|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
South Beach dla wegetarian
Czesc
Wiem ze jest wiele,bardzo wiele watkow o diecie South Beach,staram sie przegladac co moge i czytac az mi od tego peka glowa.Jest wiele przepisow niestety troche malo tych wegetarianskich,staralam sie by spisac jakies bezmiesne ale wyszlo ich malo,wiekszosc to i tak faza I a do fazy II prawie nic niemam.Niestety nie z kazej potrawy da sie wyrzucic mieso by miala ona potem rece i nogi. Wiec jesli sa tutaj jakies wegetarianki to bardzo prosze o podzielenie sie jakimis przepisami,moze bedzie to kiedys pomocne dla jakichs innych wegetarian. Jestem gotowa przejsc na ta diete ale musze miec jakos jasno zaplanowane co jesc przez dzien a jak na razie jakos niemoge sobie z tym poradzic,gubie sie w tym wszystkim i na razie nie jestem w stanie sama sobie z tym poradzic wiec jakby ktos zechcial pomoc bede wdzieczna. Mam tez problem z twarogami raczej nigdy za czyms takim nie przepadalam i chyba troche sie boje to probowac jako ze nawet nie raz nie dawalam rady zjesc jogurtu bo mialam odruch wymiotny,jadlam ser feta to moge go przezyc. Mam nadzieje ze watek nie zostanie wyrzucony na smietnik bo wydaje mi sie ze dla nas wegetarian za duzo przepisow niema.Wszyscy pakuja wszedzie mieso. |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: South Beach dla wegetarian
Cytat:
Jak dla mnie ani trochę nie jesteś przygotowana. Nie lepiej zastosować zwykłą dietę R, na której będziesz jeść to, co lubisz, ale według zasad, którymi żyjesz?
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Aha czyli wg Ciebie to ze nie lubie twarogu oznacza ze nie jestem gotowa?no fajnie....
Poza tym nie napisalam tego postu bys mnie oceniala czy jestem gotowa czy nie.Szukam kogos kto bedzie chetny do pomocy i posiada jakies wegetarianskie przepisy A to czy ja jestem gotowa czy nie pozwol ze sama ocenie jak sie podejme. Poza tym ja nie chce jakies tam diety ktora odbebnie i tyle,chce zmienic tez sposob odzywiania na bardziej zdrowszy,wiec dlatego chce sie podjac South Beach . Edytowane przez ritabathory Czas edycji: 2010-05-05 o 13:31 |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
to nie lepiej zdrowo się odżywiać wyrzucając w 100 % śmieciowe jedzenie, słodycze, napoje gazowane czy słodzone soki?
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciezko jest samemu wylapac co jest nie tak w diecie jestem na dukanie i jestem wegetarianką - ichtiowegeterianką - radze sobie bardzo dobrze, chudne w miare szybko 0,7 kg na tydzien a co do glownego pytania - niestety mysle ze nic nie zrobisz z tymi przepisami - pieczeni nie zrobisz bez miesa, ani kotletów wrzucaj soje (albo kotlety sojowe, odpowiednio doprawione )gdzie sie da przejrzyj swoje ksiazki kucharskie wegetarianskie, i sprobuj dostosowac przepisy pod dietę
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego ruch, kalorii mniej niż potrzeba na codzień i waga leci.
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
Tu masz watek przepisowy sb https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=196551 na pewno coś znajdziesz - jest sporo soczewicy, fasolki (pyszne kotlety i nawet biszkopt z fasoli), ciasta itp.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem na SB i nie jem mięsa (nie jestem wegetarianką bo jem ryby) Radzę sobie świetnie. Zamiast mięsa jem sporo strączkowych (fasoli różne rodzaje, soczewica zielona i czerwona, ciecierzyca, groch)soi nie lubię. Robię kotlety z tych strączków, robiłam gołąbki z grochem czy soczewicą i pieczarkami w 1 fazie, w drugiej można już dodać ryż czy kaszę. Nie wiem czy jesz jajka. Jeśli tak to świetnie, to najlepsze źródło białka. Robię też zupy warzywne, makaron z warzywami i strączkami. Wszystko się da jak się chce. wystarczy trochę inwencji. Życzę powodzenia i zapraszam do wątku naszego https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=423855
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny dzieki za linki
![]() Jak przeszlam na wege to fakt schudlam ale teraz to juz na mnie nie dziala,nie trace wagi juz.To tylko tak z poczatku. Tez mi 10 kg spadlo po czym doznalam urazu barku w pracy i musialam odejsc z czego znowu przytylam bo siedzialam w domu.Latwo sie niektorym cos mowi. Na szczescie sa tez inni ktorzy sa pomocni,dziekuje Wam. Tak jadam jajka,soje lubie ![]() Problem u mnie z tworczoscia potraw wlasnie.Dlatego poszukuje roznych przepisow bo dopiero od kiedy przeszlam na wege gotowanie sprawia mi przyjemnosc a to niestety dopiero od niewana jest. ![]() Jeszcze raz dziekuje
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:20.