|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() makijaz a soczewki
witam!
mam soczewki dwa dni, nie mialam jeszcze makijazu bo boje sie o oczy. mam kilka pytan i prosze o dobre odpowiedzi !! czy cienie w kremie/musie/plynie sa lepsze niz cienie prasowane ? !! czym pomalowac dolna powieke? cienie latwo moga sie dostac do oka a za kredkami nie przepadam, czy sprawdza sie tutaj cienie w kremie? czy moge malowac te linie "wodna" ta taka najblizej oko na dole? lubie biala kredka powiekszyc oczka. czy wszystkie tusze sie nadaja przy soczewkach? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: makijaz a soczewki
Moja siostra maluje sie normalnie.Nie robi tylko nic wewnątrz oka bo to powoduje jakies reakcje i jest pieczenie.Aha i tusz hypoalergiczny gdyz jest delikatniejszy od zwyklego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
a od razu uzywala tego hypoalergiczengo czy testowala zwykle? moze da sie zniesc zwykly tusz ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Justyna - ja maluję się normalnie nosząc soczewki. Na początku kupowałam tusz dla wrażliwych oczu, ale teraz to już nawet nie patrzę na to, biorę jakikolwiek. Musisz przetestować kilka metodą prób i błędów znajdziesz coś dla siebie. Jeśli chodzi o cienie to nie za bardzo się znam, bo nie używam często, ale wydaje mi się że takie które się nie obsypują powinny być lepsze. Kreskę wewnętrzną na powiece dolnej też robię i nic się nie dzieje, tylko zwracam uwagę żeby ta końcówka kredki była 'czysta', tzn najpierw maluje tam wewnątrz a potem dopiero reszta, czyli tam gdzie ewentualnie jest cień.
Aha! Co do demakijażu... nie zapomnij, że najpierw wyjmujesz soczewki, a potem dopiero zmywasz makijaż! ![]()
Otwierał drzwi, przepuszczał ją przodem, a wówczas lekko ocierała się o niego ramieniem i żyła tym do końca dnia. Albo podawała mu szklankę herbaty i czubkami palców - przypadkowo? - dotykała jego palców, po czym rozmyślała o tym przez całą noc. Do następnego spotkania... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Ja również maluję się normalnie, bez większych „środków ostrożności”. Używam cieni prasowanych i sypkich i wszystko jest ok. Musisz uważać aby na aplikatorze nie było za dużo cienia, gdy się osypie może dostać się pod soczewkę a to oznacza zdejmowanie jej i płukanie. Przestrzegam przed cieniami z wszelakimi drobinkami. Kiedy takie paskudztwo dostanie się pod soczewkę jest baaardzo nieprzyjemnie.
![]() Do malowania dolnej powieki używam kredki i zwykłego cienia. Powinnaś zaopatrzyć się w mały płaski pędzelek, takim o wiele łatwiej pomalować dolną powiekę bez ryzyka zabrudzenie soczewki.. Czasami zdarza mi się malować „linię wodną" zwykłą kredką do oczu. Co do tuszu .. tusze za 10-20 zł nie były dla mnie odpowiednie. Szczególnie źle wspominam tusze z Avonu.... Oczy miałam okropnie czerwone i załzawione. Od dłuższego czasy używam tuszu 2000 calorie i nawet przy kontakcie z soczewką (zdarzyło mi się maznąć po niej) nie miałam nieprzyjemnych niespodzianek. Na wielu kosmetykach pisze, czy są odpowiednie dla osób noszących soczewki. A demakijaż robię odwrotnie niż m a d e i r a ![]() Edytowane przez Sverte Czas edycji: 2010-07-11 o 17:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
W moim makijażu nic się nie zmieniło odkąd noszę soczewki, czyli dopiero od dwóch miesięcy. Robię kreskę eyelinerem tuż przy linii rzęs na górnej powiece, używam kredki do rozświetlenia wewnętrznego kącika, mam zwykły tusz. Nic mnie nie podrażniło. Musisz sama na sobie wypróbować, czy coś Cię podrażni, czy nie.
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja maluję się normalnie, tak jak przed noszeniem soczewek. A co do demakijażu - to najpierw sie ściąga soczewki, a pozniej trze sie oczy płynami, gdyż przez pocieranie, resztki tuszu moga przedostac sie do oczu.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja też maluję się normalnie - nie cudowałam ani z tuszami, ani z cieniami
![]() Aha, i kategoryczny zakaz noszenia sztucznych rzęs - klej od rzęs działa na soczewkę niczym kwas solny( słowa mojego okulisty!) ![]()
Wolę wierzyć w dobre sny I naiwnie ciągle ufać Że większość ludzi dobrze życzy mi, W to bardzo mocno wierzę Chociaż się nieraz jeszcze sparzę I z niejedną ścianą zderzę Zanim obrosnę tak jak większość w grubą skórę Chce żeby wiara i emocje brały górę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
![]()
dzieki za rady.
ja na poczatku to tylko liner w plynie i tusz- moj mi nic nie zrobil i dzieki o wzmiance ze sztucznymi rzesami. czyli widac normalne makijaze ;] a ja robie demakijaz tak jak bylo napisane na ksiazeczce do szkiel: sciagnac je i zmywac |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
ja też robię normany makijaż - czasem też z kreską na linii wodnej, nue zgodze się tylko z opinią co do sztucznych rzęs - sama przedłużam je metodą 1:1 od maja i jestem bardzo zadowolona - żadnych podrażnień nie zauważyłam, soczewki też nie niszczą się jakoś częściej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Gdzieś czytałam, że cienie nie powinny być w postaci kremu (tłuste składniki) czy z brokatem (drobinki), bo może to zniszczyć soczewkę.
Może znacie jakieś dobre i w miarę niedrogie np. mineralne albo pozbawione substancji zapachowych oraz substancji chemicznych? ![]()
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
ja pierwsze dni to powaznie myslalam jak tu sie umalowac zeby nic 'sobie' nie zrobic
![]() ![]() ale po kilku dniach juz wszystko bylo oki... do gabinetu weszlam jako szara myszka a na wizyte kontrolną juz umalowana i recepcjonistka powiedziala ze widac od razu zmianę w wyglądzie. ja nie cudowalam z tuszami, cieniami... zadnych specjalnych, wszystko normalnie, nawet czarną kredkę wewnątrz oka robię sobie ![]() a moj makijaz jest naturalny.. tzn. korektor, puder, tusz i nie za często czarna kredka. żadnych specjalnych kosmetyków nie mam... właśnie czekam aż mi soczewki przyjdą.... ![]() ![]() miały dziś być.. poczekam jeszcze ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I jakie, jeśli można spytać?
Otwierał drzwi, przepuszczał ją przodem, a wówczas lekko ocierała się o niego ramieniem i żyła tym do końca dnia. Albo podawała mu szklankę herbaty i czubkami palców - przypadkowo? - dotykała jego palców, po czym rozmyślała o tym przez całą noc. Do następnego spotkania... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ja sie maluje normalnie ; ). Tusz, eyeliner, cienie ; ).
Tylko okulista kazal mi najpierw zalozyc soczewki, a dopiero potem sie malowac. A jezeli chodzi o demakijaż to najpierw soczewki, a potem zmywamy ; ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
![]()
zamiawiam ze szkła.com polecam, tylko przesyłka cos się ciągnęła...
![]() ![]() typ soczewek AIR OPTIX miesięczne
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
tez mam AIR OPTIX miesieczne
![]() a co do makijazu to urzywam normalnie cieni prasowanych i nic mi sie nie dzieje, boje sie troche uzyc zwyklego tuszu bo czytalam ze jak juz wejdzie w oko to strasznie boli;/ ale siostra naklania wiec jednak sprobuje. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.