trudny wybór - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-27, 19:38   #1
motylll
Przyczajenie

trudny wybór

Hej dziewczyny pewnie nie zostawicie na mnie suchej nitki ale potrzebuję pomocy i tylko tu mogę szczerze o tym napisać i mam nadzieję, że wasze rady mnie "olśnią". A więc tak miałam faceta z którym wiązaliśmy poważne plany, byłam w nim nieziemsko zakochana jednak po pewnym czasie zaczęliśmy się ze sobą okropnie nudzić. Więc ja zaczęłam flirtować z kolegą na gadu w sumie nic poważnego takie gadanie, jednak mój facet to odkrył i wynikła z tego poważna awantura, po pewnym czasie doszliśmy do porozumienia ale TŻ postanowił że nie chce już ze mną być bo to donikąd nie prowadzi. Przez parę dni cierpiałam i miałam strasznego doła a myślałam że gdy się rozstaniemy to po mnie to spłynie. Kiedy zaczęłam dochodzić do siebie kolega z którym flirtowałam zaprosił mnie na spotkanie i zaczęliśmy coś bardziej na serio jednak nie jesteśmy parą. Wszystko było poukładane ja zaczęłam odkrywać uroki bycia samemu do momentu kiedy dziś nie spotkałam byłego faceta zaprosił mnie na kawę a potem powiedział że nie może przestać o mnie myśleć i mnie kocha nie jest mi zupełnie obojętny i w przypływie emocji zaczęliśmy się całować jednak później przemyślałam sobie wszystko i powiedziałam że potrzebuje czasu. Teraz nie mam pojęcia co zrobić czy wrócić do niego czy zostac z facetem z którym zaczęło mi się układać... jak odkryć na którym bardziej mi zależy wolałabym aby ktoś dokonała za mnie wyboru, przepraszam jeśli was wkurzyłam tym wątkiem
motylll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 19:42   #2
guess17
Rozeznanie

Dot.: trudny wybór

decyzje musisz podjąć sama... nikt ci tu nie doradzi bo ty chyba sama znasz całą sytuacje najlepiej...

jednak z tym chłopakiem z gadu, tak tylko sie znacie... dobrze sie zastanów czy nie bedziesz załować decyzji o rozsaniu ze swoim chłopakiem..
guess17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 19:43   #3
Onetta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez motylll Pokaż wiadomość
Teraz nie mam pojęcia co zrobić czy wrócić do niego czy zostac z facetem z którym zaczęło mi się układać... jak odkryć na którym bardziej mi zależy wolałabym aby ktoś dokonała za mnie wyboru, przepraszam jeśli was wkurzyłam tym wątkiem
nie rozumiem, mamy za Ciebie rzucić monetą?
bo nic więcej nie przychodzi mi do głowy?

Onetta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 19:44   #4
Dotka90
Zakorzenienie

Czemu miałabyś kogoś wkurzyć tym wątkiem?

Mi się wydaje, że byłego faceta nie kochasz i chyba nie ma co do niego wracać, skoro chcesz 'odkrywać' na którym Ci bardziej zależy. Ew. możesz dać sobie więcej czasu i przemyśleć powoli i spokojnie, czy faktycznie tęsknisz za byłym, czy Ci go brakuje na co dzień, jesli nie, to nie ma co do niego wracać.

Co do nowego faceta: jeśli nie chcesz być z byłym, możesz coś z nim próbować, choć ja osobiście dałabym sobie trochę czasu na ochłonięcie po poprzednim związku, zanim zacznę się spotykać z nowym facetem.

A inna kwestia jest taka, że wydaje mi się, że zawaliliście z Twoim byłym: było Wam ponoć cudownie i super, ale zaczęliście się nudzić. Nic z tą nudą nie zrobiliście, Ty znalazłaś kolesia od flirtu i w efekcie się rozstaliście.
Jak się pojawia problem, to się go rozwiązuje, a nie czeka, aż będzie gorzej. Wy nic nie zrobiliście z tym, żeby przestało być nudno: kino, spacer, impreza, wyjazd tylko we dwoje, wspólne hobby, cokolwiek.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 19:45   #5
motylll
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Onetta Pokaż wiadomość
nie rozumiem, mamy za Ciebie rzucić monetą?
bo nic więcej nie przychodzi mi do głowy?
Nie ale myślałam że może macie pomysł jak określić kto dla mnie jest ważniejszy no wiem że to idiotyczne
motylll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 19:46   #6
Wroclovianka
Zakorzenienie

Raczej nikt tu nic mądrego nie napisze i za Ciebie decyzji nie podejmie - sama najlepiej wiesz jak to wszystko wygląda od środka.

Może narazie daj sobie na wstrzymanie i się zdystansuj do obu

Wizaż rządzi, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi
Wroclovianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 19:46   #7
aalien
Rozeznanie

Na Twoim miejscu poczuła bym się odpowiedzialna za swoje życie.
Zrzucisz odpowiedzialność za wybór faceta na kogoś innego, potem wam nie wyjdzie czy będą jakieś problemy... znów zrzucisz odpowiedzialność na kogoś innego....

Lepiej być kowalem własnego losu. I samemu pić własnoręcznie uwarzone piwo.

aalien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 19:52   #8
stasiek
Wtajemniczenie

daj sobie czasu i nie rób nic pochopnie, to nie jest decyzja taka łatwa.
Stary 2009-04-27, 19:52   #9
Onetta
Raczkowanie

Cytat:
Nie ale myślałam że może macie pomysł jak określić kto dla mnie jest ważniejszy no wiem że to idiotyczne
z tym się zgadzam (nie obraź się)

Onetta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 20:42   #10
studi
Zakorzenienie

Tarot Ci prawde powie...ja Ci nie umiem pomoc
Stary 2009-04-27, 20:43   #11
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny pewnie nie zostawicie na mnie suchej nitki ale potrzebuję pomocy i tylko tu mogę szczerze o tym napisać i mam nadzieję, że wasze rady mnie "olśnią". A więc tak miałam faceta z którym wiązaliśmy poważne plany, byłam w nim nieziemsko zakochana jednak po pewnym czasie zaczęliśmy się ze sobą okropnie nudzić. Więc ja zaczęłam flirtować z kolegą na gadu w sumie nic poważnego takie gadanie, jednak mój facet to odkrył i wynikła z tego poważna awantura, po pewnym czasie doszliśmy do porozumienia ale TŻ postanowił że nie chce już ze mną być bo to donikąd nie prowadzi. Przez parę dni cierpiałam i miałam strasznego doła a myślałam że gdy się rozstaniemy to po mnie to spłynie. Kiedy zaczęłam dochodzić do siebie kolega z którym flirtowałam zaprosił mnie na spotkanie i zaczęliśmy coś bardziej na serio jednak nie jesteśmy parą. Wszystko było poukładane ja zaczęłam odkrywać uroki bycia samemu do momentu kiedy dziś nie spotkałam byłego faceta zaprosił mnie na kawę a potem powiedział że nie może przestać o mnie myśleć i mnie kocha nie jest mi zupełnie obojętny i w przypływie emocji zaczęliśmy się całować jednak później przemyślałam sobie wszystko i powiedziałam że potrzebuje czasu. Teraz nie mam pojęcia co zrobić czy wrócić do niego czy zostac z facetem z którym zaczęło mi się układać... jak odkryć na którym bardziej mi zależy wolałabym aby ktoś dokonała za mnie wyboru, przepraszam jeśli was wkurzyłam tym wątkiem
Cytat:
Odnośnie wytłuszczonego: przyznaję ci racje.

Skąd my mamy to wiedzieć kogo masz wybrać?

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-27, 20:51   #12
martynka89
Zakorzenienie

Decyzja nalezy do Ciebie i niestety musisz ja podjac sama. Tylko Ty znasz obu tych chlopakow i wiesz z ktorym Ci lepiej.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 20:51   #13
m@rtynka
Zadomowienie

Ty chyba nie chcesz ani jednego ani drugiego, taki mi się wydaje poniewaz masz chłopaka pojawia się inny i zaczyna się filirt.2 sprawa chłopak chce do ciebie wrocic a Ty nie wiesz czy wracac czy nie. A moze poprostu potrzebujesz wolnośći i swobody a dopiero poźniej coś stałego?

Razem! KCKM
m@rtynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 22:08   #14
Hija
Raczkowanie

Sondę

Ja bym sobie na kilka dni dała spokój ze spotkaniami z nimi i pomyślała sobie. I weź pod uwagę, że ten nowy może być tylko przy pierwszym poznaniu taki sympatyczny, a jednak swojego TŻta lepiej znasz. I faktycznie ze znudzeniem się walczy, a nie idzie flirtować o ile zależy ludziom na związku.
Hija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 23:20   #15
doronia85
Raczkowanie

tak samo radziła bym dystans, "odpocznij" trochę od nich, wycisz się dopóki nie usłyszysz głosu swojego serca....
odpowiedz sobie czego oczekujesz porywu krótkiej namiętności czy czegoś stałego. Oby tylko to co stałe nie było dla ciebie rutyną i nie decyduj się na to wyłącznie z przyzwyczajenia, chyba że lubisz taki rodzaj stabilizacji.....
doronia85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 23:28   #16
emiczeko
Rozeznanie

moim zdaniem jezeli na tym Twoim exie Ci niezalezy to moze nie warto jest od nowa zaczynac zwiazku bo jezeli znowu zacznie wam sie nudzic i znowu bedziesz oszukiwala chlopaka to historia bedzie obracala sie dookola. Skoro jemu na Tobie zalezy to nie mozesz bawic sie jego uczuciami. Natomiast jezeli Ty tez go kochasz to nie marnuj tego bo 2 szansy mozesz juz nie otrzymac.
emiczeko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 00:05   #17
amistad.k.m.s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
daj sobie czasu i nie rób nic pochopnie, to nie jest decyzja taka łatwa.
Zgadzam się.
amistad.k.m.s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 07:43   #18
stoprocentserca
Raczkowanie

a ja powiem tak...nie ryzykowalabym z ta znajomoscia z tym nowym. Daj sobie czas. BO wiesz czasem jest tak ze po rozstaniu wydaje nam sie ze nowa znajomosc przyniesie ulge, da poczucie wyzszosci "ja kogos mam a ty nie", "jestem szczesliwa". A pozniej moze sie okazac ze to tylko złudzenie i nic miedzy wami nie ma. Co do bylego TŻ... rozstania czesto pokazuja ze na kims nam naprawde zalezy bo jak wiesz jest prosta zasada- nie docenisz czegos dopoki tego nie stracisz. Poczekaj troche na rozwoj sytuacji.
Nie skończyłoby się.
Skończyło się, bo się nie zaczęło.
Cokolwiek prawdziwie się zaczyna
Nigdy się nie kończy...
stoprocentserca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 07:59   #19
julittaa22
Zadomowienie

Hm...ciężko powiedzieć...skoro twój eks gdy byłaś z nim w związku szybciutko ci sie znudził i zaczęłaś kręcić na boku to chyba to jednak nie jest to Wiadomo, że nie jest ci obojętny i jego widok przyśpieszył Ci bicie serducha ale pomyśl czy warto pakowac się w to drugi raz, by za momanet znów poczuć znużenie...skoro z drugim chłopakiem układa ci sie coraz lepije to może jednak warto zainwestowac w nowy związek...zresztą my nie siedzimy w Tobie..sytuacje opisałas pobieznie i tylko ty wiesz co naprawde czujesz.... powodzenia!!!

Edytowane przez julittaa22
Czas edycji: 2009-04-28 o 08:05
julittaa22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 08:33   #20
Elfir
Zakorzenienie

Albo opiszesz porządnie swoje uczucia, albo doradzanie tobie bedzie loterią.
Jesli twoj TZ flirtował by z jakąs laską przez NK lub GG nie wkurzyłabyś się? Zwłaszcza jakby ci powiedział, ze jesteś nudna?
Zawaliłas swój pierwszy związek na całej lini.
Teraz się zastanow czy chcesz wchodzić w to jeszcze raz. Czy nuda byla do przezwyciężenia czy też po prostu uczucie sie wypaliło?
Wtedy bedziesz wiedziała, którego wybrać.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 11:29   #21
marta1210
mj

"Trójke wybierz, tójkę"...

A tak na poważnie to hmm... nie wiem czy przypadkiem nie powinnaś dać swojemu byłemu spokój i to nie ze wzgledu na Ciebie ale na niego!

"Znudziłaś się"... hmm wybacz ale jak dla mnie tłumaczenie dziewczynki... a nie kobiety....Potraktowałaś swojego ex jak zabawkę...Bo co chciałaś sobie życie urozmaicić? Chłopak skoro przez ten cały czas jednak o Tobie myślał widocznie traktuje Cie poważnie....Czego Ty od siebie dać nie możesz, nie dojrzałaś do powaznego związku skoro szukasz "ciekawego" spędzania czasu.

Zranisz swojego ex ponownie, fakt faktem ale on sobie ułoży życie z kimś innym. A Ty będziesz mogła korzystać z upragnionej wolności do woli.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości