|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
L-karnityna, czy to naprawde dziala?
Chciałabym dowiedzieć się czy L-karnityna naprawde wspomaga odchudzanie jak zapewniaja producenci. PROSZE o odpowiedzi.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Re: L-karnityna, czy to naprawde dziala?
o widze postanowienie noworoczne hi hi, ja też bardzo prosze o informacje na ten temat.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny!!! Chyba każda z nas z Nowym Rokiem ma odchudzające postanowienia - ja też - święta zrobiły swoje! Ale wracając do tematu L-karnityny - działa ale nie czyni cudów. Powiem tak: zaczęłam odchudzać się (chciałam zdecydowanie poprawić swoją sylwetkę) jakieś pół roku przed ślubem. Ograniczyłam trochę posiłki, więcej piłam wody i zielonej herbaty i ćwiczyłam w domciu - najpierw co drugi dzień, później podzieliłam ćwiczenia na dwie grupy i wykonywałam je codziennie, no i wcinałam L-karnitynę. Uważam,że to dzięki niej tak szybko pojawił się zarys mięśni (zwłaszcza w górnej parti ciała-zależało mi na ładnych ramionach i plecach-suknia na ramiączkach więc same rozumiecie, choć przyznam, że nogi i brzuch też zdecydowanie się poprawiły). trzeba niestety wytrwale ćwiczyć najlepiej codziennie min. 45 min bo bez wysiłku L-karnityna nic Wam nie pomoże (nie jest cudotwórcą), ale zażywana prawidłowo i regularnie z pewnością przyspieszy osiągnięcie oczekiwanego efektu. Ja polecam na pewno nie zaszkodzi /tylko trochę kosztuje
/
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Trudno mi powiedzieć. Jakiś czas temu kupiłam jedno opakowanie. Dwa razy w tygodniu chodzę na aerobik (tzn. najpierw gimnastyka 45 minut, potem 1 godzina aerobiku), więc nie wiem czy nie za rzadko biorę te tabletki. Jakoś specjalnych efektów nie widzę [img]icons/icon9.gif[/img]
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
[img]icons/icon7.gif[/img] Jeśli naprawdę chcecie się dowiedzieć czegoś rozsądnego to zapraszam, na www.sfd.pl do działu suplementacji-jak się wpisze w wyszukiwarce l-karnityna, to jest zatrzęsienie postów
L-karnityna skutecznie działa tylko w dużych dawkach, ale to z kolei wychodzi bardzo drogo. Mimo to dla nietórych to dobre wyjście, bo świadomość, że sie coś tam zażywa pomaga w mobilizacji;-) Dużo skuteczniejszym suplementem wspomagającym odchudzanie, sprawdzonym jest ECA-kombinacja kalcypiryny, kofeiny i efedryny, ale ja osobiście nie polecam, bo są głosy, że źle wpływa na mięsień sercowy. O tym też sporo na sfd Ja używałam kiedyś l-kranityny, ale już wiem, że takie same efekty osiąga się i bez niej(przy stosowaniu dawek jakie zaleca np Olimp-zdaje się 3 tabletki, to działanie l-karnityny nie jest zbyt widoczne). Zresztą prawda jest taka, że zdziałać cos mozna tylko ćwiczeniami i rozsądną dietą-bez tego ani rusz.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Moze jeszcze ktoras z WAS tego probowala i moglaby podzielic sie swoimi spostrzezeniami?
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Re: L-karnityna, czy to naprawde dziala?
czy taka l-karnityna wzmocniona bedzie dobra http://www.allegro.pl/item152787300_...ocniejsza.html bo cena jest zachecajaca ale ja len co do cwiczen jestem i sama nie wiem czy mi cos to da
|
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: L-karnityna, czy to naprawde dziala?
Moim zdaniem wysiłek bez brania L-karnityny przyniósłby zbliżone efekty do tych które są przy jej stosowaniu. Ćwiczysz więc chudniesz, sylwetka się poprawia, same tabletki cudów nie zdzialaja...
|
|
|
|
|
#9 |
|
Konto usunięte
|
jaka lkarnityna jest najlepsza?
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
najlepsza jest ta, którą przyswajamy w pożywieniu
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
L-karnityna (a podobno wszystkie tabletki są najlepsze w postaci kapsułek albo tabletek musujących, bo są najszybciej przyswajalne - zdanie mojego lekarza) działa tylko jeżeli jest połączona z dietą i dużą, prawie codzienną ilością ruchu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:51.

/
L-karnityna skutecznie działa tylko w dużych dawkach, ale to z kolei wychodzi bardzo drogo. Mimo to dla nietórych to dobre wyjście, bo świadomość, że sie coś tam zażywa pomaga w mobilizacji;-) Dużo skuteczniejszym suplementem wspomagającym odchudzanie, sprawdzonym jest ECA-kombinacja kalcypiryny, kofeiny i efedryny, ale ja osobiście nie polecam, bo są głosy, że źle wpływa na mięsień sercowy. O tym też sporo na sfd