|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
expres do kawy - jaka różnica?
może trochę nietypowe pytanko: czym się różni expres ciśnieniowy do kawy: 3 bary a 15 bar? Czy do domowego użytku wystarczą 3 bary? Chcę robić m.in. porządne cappucino, dlatego nie wiem, co wybrać? Czy ktoś może mi coś doradzić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Re: expres do kawy - jaka różnica?
ja tez chcialabym takowy expres, ale jeszcze musze sie troche wstrzymac (finanse) ale mówiono mi ze 15 bar minimum. A bary to chyba chodzi o cisnienie, wiec 3 to wydaje mi się ze ciut mało
![]() podobno dobrze jest upolowac cos na allegro, bo ludzie czasmi tanio prezenty slubne sprzedają |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Re: expres do kawy - jaka różnica?
hej
do domowego użytku ja osobiście mam expres ciśnieniowy ale ten z 15 barami - taki jest najsłabszy z tych małych i tańszych ( ja dałam 2 lata temu 300zł.) i do capucino też jest dobry.te słabsze to po prostu chyba się nie sprawdzają i teraz mi się tak przypomniałao ale nie jestem pewna że te poniżej 15 barów to są zwane chyba kawiarkami a nie expresami ciśnieniowymi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.