|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
peeling i maseczki
co uwazacie o domowym spa
maseczki np z avonu oriflame co dają czy daja tyle co maseczki w gabinecie?
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: peeling i maseczki
wydaje mi się, że takie maseczki dużo dają ale oczywiście jeśli robi się je regularnie,tak samo jest w gabinecie,nie ma maseczki po której od razu są widoczne super efekty.W przypadku obu maseczek efekty sa widocznie ale po serii zabiegów.A dodatkowo maseczki w gabinecie są droższe a jeśli chodzi o skład takich masek jest podobny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że domowe też działają! Może dają mniej spektakularne efekty niż seria zabiegów u kosmetyczki (czyli koszt co najmniej kilkaset złotych), ale jednak dają, i za minimalną kwotę - w porównaniu do zabiegów w salonie. Ja tam uwielbiam eksperymentować z maseczkami
![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
zgadzam sięz tobą ja tezl ubie maseczki.,Zwłaszcza że mam cerę mieszaną to często musze uzywać maseczek oczyszczających ale najbardziej lubie peel-of np.z avonu,ślicznie pachnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
uważam, że jeśli chodzi o odżywianie i nawilżanie skóry twarzy, to spokojnie można domowymi sposobami
![]() polecam maseczki Mincer - cudnie odżywiają, buziak jest po nich miękki i nawilżony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
po avonie NIE BEDZIESZ MIALA efektow takich jak po kosmetykach profesionalnych. nie pisze ze Avon wogule nie bedzie dzialal- lecz to nie bedzie taki efekt jak w gabinecie. Kosmetyki w gabinetach ich sklad jest bardziej zkoncentrowany . Jesli masz na tyle pieniazkow to polecam abys sobie sama zakupila taka maseczke profesionalna no nie mowie juz o clarenie - bo to jest drogi zakup no ale np bielenda , zjaja maja tanie kosmetyki profesjonalne w porownaniu do np clarena
Pozdrawiam
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
teraz uzywam oriflame oczyszczającą pomidorową z glinka i algową nawilżająca
bardzo fajna jest z avonu maseczka z morza martwego wczesniej uzywałam takich jednorazowych z rossmana nie pamiętaj dokładnej nazwy ale też były fajnie oczyszczały ale zostały wycofane chyba z morza martwego nie wiem czemu ![]() no właśnie zastanawiałam się czy są dobre
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
peeling i maseczka
Mam pytanie.Jak często tzreba robić peeling i maseeczkę?Raz w tygodniu?A jeśli tak to czy w osobny dzień peeling i w osobny maseczkę czy może od razu po zmyciu peelengu nakładamy maseczkę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dot.: peeling i maseczka
to zależy jaki peeling i maseczka. Na opakowaniu jest napisane zazwyczaj. Ja stosuje 2 razy w tyg, najpierw peeling, a potem maseczka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Ja robie raz w tygodniu peeling i najpierw oczywiscie oczyszczam twarz, pozniej ten peeling a po nim maseczka. Wtedy lepiej sie to wchlania bo ten martwy naskorek jets usniety. Bynajmniej mi sie tak wydaje
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Peeling ok raz w tygodniu, zeby buzi nie podraznic...
![]() ![]()
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
1-2 razy w tyg w zupelnosci wystarczy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Jesli masz tłustą cerę, stosuj 2-3 razy w tygodniu peeling ziarnisty, a potem maseczkę. Najlepiej ją robić po peelingu, bo skóra jest oczyszczona i substancje aktywne z maski łatwiej się przedostaną
![]() Przy cerze suchej stosuje się peelingi enzymatyczne - zostawia sie je na twarzy na pare minut i enzymy w nich zawarte działają ścierająco na naskórek - nie podrażnią suchej buzi. Można go wykonywać ok 2 razy w tygodniu, ale sucha cera może aż tyle nie potrzebować. Nie radziłabym eksperymentować z peelingiem ziarnistym przy cerze suchej, chybaże zrobimy go delikatnie, a ziarnistość jego będzie drobniutka. I trzeba KONIECZNIE czytać informacje na opakowaniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:42.