|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Tabletki przyczyną grudek? :/
Od kilku lat walczę z cerą. Kiedy zaczęłam brać tabletki anty problem z wielkimi pryszczami znacznie się zmniejszył, ale pozostał problem małych podskórnych grudek, które wyskakują mi na brodzie, żuchwie i czole. Brzydko wyglądały one pod światło (jak tarka) zaczęłam więc leczyć sie u dermatologa tetralysalem i differinem. Polepszenia wielkiego nie było, a ze leczyć sie musiałam minimum pół roku to stwierdziłam, że w czasie terazpii zrobie przerwe w tabletkach anty ( mam robić 3 mce co 3 lata). Odstawiłam tabletki, miałam wysypane całe plecy, które zawsze miałam ładne, na twarzy gule od hormonów...ale te małe grudki zniknęły zupełnie. Juz się ucieszyłam, że terapie pomogła i jak zacznę brać znowu cilest to bede miała ładną cerę..a tu niespodzianka. 3 tygodnie temu zaczęłam brać znowu tabletki anty, plecy sie polepszają, gule stopniowo znikają...ale grudki nagle powróciły! Myślicie, że tabletki anty mogą je powodować?
Aha, dofferin i tetralysal stosuje dalej w takich samych dawkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tabletki przyczyną grudek? :/
myślę, że to możliwe. możesz zastanowić się nad zmianą tabletek na inne.
a poza tym chyba nie ma medycznego uzasadnienia robienia przerw co 3 lata w stosowaniu cilestu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Słyszałam o tych przerwach, ale nie uśmiecha mi się kłótnia z ginekologiem, a z tego co wiem to każdy inny w moim mieście każe robić miesiac co roku :/
Ginekolog proponowała mi ostatnio przejście na Yasminelle, bo podobno jest lepszy dla policystycznych jajników...myślisz, że ta zmiana może być dobrym pomysłem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
ponoc antykoncepcyjne powoduja grudki w piersiach ;/
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.