|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Koloryzacja cienkich, słabych włosów!
Witajcie
Niestety natura poskąpiła mi pięknych, gęstych włosów i od zawsze miałam je cienkie, ze skłonnością do wypadania .Z biegiem czasu włosy stały się bardziej wyblakłe, gdzieniegdzie nawet siwe .. Myślałam, więc o małej rewolucji na mojej głowie i chciałabym zmienić kolor włosów Aktualnie są brązowe, trochę wypłowiałe, bez połysku. Chciałabym je przyciemnić i zamaskować pierwsze oznaki siwizny. Czy są jakieś produkty, które nadawałyby się do moich włosów, nie zniszczyły ich, a umożliwiłyby uzyskanie pożądanego efektu? Bardzo się boję , że tego typu kosmetyki doszczętnie osłabią moje, i tak już słabe, włosy i będzie wypadać ich znacznie więcej . Dodam, że muszę myć je codziennie, ewentualnie co drugi dzień, więc również zależałoby mi na czymś, co nie schodzi po dwóch myciach ![]() Bardzo proszę Was o rady i może podanie jakichś konkretnych produktów. Dzięki! ps. (Przejrzałam archiwum, widziałam kilka podobnych wątków, ale nie znalazłam tam odpowiedzi na moje wątpliwości. Bardzo przepraszam jeśli gdzieś pojawiło się podobne do mojego pytanie) |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Koloryzacja cienkich, słabych włosów!
Najlepszym rozwiązaniem będą farby profesjonalne, bo są dużo łagodniejsze dla włosów niż te drogeryjne. Z takich farb mogę polecić firmę Renee Blanche oraz FarmaVita. O farbach Renee było już kilka wątków, więc można sobie poszperać na forum. A jeśli chodzi o FarmaVitę, to jak dla mnie te farby są super, ładnie kryją siwiznę, długo się utrzymują na włosach i nie tracą połysku
Poza tym są śliczne odcienie brązów( ładniejsze niż w R.B.)
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.

.
.. Myślałam, więc o małej rewolucji na mojej głowie i chciałabym zmienić kolor włosów
Aktualnie są brązowe, trochę wypłowiałe, bez połysku. Chciałabym je przyciemnić i zamaskować pierwsze oznaki siwizny. Czy są jakieś produkty, które nadawałyby się do moich włosów, nie zniszczyły ich, a umożliwiłyby uzyskanie pożądanego efektu? Bardzo się boję , że tego typu kosmetyki doszczętnie osłabią moje, i tak już słabe, włosy i będzie wypadać ich znacznie więcej