|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Pytanie!
Witajcie!
Nie mam czasu przeszukiwać forum, a pytanie dla mnie jest bardzo ważne...Od paru lat biore Yasminelle, jestem zadowolona, tydzien temu zachorowałam na angine :/ Lekarka przepisała mi Duomox, to że zmienjszają skuteczność - wiem, nie uprawiałam seksu z chłopakiem...od wczoraj mam okres, ktory powinnam dostac dopiero za dokladnie 12 dni :/ Poszłam do lekarki, ale mi nie pomogla, pow ze mam isc z tym do ginekologa...MARTWIE się! czy to może oznaczać, że jestem na coś chora? albo na chłopski rozum że tabletki są mało skuteczne i doszło do wystąpienia wcześniejszego okresu? Dziewczyny poradzcie czy tez tak mialyście przy tym antybiotyku????? A może jakiś Lekarz Ginekolog jest na forum i mi coś poradzi...do Ginekologa wybiorę się jak będe zdrowa :/ ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pytanie!
Na chlopski rozum skoro antybiotyk wplywa na skutecznosc pigul ,moze tez zachwiac hormonami tak ze pigulki nie maja kontroli i okres dostalas juz teraz.
Ja bym brala pigulki dokonca opakowania i dalej przerwa itd, jelsi seks to tylko z gumką. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
tak zrobie...dzieki za odzew
![]() Edytowane przez thalia85 Czas edycji: 2010-02-26 o 10:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Tez mam takie zdanie jak paula78
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
to ja sie podłączę by nie tworzyć nowego wątku:
chcialam sie dowiedziec (choc pytania lekko 'z innej beczki') * czy jest sens wziecia pierwszej tabletki antykoncepcyjnej jezeli a)stosunek nastapil wczoraj, nie byl on 'skonczony' b) bylam w 12 dniu cyklu, dni plodne mam od dzisiaj <podobno antykoncepcyjna tabletka dziala od pierwszego uzycia, a plemniki moga 'zyc' w jajowodzie do 7 dni, a jest sobota i nie mam jak zakupic tabletki po> ew czy jak nie pomoze czy moze zaszkodzic? <czytalam o ciazach mnogich etc> * czy plyn preejakulacyjny ma zapach ? <podobny do spermy?> dziecka nie planuje przez najblizszych kilka lat, wiec prosze o pomoc i z gory dziekuje ![]()
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tego co wnioskuje jak sę kochałaś z swoim tż to nie miałaś okresu....więc nie ma sensu jej zażycia. Teraz to jedynie możesz sprawdzić po 14 dniach od stosunku czy to nie ciąża... I następnym razem zamiast pójść "na całość" to pomyślcie o zabezpieczeniu i co niesie za sobą seks bez zabezieczenia (nawet jeśli nie doszło to wytrysku to jest możliwość zajścia w ciążę bo stosunek przerywany nie jest żadną metodą antykoncepcyjną!) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
w tym przypadku to nawet po 7 dniach nie byloby zabezpieczenia... nie widze sensu rozpoczynania teraz opakowania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.