|
|||||||
| Notka |
|
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
ridge filler--baza--top coat CO I JAK?
Poniewaz jak pewnie kazdej z nas, mi rowniez, marzy sie codzienny, perfekcyjny manicure, bez koniecznosci poswiecania temu ogromnej ilosci czasu, , dlatego postaniwilam pogrzebac troche na forum za wszelkiego rodzaju utrwalaczami i innymi pomocami, ktore sprawia, ze lakier utrzyma sie dluzej na paznokciach - teraz musze malowac paznokcie co drugi dzien, a czasem nawet codziennie i to nie kwestia jakosci lakieru.
Szukam wiec czegos, co moglabym uzyc pod i na lakier, co sprawoloby, ze zostanie on ze mna na dlugo ; ) Naczytalam sie troche o bazach, ridge fillerach i top coat'ach i mam duzoo pytan, mam nadzieje, ze ktos obeznany mi pomoze w wyborze i na nie odpowie. Zalezy mi przede wszystkim na tym, zeby lakier trzymal sie dosc dlugo i zeby chronil plytke przed przebarwieniami, poniewaz czesto uzywam ciemnych lakierow. PYTANIA: 1. Czy warto inwestowac i w baze i w ridge filler, czy raczej uzupelniaja sie one w dzialaniu, jesli tak, to co polecacie i mile widziane od razu konkretne firmy i ceny. Jesli chodzi o ridge filler to myslalam o tym z Inglota, ma sporo dobrych opinii na KWC i cena bardzo przystepna. 2. Czy jest w ogole jakis kompleksowy lakier, ktory stanowilby zarowno baze, chronil plytke przed przebarwieniami i nadawal sie do uzycia jako top coat ? (wiem, przesadzam z wymaganiami ; ) 3. Prosilabym jeszcze, zeby kazda z Was podala swoj typ jesli chodzi o te 3 wymienione w tytule kosmetyki. Najchetniej zakupilabym 2 dni z nich, moge przeznaczyc maksymalnie 40zl, ale wolalabym mniej, jesli sie da. Bede Wam bardzo wdzieczna za rozjasnienie w glowie, bo sa to kosmetyki, ktorych wczesniej nie uzywalam, takze nie mam pojecia co i jak
|
|
#2 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ridge filler--baza--top coat CO I JAK?
Cytat:
2 top coat i baza ma inne zupelnie funkcje. nie ma lekko tu muszą być dwa. 3 moj typ na top to sally hansen insta dri ale duzo osob poleca tez seche (niektorym kurczy koncówki) i poshe. na glittery potrzeba dodatkowy podtop, najlepiej sally hansen nail quencher i dopiero na to insta dri. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ridge filler--baza--top coat CO I JAK?
Jako bazę polecam nail tek fundation II
Jako top (i również może być bazą dla mnie ) rimmel nail rescuezazwyczaj jako bazę używam odżywki żeby przy okazji wzocniić paznokcie. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:22.

) rimmel nail rescue