|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() zniekształcone paznokcie
Hej, obgryzałam paznokcie, napewno w jednym płytki nie uszkodziłam, a rośnie dziwacznie. Od dołu taki "niski" (tak, że skórka wydaje się być gruba), ze wzrostem się nawarstwia, więc tipsy raczej nic by nie daly... Chcialabym, żeby od dołu rósł normalny, prosty, niefalowany :/ co można zrobić?:/
![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: zniekształcone paznokcie
Wklej fotke, bo z Twojego opisu niewiele wynika....
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Miałam taki sam problem i wszyscy twierdzili, że uszkodziłam macierz paznokcia nieprawidłowo(za mocno) wycinając skórki. Przez jakiś czas nie wycinałam ich wogóle (co było okropne, ale jakoś przetrwałam) a później bardzo często natłuszczałam skórki i baaaardzo ostrożnie i delikatnie je usuwałam. problem z takimi bruzdami miałam na szczęście tylko w kciukach. Teraz odrosły już do połowy, gładkie i bez bruzd. Wystarczy tylko trochę samozaparcia
![]() Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Witam,
Kiedyś miewałam tego typu problemy, mianowicie że paznokcie rosły zniekształcone. Początkowo również się martwiłam. Cały problem jednak znika, gdy paznokcie odrastają. Także musisz trochę poczekać i uzbroić się w cierpliwość. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
ta sa moje zdjecia lewego kciuka obgryzlem go dokladnie 2 wrzesnie boli tak bardzo ze czasem chce mnie rozerwac smaruje plynem na porost paznokci i inne elegaancko odrastaja ale ten kciuk jest masakryczny w rzeczywistosci wyglada 2x gorzej poniewaz zdjecia byly robione slabym telefonem oczekuje na odp pozdrawiam dominik^""^
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Oto one
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:05.