|
Notka |
|
Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć Miejsce dla miłośników fotografowania. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat sprzętu fotograficznego, metod fotografowania. Możesz zamieścić zdjęcia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() problem z zapisaniem zdjęć na komputer jak i odzyskanie ich.
Witajcie
Mam wielki problem i pilnie potrzebuje pomocy. Mam aparat SONY DSC- W180 i nie narzekam na niego jednak ostatnio zapisałam zdjęcia na komputer i wykasowałam je z aparatu z myślą że mam je na komputerze. Po wykasowaniu patrze w folder tych zdjęć i miniaturki są ok wszystkie zdjęcia są ale po ich otwarciu są tylko szarym tłem. Stwierdziłam że to może być problem z tym że ja coś źle zgrałam więc pobrałam Digital Image Recovery no i znalazło zdjęcia, których nie wykasowałam i te niektóre pojawiły się jako szare tło co wcześniej było ok. znalazło również te wykasowane i znowu jako miniaturki są ok ale już po otwarciu nie wszystkie są dobre. Są tylko szarym tłem. Od czego to zależy. Proszę o pomoc potrzebuję bardzo pilnie kilka zdjęć z tych co się stały szarym tłem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: problem z zapisaniem zdjęć na komputer jak i odzyskanie ich.
a czym przeglądasz zdjęcia? Może to wina programu, który źle czyta pliki? Jak podejrzysz to, co nazywasz miniaturkami, to jaki rozmiar masz we właściwościach?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
rozmiar mają 32 KB natomiast co do sprawy czym przeglądam zdjęcia to przeglądarką zdjęć Picasa ale i standardową przeglądarką w Windowsie. I watpię żeby przyczyną tego była wina programu gdyż przesłałam znajomym zdjęcia bo na aparacie one dobre no i jako "miniaturki" też a przy otwarciu są szarym tłem więc jak je przesłałam to również u nich były szarym tłem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
właśnie takie to szare tło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Jasne, rozumiem. Nie mam innego pomysłu, żeby Ci pomóc, ale na Twoim miejscu zamieściłabym pytanie z pierwszego postu na tym forum
Szansa, że tam ktoś wpadnie na to, w czym rzecz, albo że sam miał podobny problem jest nieporównywalnie większa niż tutaj. pozrawiam i życzę powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
no trudno ale dzięki wielkie za chęci napisze post na tym forum co podałaś. Dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Użyj aplikacji typu RECOVERY. Poszukaj w GOOGLE, tak dla eksperymentu wpisałem hasło i mam dziesiątki tysięcy odpowiedzi. Nie formatuj karty, tylko puść ją przez taki cud programistyczny i zobaczysz, że 90% będzie odzyskane
![]() EDIT Bo zupełnie zapomniałem - kartę pamięci powinno sie formatować co 10 cykli zapisu, jesli tego nie robisz, to masz na niej wysypisko odpadów, odzyskaj fotki i zrób format karty - jeśli jeszcze żyje, to będzie służyć długie lata ![]() Edytowane przez stiket Czas edycji: 2010-01-13 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.