Slimvea - ciastka na odchudzanie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-29, 12:30   #1
anilecra
Przyczajenie

Slimvea - ciastka na odchudzanie

Hej dziewczyny,
założyłam ten wątek ponieważ chciałam dowiedzieć się czegoś więcej na temat tych ciastek
Wydają mi się o tyle interesujące, że w końcu jest to coś do jedzenie co będzie zastępowało śmieci które uwielbiam jeść
Cena jest dosyć wysoka dlatego przed zakupem chciałbym wiedzieć co na ten temat sądzą inni
anilecra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-29, 15:25   #2
hauuu
Wtajemniczenie

Dot.: Slimvea - ciastka na odchudzanie

Cytat:
Napisane przez anilecra Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
założyłam ten wątek ponieważ chciałam dowiedzieć się czegoś więcej na temat tych ciastek
Wydają mi się o tyle interesujące, że w końcu jest to coś do jedzenie co będzie zastępowało śmieci które uwielbiam jeść
Cena jest dosyć wysoka dlatego przed zakupem chciałbym wiedzieć co na ten temat sądzą inni
Myslę, że to pic na wodę dla zdesperowanych i leniwych ludzi. Krążki błoonnikowo-białkowe? Eh a w składzie cukier

Nei możesz "smieci, które uwielbiasz jesc" zastąpić czyms zdrowym?
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-31, 20:23   #3
abilee
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez hauuu Pokaż wiadomość
Myslę, że to pic na wodę dla zdesperowanych i leniwych ludzi. Krążki błoonnikowo-białkowe? Eh a w składzie cukier

Nei możesz "smieci, które uwielbiasz jesc" zastąpić czyms zdrowym?
Czytanie ze zrozumieniem stwarza kłopoty, ale nie upoważnia do pisania bzdur. Po pierwsze - jestem na diecie slimvea już drugi miesiąc i nie wyglądam na zdesperowaną, a krążki mi pomagają w utrzymaniu własciwej ilosci kalorii w diecie. A co do cukru, to wystarczy przeczytać skład produktu i nie ma tam nic o cukrze. A słowo cukier w tabelce wartości odżywczych wskazuje , że pochodzi z któregoś składnika. Moja koleżanka jet dietetykiem i wytłumaczyła mi tę subtelną różnicę.
ps.
schudłam już 6 kg, więc nie żałuję , że zdecydowałam się na tę dietę
abilee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-01, 09:44   #4
BlueberryMilkshake
Zadomowienie

Coś mi tu pachnie nieopłaconą reklamą

Edytowane przez BlueberryMilkshake
Czas edycji: 2012-06-01 o 09:46
BlueberryMilkshake jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-01, 09:59   #5
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez abilee Pokaż wiadomość
Czytanie ze zrozumieniem stwarza kłopoty, ale nie upoważnia do pisania bzdur. Po pierwsze - jestem na diecie slimvea już drugi miesiąc i nie wyglądam na zdesperowaną, a krążki mi pomagają w utrzymaniu własciwej ilosci kalorii w diecie. A co do cukru, to wystarczy przeczytać skład produktu i nie ma tam nic o cukrze. A słowo cukier w tabelce wartości odżywczych wskazuje , że pochodzi z któregoś składnika. Moja koleżanka jet dietetykiem i wytłumaczyła mi tę subtelną różnicę.
ps.
schudłam już 6 kg, więc nie żałuję , że zdecydowałam się na tę dietę
Eeee że niby nie umiem czytac ze zrozumieniem? Napisałas ze założyłas wątek, żeby się dowiedzieć czegos o ciastkach. Nie napisałas, że ze jestes na diecie slimvea.

Dalej uważam, że te ciastka są dla zdesperowanych i leniwych ludzi podobnie jak inne tego typu wynalazki. Ludzie, którzy dbają o to co jedzą raczej omijają takie wynalazki jak ciastka, odchudzające batony, zupki itp

Z jakiego składnika pochodzi ten cukier? To jest skład http://www.sklep.slimvea.pl/slimvea-...facturers_id=1 i pisze "węglowodany, w tym cukry" więc jest mowa o cukrach - mogą to być zarówno węglowodany z ziaren jak i mogli dosypać trochę cukru
Stary 2012-06-01, 12:26   #6
losbimbos
Raczkowanie

GG do losbimbos

Strona tak samo profesjonalna jak reklama
"Zestaw tygodniowy zawiera 7 sztuk torebek (mix smaków: naturalnego, maślanego i waniliowego) na pełen tygodzień diety."
Stary 2012-06-11, 19:37   #7
anilecra
Przyczajenie

Pomimo negatywnych komentarzy i przestróg z waszej strony zamówiłam ciasteczka i jestem pozytywnie zaskoczona
Biorę je już jakiś tydzień między posiłkami i naprawdę czuję się syta a dzięki temu łatwiej trzymać mi dietę Ciekawa jestem czy uda mi się w ciągu miesiąca coś zrzucić
Stary 2012-06-12, 07:30   #8
201704210903
Konto usunięte

100 zeby przez tydzien podezrec ciastka????
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-18, 13:18   #9
anilecra
Przyczajenie

Ciastka są naprawdę dobre zjem 2 i jestem po śniadaniu do południa pełna
W ciągu tygodnia z racji tego że nie gotuje " przeżeram" jak to ujęłaś więcej niż 100 zł Ciasteczka są dla mnie i smaczne i ekonomiczne i muszę powiedzieć że one + dieta równa się skuteczne odchudzanie
Liczę tylko że zrobią jakaś promocje na nie
Stary 2012-06-23, 07:43   #10
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Ależ jest to doskonały produkt, cudowny, najnajnaj. Jak przeczytałem Twoje 3 pościki, to mnie przekonałaś.
KUPIĘ od razu zapas dla mnie, rodziny, psa i rybek. Wszyscy będziemy szczupli, a producent bogaty do obrzydliwości.

A potem też zacznę spamować fora, bo to przecież ciasteczka jak religia. Trzeba do nich durne, ciemne masy przekonać cieniutkim marketingiem.
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-26, 20:23   #11
zaziwa12
Przyczajenie

Znalazłam ten wątek bo temat odchudzania frapuje mnie od dłuższego czasu gdyż sama wzięłam się poważnie za siebie i szukam najlepszego sposobu dla siebie i natknęłam się bardziej na pyskówkę niż opinię
Sama też zastanawiam się często szukając informacji o produkcie ile jest w tym prawdy i reklamy. Jednak jako istota myśląca wolę brać pod uwagę ryzyko niż wypisywać paszkwile na każdego kto pozytywnie wypowie się o produkcie
A może to forum jest sponsorowane ?
zawsze myślałam, że ta forma internetowa służy do wypowiadania własnej opinii ale widzę, że wymagana jest forma pożądana przez większość harpii internetowych
Pozdrawiam
zaziwa12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-28, 12:05   #12
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zaziwa12 Pokaż wiadomość
Znalazłam ten wątek bo temat odchudzania frapuje mnie od dłuższego czasu gdyż sama wzięłam się poważnie za siebie i szukam najlepszego sposobu dla siebie i natknęłam się bardziej na pyskówkę niż opinię
Sama też zastanawiam się często szukając informacji o produkcie ile jest w tym prawdy i reklamy. Jednak jako istota myśląca wolę brać pod uwagę ryzyko niż wypisywać paszkwile na każdego kto pozytywnie wypowie się o produkcie
A może to forum jest sponsorowane ?
zawsze myślałam, że ta forma internetowa służy do wypowiadania własnej opinii ale widzę, że wymagana jest forma pożądana przez większość harpii internetowych
Pozdrawiam
Na forum każdy może wypowiedzieć swoje zdanie, także nieprzychylne danemu produktowi. Jeżeli chcesz się wziąć pożądnie i na serio za odchudzanie polecam lekturę wątków podwieszonych na dietetyce. Tam znajdziesz wszystkie informacje na temat zbilansowanej diety. Ponadto na forum są również wątki dotyczące innnych diet np. low carb, dukan, south beach itd (gdybys doszła do wniosku, że zbilansowana dieta nie jest dla ciebie). Po przeczytaniu wątków podwieszonych będziesz wiedziała jakich błędów unikać, a które zwykle popełniają osoby, które biorą się za dietę bez pogłębiania wiedzy - kierują się obiegowymi opiniami i jedza 1000 kcal lub mniej, nie jedzą po 18, eliminują całkowicie tłuszcze, myslą że jogurt i mleko to źródła białka itd. A potem zdziwienie bo nie chudną

Wszelkie dietetyczne ciastka, koktaile i inne tego tupu wynalazki to IMO droga na skróty dla ludzi leniwych bądź nie mających czasu. Zamiast ciastka czy koktailu lepiej sobie zrobić zielonego shejka - zdrowszy, tańszy i równie dietetyczny Dieta to czas wyrabiania dobrych nawyków, które będą później kontynuowane a wątpie, żeby ktos miał ochotę przez resztę życia jest ciastka na odchudzanie A zielone shejki jak najbardziej (to tylko przykład).
Stary 2012-06-28, 18:23   #13
201704210903
Konto usunięte

a jako istota myśląca wole ułożyć sobie zbilansowana dietę a nie rozwalać pieniądza na ciasta i liczyć na to, że w ten sposób schudnę

Edytowane przez 201704210903
Czas edycji: 2012-06-29 o 05:37
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-11, 11:53   #14
ANF s
Przyczajenie

Ja nie liczę na to że za ich pomocą schudnę jedynie pomagają mi trzymać dietę w sposób łatwy i bezproblemowy. Z racji tego że jestem strasznym łasuchem i głodomorem ciasteczka zapychają mnie jak nic innego ( a próbowałam podobnych no w green way'u i nic nie pomagały)
Uważam że to dobry sposób i skuteczny na zbilansowanie diety . Tyle
ANF s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-13, 13:00   #15
MagdaM46
Raczkowanie

te ciastka może i rzeczywiście dają uczucie sytości, ale w ich składzie jest aż 23 g cukrów (!) to bardzo dużo! uczucie sytości może tez dać zjedzenie płatków czekoladowych z mlekiem na śniadanie, a dostarczają one 11 g cukrów, co nadal to jest sam cukier, od którego się uzależniasz!
MagdaM46 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości