|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czerwona Szminka :)
Witam
![]() Bardzo proszę o pomoc w doborze szminki... Problem mam następujący: Bardzo podobają mi się eleganckie ciepłe kolory w tonacji czerwieni. Mam czarne włosy, niebieskie oczy i bardzo bladą cerę więc w takiej gamie kolorystycznej powinnam(chyba) znaleźć coś dla siebie. Problem tkwi jednak w tym, że mam bardzo dziecinnie wyglądającą buzie ![]() ![]() ![]() Proszę więc o radę : jaki kolor "poważnej" szminki mógłby mi pasować, czy wogóle powinnam jednak zrezygnować z takiego makijażu? Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czerwona Szminka :)
jesteś typem zimy tzw. królewny śnieżki i jeśli szukasz kolorów pomadek to uzywaj w tonacjach chłodnych takich jak: różowa delikatna, proponuję ci spróbować fioletowej, brązowej tzw cielistej a jeśli chodzi o czerwoną również spróbuj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dzięki za radę
![]() ![]() A może poleciłybyście mi jakieś konkretne szminki ( firma, numer itp...)? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dzięki bardzo za pomoc
![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja mogę polecić standardową czerwień z Inglota nr 322- to jakaś nowa kolekcja. Jest boska
![]()
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Taki typ urody, jak opisujesz siebie, to mój ULUBIONY
![]() Sama też mam właśnie taką dziecięcą buzię, bladą cerę i ciemne włosy, ale bardzo dobrze się czuję w czerwonej szmince i zaróżowionych polikach. Przy czym, żeby szmina nie wyglądała zbyt wyzywająco wklepuję ją w usta opuszkiem palca. Wtedy kolor jest dość delikatny, nie ma wyraźnych linii, jest taki rozmyty. Spróbuj ![]() Mój zdecydowany faworyt to bardzo tania pomadka Carroll Constance 108 True Red. Uwielbiam ją! ![]()
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Dzięki bardzo za rade
![]() troszkę jeszcze poszperam za ciekawymi kolorami. A co do tego typu urody -to ja też jestem z niego dumna, tylko ładnie przy nim umalować się to sztuka ! Może macie jakiś ulubiony sposób malowania się tak by podkreślić tą swoją "zimę"? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Jeśli mogę wtrącić swoją propozycję
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Polecam róże w kremie, którymi można malować także usta - kolorystyka jest wtedy zbalansowana i policzki pasują do warg. Podoba mi się, gdy dziewczyna ma poliki jak dzieciak który cały dzień biegał po podwórku, ale trzeba umieć się w ten sposób umalować.
Fajne czerwienie ma Avon. Lubię ich szminki, dla mnie nie mają minusów (byle to nie był color trend!). A jeśli chodzi o makijaż to podpatrz Ditę von Teese albo Anne Hathaway - obie są ciemnowłose i bladolice. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.