnionych przypadkach fryzjer ma prawo odmówić lub próbować odwieść klienta od jego decyzji, jednak ten przypadek do uzasadnionych wg mnie nie nalezy. Szkoda czasu na takich fryzjerów - wybierz innego, lub jeśli się nie boisz, to spróbuj zafarbować sama Np. Casting creme gloss L'Oreala należy do stosunkowo bezpiecznych kosmetyków koloryzacyjnych domowego użytku - łatwo go równomiernie rozprowadzić, nie ma raczej ryzyka, że kolor wyjdzie nierówno, jest delikatny dla włosów w porównaniu z innymi farbami, ma fajną odżywkę Ja byłam z niego bardzo zadowolona, bo jako jedyny dał radę ładnie pokryć moje bardzo nierówno rozjaśnione na przerażający, pomarańczowo-żółty kolor włosy, przy okazji ich nie niszcząc
Stary 2009-03-04, 18:59   #11
michell
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lola20 Pokaż wiadomość
To chyba nie jej sprawa, czy będą Ci pasowac takie włosy, bo jeśli Tobie się podobają, to jej subiektywna opinia nie ma tu nic do rzeczy. To, czy włosów (nie ważne w jakim kolorze) jest szkoda czy nie, to również Twoja decyzja -włosy są Twoje, Ty je będziesz nosić i Ty decydujesz co chcesz z nimi zrobić. Nie żądasz od niej rzeczy niemożliwych lub bardzo ryzykownych, więc nie mam pojęcia dlaczego Ci odmówiła. Cóż, jak w każdym zawodzie są profesjonaliści, którzy umieją słuchać życzeń klientów (tym bardziej, że za darmo ich nie spełniają) i starają się dobrze wykonać swoją pracę, aby klient byl zadowolony i ludzie tacy jak wspomniana przez Ciebie fryzjerka, którym wydaje się, że pozjadali wszystkie rozumy i kosztem zadowolenia klienta próbują przeforsować własną "wizję artystyczną". Realnych przeciwwskazań do wykonania zabiegu koloryzacji nie widze - ona również nie podała żadnego konkretnego argumentu. Wiadomo, w uzasadnionych przypadkach fryzjer ma prawo odmówić lub próbować odwieść klienta od jego decyzji, jednak ten przypadek do uzasadnionych wg mnie nie nalezy. Szkoda czasu na takich fryzjerów - wybierz innego, lub jeśli się nie boisz, to spróbuj zafarbować sama Np. Casting creme gloss L'Oreala należy do stosunkowo bezpiecznych kosmetyków koloryzacyjnych domowego użytku - łatwo go równomiernie rozprowadzić, nie ma raczej ryzyka, że kolor wyjdzie nierówno, jest delikatny dla włosów w porównaniu z innymi farbami, ma fajną odżywkę Ja byłam z niego bardzo zadowolona, bo jako jedyny dał radę ładnie pokryć moje bardzo nierówno rozjaśnione na przerażający, pomarańczowo-żółty kolor włosy, przy okazji ich nie niszcząc
Zgadzam się z Tobą w stu procentach. Wybiorę się do innego fryzjera z tym samym zapytaniem i zobacze co powie Dzięki za odpowiedź.

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości