|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
OGROMNY problem z paznokciami.
Witam, mam koszmarny problem... cierpiałam na depresję i bardzo obgryzałam paznokcie. 3 z nich to istna tragedia.. jeden w ogóle nie rośnie, jeden rośnie jakby w dwóch postaciach... tzn rosną mi dwa paznokcie na jednym, a trzeci rośnie brzydki... Wszystkie jakby miały zakażone skórki nad sobą (grubsze, bolesne) Byłam na pobraniu próbki, wyszedł mi gronkowiec złocisty, niby mam antybiotyk, ale zero poprawy
![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: OGROMNY problem z paznokciami.
Przykro mi ale w tej sytuacji podejrzewam ze paznokcie albo same odejda albo beda musialy byc usuniete chirurgicznie. Najpierw dowiedz sie wszystkiego u dermatologa. Podobno jesli macierz zostanie uszkodzona to paznokiec nigdy nie bedzie ladny. Dlatego pomoze usuniecie-ale nie zawsze. I zaklada sie specjalne klamry zeby dobrze odrostal. Naprawde wspolczuje-usuwania paznokci boje sie najbardziej. Nigdy nie mialam ale to mnie przeraza i obrzydza zarazem. Wolalabym juz miec operacje
![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Jak narazie lepiej poczekaj. Przeczytalam w tym watku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=331948 ze paznokiec moze odrosnac nie koniecznie piekny ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: OGROMNY problem z paznokciami.
na szybszy wzrost paznokci proponuje tabletki ze skrzypem i pazurki smarować maścią z witaminą A kupioną w aptece (koszt tabletek około 15 zł ,a maści 2 zł)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.