Stylizacja - kreowanie wizerunku / Wrocław - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-21, 12:39   #1
stylicious
Przyczajenie

Stylizacja - kreowanie wizerunku / Wrocław

Witam wszystkie "Wizażanki" Od razu mówię, że jestem tu nowa Mam nadzieję, że nie powtarzam tematu i że trafiłam na właściwe forum... No ale do rzeczy: Czy ktoś się wybiera do szkoły Marzeny Daleckiej we Wrocławiu na kierunek "Stylizacja - Kreowanie Wizerunku" (nabór lutowy)??? A może jest tu ktoś, kto ukończył już ten kierunek??? Chętnie zapoznam się z Waszymi opiniami
stylicious jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-21, 21:29   #2
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia
Dot.: Stylizacja - kreowanie wizerunku / Wrocław

Przepraszam , ale mi tu śmierdzi reklamą!!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-22, 13:37   #3
stylicious
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Przepraszam , ale mi tu śmierdzi reklamą!!!

Nie, to nie jest żadna reklama. Jeśli tak to zabrzmiało to bardzo przepraszam. Po prostu wybieram się do tej szkoły (złożyłam już papiery) i chciałam poznać osoby być może z przyszłej klasy, szkoły. Mieszkam 116 km od Wrocka, nikogo tam nie znam i chociaż w taki sposób chciałam się czegoś dowiedzieć.
Stary 2009-01-22, 14:26   #4
201707171556
Konto usunięte

Weszłam na strone www i zapoznałam się z ofertą. Jak dla mnie płacić 600 zł za 6 godzin kursu kreowania własnego wizerunku majacego w programie:
  • podstawy kosmetyki (pielęgnację cery)
  • określenie kształtu twarzy
  • techniki makijażu dziennego odpowiedniego do budowy twarzy
  • techniki makijażu wieczorowego odpowiedniego do budowy twarzy
  • analiza kolorystyczna (podział barw i określenie najkorzystniejszych kolorów)
  • pomiar proporcji figury - określenie typu sylwetki, triki w eksponowaniu atutów i tuszowaniu wad figury
  • dobór odpowiednich fasonów ubrań, długości spódnic i spodni
  • dobór odpowiednich faktur materiałów
  • dobór biżuterii
  • dobór koloru włosów oraz fasonu fryzury
  • wykonanie paszportu urody
to strata pieniędzy...

Równie dobrze tych rzeczy możesz sie dowiedzieć przekopując wizaż a 600 zł wydać na kosmetyki, perfumy, ubrania, fryzjera itp. które uznasz za potrzebne po przekopaniu wizażu

Moim zdaniem taki 6 godzinny kurs nie jest wart tej ceny a pewnie nie będziesz jedna jedyna pod opieką stylistów i makijażystów na tym kursie a uwaga ich będzie podzielona między wszystkich biorących udział w kursie.

Ale to tylko moje zdanie

Edytowane przez 201707171556
Czas edycji: 2009-01-22 o 19:09
201707171556 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-22, 17:26   #5
suspense
Zadomowienie

sorry, za offtop ale co to jest paszport urody?
suspense jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-22, 19:01   #6
r0zunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez suspense Pokaż wiadomość
sorry, za offtop ale co to jest paszport urody?
może jakieś ogólne info o urodzie danej osoby czy co... ?
Stary 2009-01-22, 20:03   #7
stylicious
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Durga Pokaż wiadomość
Weszłam na strone www i zapoznałam się z ofertą. Jak dla mnie płacić 600 zł za 6 godzin kursu kreowania własnego wizerunku majacego w programie:
  • podstawy kosmetyki (pielęgnację cery)
  • określenie kształtu twarzy
  • techniki makijażu dziennego odpowiedniego do budowy twarzy
  • techniki makijażu wieczorowego odpowiedniego do budowy twarzy
  • analiza kolorystyczna (podział barw i określenie najkorzystniejszych kolorów)
  • pomiar proporcji figury - określenie typu sylwetki, triki w eksponowaniu atutów i tuszowaniu wad figury
  • dobór odpowiednich fasonów ubrań, długości spódnic i spodni
  • dobór odpowiednich faktur materiałów
  • dobór biżuterii
  • dobór koloru włosów oraz fasonu fryzury
  • wykonanie paszportu urody
to strata pieniędzy...

Równie dobrze tych rzeczy możesz sie dowiedzieć przekopując wizaż a 600 zł wydać na kosmetyki, perfumy, ubrania, fryzjera itp. które uznasz za potrzebne po przekopaniu wizażu

Moim zdaniem taki 6 godzinny kurs nie jest wart tej ceny a pewnie nie będziesz jedna jedyna pod opieką stylistów i makijażystów na tym kursie a uwaga ich będzie podzielona między wszystkich biorących udział w kursie.

Ale to tylko moje zdanie

Ale ja się nie wybieram na kurs tylko do rocznej policealnej szkoły, w trybie zaocznym, płaci się 350,00 zł miesięcznie. Po tej szkole otrzymuje się tytuł STYLISTY - KREATORA WIZERUNKU. Faktycznie kurs się nie opłaca, raczej niewiele można się na nim nauczyć, poza tym nie otrzymuje się po nim zawodu i nieco dużo kosztuje. Jednak wydaje mi się, że w tą roczną szkołę warto zainwestować.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-22, 21:25   #8
201707171556
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez stylicious Pokaż wiadomość
Ale ja się nie wybieram na kurs tylko do rocznej policealnej szkoły, w trybie zaocznym, płaci się 350,00 zł miesięcznie. Po tej szkole otrzymuje się tytuł STYLISTY - KREATORA WIZERUNKU. Faktycznie kurs się nie opłaca, raczej niewiele można się na nim nauczyć, poza tym nie otrzymuje się po nim zawodu i nieco dużo kosztuje. Jednak wydaje mi się, że w tą roczną szkołę warto zainwestować.
A to źle Cię zrozumaiłam
Rzeczywiście jak to będą roczne zajęcia dajace dyplom to inna sprawa.

A jeśli można wiedzieć to co planujesz dalej po tym studium?
Gdzie chciałabyś pracować? Bo rozumiem, że zamierzasz jakoś wykorzystać ten tytuł w karierze zawodowej
201707171556 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-22, 22:38   #9
stylicious
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Durga Pokaż wiadomość
A to źle Cię zrozumaiłam
Rzeczywiście jak to będą roczne zajęcia dajace dyplom to inna sprawa.

A jeśli można wiedzieć to co planujesz dalej po tym studium?
Gdzie chciałabyś pracować? Bo rozumiem, że zamierzasz jakoś wykorzystać ten tytuł w karierze zawodowej

To prawda, bardzo bym chciała po tej szkole pracować w zawodzie, chociaż zdaje sobie sprawę, że nie będzie to proste. Znacznie łatwiej by mi było gdybym np. mieszkała w Warszawie, ale realia są niestety inne Zaczynam się jednak utwierdzać w przekonaniu, że ten zawód ma przyszłość i z roku na rok będzie coraz bardziej popularny. Takim moim największym marzeniem jest założenie własnej Agencji Kreowania Wizerunku, ale to bardzo odległe plany Napewno chciałabym doradzać, dobierać stroje, makijaże, fryzury, dodatki, itp osobom prywatnym (o publicznych nie wspominając heheh), pracować przy sesjach zdjęciowych, pokazach mody, współpracować z mediami (gazeta, tv), nauczać w szkole... Myślę, że taki stylista ma dosyć duży wybór jeżeli chodzi o pracę, nie jest na stałe przywiązany do jednego miejsca. Wiem, że teraz łatwo mi mówić, bo wybór pracy jeszcze mnie nie dotyczy, ale myślę że zawsze gdzieś się załapię, by mieć kontakt z modą i stylizacją To moja ogromna pasja i nie chciałabym tego zmarnować
Stary 2010-01-21, 20:52   #10
visage.best
Przyczajenie

GG do visage.best

i jak ta szkoła? jestes zadowolona?
visage.best jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-04, 11:41   #11
sikatka88
Przyczajenie

Ja jestem na innym kierunku, ale mam znajomą na tym. Jest bardzo zadowolona. Jeśli macie jakieś konkretne pytania - to postaram się jej wypytać, albo poproszę, żeby weszła na forum.
sikatka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości