![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Wywiad z Martą Kaczyńską - czy tylko mnie to żenuje?
No dobra, może jeszcze sine.irę
![]() Tyle lat już żyję na tym świecie, a pewne rzeczy nie przestają mnie zaskakiwać. Jarosław Kaczyński po tragedii znalazł siłę ![]() Ale nie wyobrażam sobie po tak wielkiej tragedii jak śmierć rodziców w katastrofie zrobić sesji zdjęciowej na plaży do brukowca. http://www.gala.pl/gwiazdy/wywiady/z...mocniejsi.html Dlaczego mam nieodparte wrażenie, że to jest cynizm, element jakiejś okropnej kampanii politycznej, manipulowanie społeczeństwem, branie na litość. Nie nabieram się na to. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wywiad z Martą Kaczyńską - czy tylko mnie to żenuje?
wiem, że gdybym była na jej miejscu nie zrobiłabym tego. no cóż...
kampania wyborcza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze, wiedziałam, że z nią wyskoczą w odpowiednim czasie.
Po drugie - cóż marketing polityczny działa, ładnie się sprzedaje, zyskuje punkciki dla stryja. Po trzecie, w sensie ludzkim jestem zniesmaczona, nie artykułem, nie tym, że nie wlokła czarnych łachów po jasnej plaży, nie uśmiechem - bo to jest ludzkie i tylko nieludzcy ludzi oczekiwaliby od niej 24 godzin płaczu w ciągu dnia. Ale jestem zniesmaczona terminem ukazania się tej sesji i wywiadu, wolałabym, żeby ukazał sie po ewentualnej drugiej turze wyborów. Ale ja może jestem zbyt uczciwa jak na praktyka polityki ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
jak dla mnie to to powinno ukazac sie troche pozniej. Dla mnie smierc rodzicow to cos co sie przezywa dluzej niz 2 miesiace. Zdjecia dla mnie tez nie odpowiednie - wiadomo ze to trzeba troche czasu poswiecic na makijaz ubior itp. Jesli juz chciala mogla sie wypowiedziec ale bez zdjec.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Teraz na odwrót:
A ja sobie kompletnie nie wyobrażam takiej sytuacji, że jestem osobą publiczną, umieram nagle, a za 2 miechy moja mama patrzy z okładki Vivy i w środku wypowiada się o mojej osobie i swoim małżeństwie, a wszystko przyozdobione zdjęciami z ogródka i mama na leżaczku ![]() No chyba z grobu bym wstała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Może mniej niż Steczkowska w powłóczystych szatach na grobie ojca, ale nadal niesmaczne
![]() Pogłupieli ci ludzie...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się w 100%.......
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Też myślę, że to żenujące. Byłam zaskoczona, kiedy o tym rano przeczytałam - zawsze myślałam, że Marta Kaczyńska jest rozsądniejsza i ma więcej klasy.
Najgorsza jest chyba wypowiedź jej męża o tym, jak informował "Pana Prezydenta o tym że jego córka jest w ciąży". Wywlekanie takich prywatnych spraw na wierzch jest co najmniej dziwne. Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post45174983 LUTY wymienię Edytowane przez BrigitteBardot Czas edycji: 2010-06-07 o 14:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
wywiad jest moim zdaniem wydany w złym czasie, ale co do stroju i zdjęć nie ma moim zdaniem się do czego przyczepić. To że jest ubrana normalnie i stara się wrócić do normalności nie powinno być potępiane, ważne co czuje w środku. Wiem, że niektórzy z chęcią widzieliby ją w czarnej woalce i pokutnych czarnych szatach do kostek- a to by było bardziej absurdalne.
Moim zdaniem takie wywiady powinny być umieszczane po wyborach, ale cóż. Kampania....
![]() Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Przynajmniej zdementowała plotki o tym, że nie lubią się z Jarosławem i że nie była ponoć zadowolona z Wawelu dla rodziców
![]()
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Do tej pory podobala mi sie jej postawa.Nie tanczyla,nie spiewala itd w roznych programach jak niektore corki prezydentow.Po smierci rodzicow tez zachowywala sie z klasa.Ale teraz...uwazam ze wypowiadanie sie na temat smierci rodzicow i jeszcze ta piekna sesja zdjeciowa na plazy w niecale 2 miesiace po tragedii jest nie na miejscu.Nikt od niej nie wymaga zeby chodzila non stop na czarno i szlochala caly czas ale ten wywiad jest niesmaczny.Szkoda mi tylko ze o tym co sie stalo dowiedziala sie z telewizji bo nie tak to powinno wygladac.A co do kampani mysle ze ten wywiad bardziej zaszkodzi niz pomoze.
Edytowane przez Tamt Czas edycji: 2010-06-07 o 15:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Niestety kompletnie nie rozumiem potrzeby dawania komus świadectwa, jak to Kaczyńska określa.Dla mnie nie pojęte. Gdybym była na jej miejscu, to nie wyobrażam sobie 2 miesiącach po takiej tragedii spowiadac się całej Polsce ze swoich uczuc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Logicznym jest, że nie powiedziałaby o ewentualnym konflikcie z Jarosławem. Tekstu o tym, że sama uważa Wawel (czyli miejsce pochówku krolów i Piłsudskiego) za odpowiednie miejsce dla jej rodziców, nawet nie ma co komentować, bo tylko brzydkie słowa cisną się na klawiaturę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zastanawiam się, czy jest jakaś granica żenady ![]()
![]() |
![]() |
#17 | |||
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
tak sobie zrobiłam małe podsumowanie z tego wywiadu:
rozwódka -> zachodzi w ciażę od razu z nowo poznanym facetem, bo to "miłość" i ona "chce mieć z nim dziecko" -> moja myśl: dżizas, nigdy w życiu bym tak nie zrobiła i czy to aby na pewno rozsądna kobieta, pani adwokat notabene....? Ale to tylko mój tok myślenia ![]() Swoją drogą ciekawe, jak to się ma do tak promowanych w poprzedniej kampanii PIS-u wartości konserwatywnych.... ? Plus tekst: "Jestem sama dla siebie autorytetem"....
Człowiek zawsze dla siebie stanowi 100%, choćby dla innych był kimś zupełnie obojętnym. 06.06.2013 r. - Piotruś ![]() Edytowane przez whatIthink Czas edycji: 2010-06-07 o 15:25 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To było nieco inaczej, jej mąż użył tych słów. W sumie i tak dobrze, że nie wyskoczył od razu z grubej rury, z Lechem Kaczyńskim. GALA: Idol? Ważna postać? MARCIN DUBIENIECKI: Nie mam takiej. Nie mam autorytetów. Jestem sam dla siebie autorytetem. Nie wzoruję się na nikim. Nie znoszę owczego pędu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Uznaje to za próbe poradzenia sobie ze stratą. Ludzie w żalu robią różne rzeczy, niekoniecznie mądre i wyważone.
Może taki ekshibicjonizm pomaga ludziom przeżyc żałobę, nie wiem. A nawet jesli jest to element kampanii, to Jarosława Kaczyńskiego w moich oczach nic już bardziej nie pogrąży. Uważam, że jeśli to kampania, to ta osoba, która poradziła wyjść Marcie do mediów jest tajnym agentem PO.
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Żenada i kampania. Te dwa słowa starczą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Marta Kaczyńska to nie jest prosta pani Jadzia ze spożywczaka w Pcimiu Dolnym, tylko dobrze wykształcona kobieta, pani adwokat. Podobnie jak jej mąż. Nie wierzę, że tacy ludzie, niewątpliwie inteligentni, od zawsze obracający się w środowisku polityków, nie zdawali sobie sprawy z tego, co robią i jak to zostanie odebrane. Szczególnie podczas kampanii wyborczej. Wychodze z założenia, że prawdziwa żałoba nie musi krzyczeć o swoim bólu na cały świat. Każdy, nawet najmniej rozgarnięty człowiek, wie, jak można sie czuć po stracie rodziców, zwłaszcza tragicznej. Nie implikuję tutaj, że ta żałoba jest udawana, ale zdania takie jak to: GALA: Budzi się Pani w nocy? MARTA KACZYŃSKA-DUBIENIECKA: Tak. Budzę się. Jestem zlana potem. To jest we mnie... to naprawdę rodem ze scenariusza kiepskiego serialu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
Uważam, ze to nie jest dobry czas na wywiad. Co nia kierowalo nie wiem więc nie będe w to wnikac.
Tak sobie tylko myśle czy to aby może nie takie wykrzycznie swojego żalu, i złości. Wspomina o tym jak jej ojca oczerniano, drwiono z niego. Dla niej jako dla corki pewnie to bylo bolesne i przypuszczam ze chcialby wszystkim ktorzy to robili powiedziec "odczepcie się bo moi rodzice bylii wspanialymi ludzmi". Dla niej to nie prezydent i prezydentowa tylko matka i ojciec, chcialaby pewnie światu pokazac ich takich jakich znala ona. Ale czy tak bylo nie wiem. Mysle ze nie ma co sie tym emocjonowac, bo podejrzewam ze zaraz wiekszosc tutaj będzie sie spierac ![]() No i mam takie wrazenie ze jakby to np. byla w takiej sytuacji corka np. Tuska to by spora częsc opinii publicznej nic zlego w takim wywiadzie nie widziala a ze Kaczynska to wiadomo, trzeba zgnoic.Nie mowie tutaj akurat do Was bo pewnie zaraz wiekszosc sie oburzy ale tak ogolnie o opinii publicznej ![]() Powtórze, wedlug mnie czas i ogolnie pomysl na taki wywiad nie jest dobry ale nie bede na niej psów wieszać bo jest mi jej szkoda. To ze udzielila wywiadu to myśle ze nie zmniejsza jej bólu i cierpienia. dlatego dam jej spokoj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
W "Show" też wystąpiła, jest na okładce:
http://kobieta.interia.pl/raport/sho...ciebie,1184436 beata85, mylisz się. Gdyby to była córka Tuska, takie samo zdanie bym miała. Czy kogokolwiek córka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
Tu sie z Toba zgodzę, to takie dosc banalne.Aczkolwiek chyba w sytuacji cierpienia po śmierci kogos bliskiego bardzo realne i dotykające wiele osób.Mysle ze wielu ludzi tak przezywa smierc kogos bliskiego.Moja kolezanka po smierci matki wlasnie tak miala.
---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Dlatego napisalam ze nie mowie do Was bo kazdy moze miec swoje zdanie. Ale tak patrząc ogolnie to wydaje mi się ze tak by byc moglo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Co innego wypowiedz o rodzicach,kiedy mowilaby o tym jakimi byli ludzmi,wspominala ich a co innego opowiadanie o najdrobniejszych szczegolach z zycia prywatnego zwlaszcza ze PiS ma raczej inny poglad na rodzine niz rozwodka zachodzaca w ciaze jeszcze przed slubem z innym mezczyzna.Mysle ze gdyby wspominala swoich rodzicow takimi jacy byli dla niej nikt by nic nie mowil.Przeciez wiele osob wspominalo osoby ktore tam zginely.Ale obnazanie swojego zycia prywatnego i jeszcze ta kolorowa sesja-to jednak nie czas i nie pora na to.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:48.