Pierwszy raz i pierwszy problem! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-02-06, 12:51   #1
ninusia
Przyczajenie

Pierwszy raz i pierwszy problem!

Wczoraj przeżyłam swój pierwszy raz Hmm niby wszystko było super i cudownie Chłopak delikatny,bólu i krwi prawie wcale Zadbał o atmosfere(winko,muzyczka itd.) Nie spodziwałam się jakiś uniesień czy coś,ale przyjemności było naprawde mało.A chłopak naprawde się starał.I tu nasuwają mi się pytania.Czy człowiek musi się powoli nauczyć sexu by czerpać z niego przyjemność???Jaka jest najlepsza pozycja,która daje nawięcej radości???Podzielcie sie czy wy też na początku nic nie czuliście???Czy tylko ja jestem inna
ninusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-06, 12:56   #2
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy raz i pierwszy problem!

oj ninusia...rzecz jasna,ze na pierwszym razie sie niewiele czuje.Czlowiek jest tak zestresowany,mysli tylko czy przypadkiem to nie bedzie bolalo,czy dobrze wszystko wyjdzie.To normalna rzecz,ze nic nie czulas.A po drogie to moge ci powiedziec z wlasnego doswiadczenia,ze jeszcze dlugo nic nie bedziesz czula.Twoj organizm musi sie do tego przyzwyczaic.a co do pozycji to z czasem odkryjesz,ktora jest najlepsza dla ciebie.Wszystko przyjdzie z czasem,nie trzeba sie spieszyc...I gratuluje wspanialego chlopaka,ze tak cudnie o wszystko zadlab,u mnie tak pieknie niestety nie bylo.Pozdrawiam buzka
Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-06, 13:09   #3
Taverney
Zakorzenienie

No tak już u kobiet jest, muszą się w łóżku wszystkiego uczyć od podstaw. Z czasem i doświadczeniem przyjdzie spokój, ustalisz swój rytm, ulubione pieszczoty i pozycje, nauczysz się dawać i brać przyjemność, nauczysz się drogi do szczytowania, relaksu. To odkrywanie siebie i partnera to cudowne doświadczenie, odkrywanie wspólnie tego, co fascynuje, co lubicie, do Twojej radości i rozkoszy. Nie przejmuj się, ale staraj się zrelaksować i czerpać przyjemność z wzajemnej obecności i czułości. I małymi kroczkami do tego, że kiedyś powie Ci: jesteś super Kochanką. Powodzenia
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-06, 23:11   #4
94098
Raczkowanie

podpisuję się pod tymi mądrymi słowami
ważne jest też żebyś sama wiedziała co CI sprwwia przyjemność a wtedy już łatwiej nauczyć tego partnera...

Edytowane przez 94098
Czas edycji: 2007-03-07 o 22:59
94098 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-06, 23:14   #5
cytrynowo_piaskowa
Wtajemniczenie

Tak, ja też myśle ze spokojnie mozesz dziewczynom zaufać) I powodzonka w odkrywaniu sexualnych uniesień

cytrynowo_piaskowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-06, 23:52   #6
ninusia
Przyczajenie

Re: Pierwszy raz i pierwszy problem!

Strasznie wszystkim dziekuje za odpowiedz Teraz przynajmniej wiem ,ze ze mna ok bo juz myslalam ze jakas dziwna jestem hehTo bede teraz cierpliwie czekac na te uniesienia A i jeszcze jedno pyanko : tez mieliscie takie blokady przed dotykaniem swojego faceta Bo on to mial duzo partnerek i dobry jest w te klocki,a ja kurcze taka niedorajda Jak sie wyzbyc moich zachamowan???I dotykac go tak aby odplynol??? pozdroffka
ninusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-07, 00:01   #7
cytrynowo_piaskowa
Wtajemniczenie

Dot.: Re: Pierwszy raz i pierwszy problem!

Cytat:
Napisane przez ninusia
Strasznie wszystkim dziekuje za odpowiedz Teraz przynajmniej wiem ,ze ze mna ok bo juz myslalam ze jakas dziwna jestem hehTo bede teraz cierpliwie czekac na te uniesienia A i jeszcze jedno pyanko : tez mieliscie takie blokady przed dotykaniem swojego faceta Bo on to mial duzo partnerek i dobry jest w te klocki,a ja kurcze taka niedorajda Jak sie wyzbyc moich zachamowan???I dotykac go tak aby odplynol??? pozdroffka
Tak się nie da za radą innych... Im lepiej bedziesz go poznawać, im bliżej będziecie ze soba tym bedzie lepiej, łatwiej....Wszystko wymaga czasu, a to ze on mial duzo partnerek?? Hmm jesli normalnie z nim o tym pogadasz o swoich obawach napewno bedzie wyrozumialy i do wszystkiego dojdziecie po kolei, bez pośpiechu Pozdrawiam i napewno bedzie Ok

cytrynowo_piaskowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-07, 01:08   #8
marti86
Zakorzenienie

Dot.: Re: Pierwszy raz i pierwszy problem!

Cytat:
Napisane przez ninusia
A i jeszcze jedno pyanko : tez mieliscie takie blokady przed dotykaniem swojego faceta Bo on to mial duzo partnerek i dobry jest w te klocki,a ja kurcze taka niedorajda Jak sie wyzbyc moich zachamowan???I dotykac go tak aby odplynol??? pozdroffka
przedeweszystkim to nie nazywaj sie tak nieladnie

to o co pytasz przyjdzie z czasem wiem bo sama to przechodzilam ze swoim tz ja bylam mlodziutka jak ty a on dorosly i doswiqadczony ale uwierz mi lepszy taki niz niedojrzaly niedoswiadczony gnojek ktory z czasem zaczalby szukac innych wrazen(bo tak zazwyczaj jest)
zachamowania przejda w miare przelamywan kolejnych barier nie da sie ich tak reka odjac na wszytsko potrzeba czasu kochana oraz cierpliwosci
a on napewno bedze szczesliwy gdyz bedzie twoim nauczycielem i bedzie klad nacisk na to co naprawde lubi,kiedys to zaowocuje, a wtedy on bedzie napewno dumny i szczesliwy
powodzenia

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-07, 15:01   #9
94098
Raczkowanie

do niczego się nie zmuszaj i do wszystkiego co robisz przekonaj...
wybrał CIEBIE więc wiedział co robi, zaufaj jego intuicji
poproś go by pokazał Ci co sprawi mu przyjemność, jak go dotknąć...

Edytowane przez 94098
Czas edycji: 2007-03-07 o 22:58
94098 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-07, 15:38   #10
Taverney
Zakorzenienie

Nie traktuj go jak mistrza, nie traktuj siebie jak nieumiejętną w łóżku. Spokojnie i zrelaksowanie dotykaj go, jak chcesz, sprawdzaj jego reakcję, czy mu się to podoba, czy nie i ... nie bój się próbować nowych rzeczy, dotyku, pieszczot. Z czasem wyczujesz, co mu sprawia przyjemność, co nie. Rozmawiajcie o seksie, o swoich potrzebach, to ważne, bo buduje bliskość.
Ja też bałam się dotykać mojego partnera, On ten lęk akceptował i strach powoli znikał, a ja odważyłam się na śmiałe pieszczoty, które oboje bardzo lubimy. To przychodzi z czasem, nie spiesz się, ale ciesz się każdą chwilą z Nim. To, co przeżywacie wspólnie teraz będzie w przyszłości Twoim najpiękniejszym wspomnieniem, byle się do niczego nie zmuszać, ale też nie bać się być sobą.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-07, 16:23   #11
Iam
Rozeznanie

W ogóle nie dopuszczaj do siebie mysli, że on jest lepszy od Ciebie , bo miał wiele partnerek. To ty jestes jego kobietą teraz i Ty jestes najważniejsza. A zobaczysz , że pomału nauczysz się czerpać przyjemność z seksu i wszelkie obawy o umiejętności twoje znikną. Musisz , tylko dać sobie czas , no i praktyka czyni Mistrza .
Iam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-06, 14:55   #12
89Madzia89
Raczkowanie

Question Dot.: Pierwszy raz i pierwszy problem!

Mój pierwszy raz hmmm ... Powiem tak strasznie bolało nie tyle nawet przebijanie blony bo chyab z mojego tchozostwa tylko zostala naruszona ale z samego wkładania czlonka przez mojego chlopaka bolalo a co dopiero jak byl w srodku. Nie wiem czy ze mna jest cos nie tak ... Na szczescie moj kochany jest czuly i cierpliwy dalej bedziemy probowali

Mam tez takie pytanie moj chlopak gadal mi ze jego tez bolalo tzn przy zsuwaniu sie z napletka jak to jest z facetami ja myslalam ze w ich przypadku to nie ma takich bolesnych przezyc. Pomozcie
89Madzia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-06, 15:21   #13
ushia
Zadomowienie

to tzw - "meskie dziewictwo" - zdarza sie, ze dopiero przystosunku "skorka" w pelni jest odsuwana i na poczatku moze bolec
ushia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-06, 21:05   #14
_Natalee_
Zadomowienie

moj pierwszy raz byl okropny, bolalo i wogole za wczesniej zaczelam:P
drugi tez srednio udany,ale potem uczylam sie swojego ciala i swoich reakcji
teraz czerpie z tego satysfakcje,mimo,ze na poczatku bylo trudno
co do pozycji, to indywidualna sprawa

_Natalee_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-06, 22:54   #15
89Madzia89
Raczkowanie

dziekuje bardzo ushia za pomoc
Czlowiek sie uczy cale zycie
89Madzia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-11, 19:33   #16
Girl151
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 89Madzia89 Pokaż wiadomość
Mój pierwszy raz hmmm ... Powiem tak strasznie bolało nie tyle nawet przebijanie blony bo chyab z mojego tchozostwa tylko zostala naruszona ale z samego wkładania czlonka przez mojego chlopaka bolalo a co dopiero jak byl w srodku. Nie wiem czy ze mna jest cos nie tak ... Na szczescie moj kochany jest czuly i cierpliwy dalej bedziemy probowali
Mam tak samo... Wczoraj probowaliśmy...Był taki straszny ból że nie dalo rady wejsc dalej jak 2 cm ;/ i powiem...zniechecilam sie
Girl151 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-11, 20:55   #17
_Natalee_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Girl151 Pokaż wiadomość
Mam tak samo... Wczoraj probowaliśmy...Był taki straszny ból że nie dalo rady wejsc dalej jak 2 cm ;/ i powiem...zniechecilam sie
nie przejmujcie sie dziewczyny, po pierwsze sprobujcie sie wyluzowac,po drugie dluga gra wstepna,a po trzecie czas i zaufanie
mnie tez bolalo za pierwszym razem,ale zacisnelam zeby i przezylam,ale wy tak wcale nie musicie
wazne zebyscie Wy tego chcialy

_Natalee_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-11, 23:23   #18
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

A ja dodam jeszcze, że dobre nawilżenie to podstawa i nic nie boli Wszystkiego się trzeba nauczyć i śmiało mogę powiedzieć, że doszliśmy już do perfekcji i doskonale wiemy co nam sprawia przyjemność. Ale kochamy się już 4 lata więc cierpliwości!
luskap jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-12, 07:29   #19
karta666
Zadomowienie

GG do karta666 Send a message via Skype™ to karta666

Spokojnie, tez na poczatku malo przyjemnosci miałam.
Ale teraz, po dluzszym czasie, jest super..
Wra wstępna przede wszystkim, szczegolnie dla kobiety jest wazna...
a pozycje, to sami wyprobujcie w ktorych Wam dobrze..

niektorzy lubią delikatniej, inni mocniej itp. więc trudno doradzić uniwersalną pozycje w ktorej wszystkim bedzie bosko

Jestem FIT !

karta666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-12, 07:47   #20
ineczka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ninusia Pokaż wiadomość
Podzielcie sie czy wy też na początku nic nie czuliście???Czy tylko ja jestem inna
Ja przez rok absolutnie nic nie czułam, jakby mnie ktoś miział po plecaku Doszło do tego, że sama wolałam być aktywna, żeby chłopak za dużo się nie męczył nade mną i nie frustrował. Ale z czasem przyszło co miało przyjść i sąsiedzi mnie znienawidzili
Tak więc cierpliwości, nawet jak już sama sobie odpuściłam to i tak organizm na długi trening zareagował prawidłowo Aha, paradoksalnie to kiepskie unerwienie tam też ułatwiło mi pierwszy raz, normalnie jakby go nie było I dziwię się, że tak było, bo każda wizyta u ginekologa i włożenie wziernika czy palca przez pana doktora to dla mnie mniejszy lub większy ból mimo rozluźnienia

Cytat:
Napisane przez Girl151 Pokaż wiadomość
Powoli, najpierw paluszkami, żel nawilżający zakupić, i cierpliwości. To Ty jesteś tą delikatniejszą stroną w tej sytuacji i musisz troszkę wymagać zanim do czegokolwiek dojdzie A jeśli po jednej próbie się zniechęciłaś to może warto się zastanowić czy to dobry moment na pierwszy raz?
ineczka7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-12, 11:33   #21
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Do wszystkiego trzeba dojrzec
Wszystko przyjdzie z czasem

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-12, 14:04   #22
Girl151
Rozeznanie

Chce seksu i mam osobe którą kocham i której ufam. Czuje że jestem gotowa. Ale po tej jednej nieudanej próbie mysle ze znowu go zawiode... ehh...
Girl151 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-12, 20:29   #23
truskawka87
Raczkowanie

doskonale wiem o czym mówisz,
nie rozpoczełam jeszcze współżycia, bo nie jestem gotowa, ale powoli zaczynam poznawać przyjemności wynikające z dotyku TŻ
na samym początku było bardzo ciężko, bo na każdy dotyk reagowałam strachem
ale z czasem nauczyłam sie odczuwać przyjemność

od niedawna pozwalam na pieszczenie pieszczoty mojej myszki, ale póki nie wyzbyłam się kompleksów i nie zaufałam partnerowi nie potrafiłam odczuć żadnej przyjemność.

wszystko przychodzi z czasem tylko trzeba wykazać się ogromną cierpliwościa i delikatnością

a z nawilżeniem też jest u mnie kiepsko ale z widzę, że im bardziej się rozluźniam i nie myślę o tym to jest coraz lepiej
truskawka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-23, 12:13   #24
modzianka
Raczkowanie

hihi tez pamietam poczatki takie niesmiale jak facet mnie dotykał
modzianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 20:58   #25
intense2103
Rozeznanie

Ja też pamiętam... Szczególnie ten dzień, kiedy TŻ po raz pierwszy zdjął mi majtki . Byłam tak zestresowana, że nie czułam nic, żadnej przyjemności płynącej z jego dotyku. A teraz? Jesteśmy ze sobą ponad rok, kochamy się i wcale się siebie nie wstydzimy. A pierwszy raz był cuuudowny! Do wszystkiego trzeba dojrzeć .
Stary 2009-12-07, 16:49   #26
Dyskrecja
BAN stały

Pierwszy raz zawsze jest bardzo stresujacy i podpisuje sie pod wypowiedziami,że niewiele sie czuje. Prawdziwy seks i przyjemnośc przychodzi z czasem.
Dyskrecja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości