|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
UWAGA LEGALNE I NIE TYLKO BLONDYNKI!!!!!!
Baaardzo prosze o rady dotyczace farbowania na blond i pielegnowania takich włosów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Re: UWAGA LEGALNE I NIE TYLKO BLONDYNKI!!!!!!
O farbowaniu to Ci nic nie napiszę, bo jestem jak najbardziej naturalną blondynką. I dobrze mi z tym
![]() A co do pielęgnacji: odkryłam niedawno świetną serię Schwarzkopfu - Schwarzkopf Professional, bc Bonacure, True blonde shampoo. Włoski wyglądają na jeszcze jaśniejsze, zdecydowanie wolniej się przetłuszczają i są niezwykle miękkie. Polecam, dla mnie to prawdziwe objawienie. Do kupienia w salonach fryzjerskich. W serii jest szampon, odżywka i maseczka - każdy produkt ok. 30zł.
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Napisz jaki masz teraz kolor wlosow i jaki jest twoj naturalny,bo to bardzo wazne.Ja jestem naturalna blondynka ale przez kilka lat je przyciemnialam a nawet mialam czarne i musialam wlozyc wiele wysilku zeby miec znowu blond.Jesli uwazasz ze moge ci pomoc PYTAJ czekam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Na poczatek to baaardzo dziekuję!Wizaz to taki miejsce-jedyne chyba na Zimi-gdzie można liczyć na pomoc!:bic: Mam to nieszczęscie, ze mam ciemny blond-czyli kolor nijaki, {raczej ciemny}w lecie się troche od słońca roznjaśnia. Jakies półtora miesiąca temy zrobilam balejaż-tak więc moje włoski sa teraz jaśniejsze. Jednak widać, że nie jest to BLOND taki na prawdę. Wiem ile kłopotów jest z odrostami, że to niszczy włosy i jest pracochłonne... Myślałam, o balejazu ale może w dwóch odcieniach np?no nie wiem, zastanawiam sie zanim znów sie wybiorę-mam swietnego fryzjera, tylko ma tendencje do rozpędzania się i robienia po swojemu. Chcę więc byc dobrze przygotowana na kolejna wizyte i dokladnie wiedzieć, co mu mówić. BNie chce miec takiego popularnego ostatnio balejazu, który wygląda jak peruka, wlosy sa matowo-szare-oktopność! Ja myśle o jakims raczej chłodnym blondzie, ale żeby mi te wloski błyszczaly i wogóle...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Rozjaśniene włosy wymagają ponadto wyjątkowej pielęgnacji. Radzę zainwestować w dobre odżywki do włosów. Polecam L'anzę, profesjonalną linię Welli i L'Oreala. H. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
podbijam yemat, piszcie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
nadal drążę temat...
1.jakie sposoby najlepsze na odrosty? 2.lepiej zrobić balejaz z kilku odcieni? 3.co zrobić, żeby odrosty były jak najmniej widoczne? 4.jakie kosmetyki do koloryzacji sa najlepsze? 5.jakie odżywki, może jakies domowe sposoby?-baaardzo lubię je |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Przy częstym farbowaniu włosów polecam maseczki które nakłada się raz w tygodniu na 20-30 min(Schwarzkopf-Gliss Kur,Elseve,Avon-Advance Techniques).Baaardzo odzywiają włosy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.