|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Co wybrać?
Mam spory dylemat. Kilka miesięcy szukalam pracy i było cięzko. Teraz sytuacja się odwróciła i mam dwie propozycje.
Pierwsza- praca w dużym mieście na stanowisku pracownika biurowego. Najpierw 2 tyg próbne a jak się uda to praca na cały etat. Zarobki tylko mniej ciekawe- przez rok najniższa krajowa :/ Praca ogólnie zapowiada się fajnie- mogłabym wykorzystać znajomość języka, wrociłabym do miasta w którym studiowała... Opcja druga- staż w dużej i dość znaczącej firmie niedaleko mojego miejsca zamieszkania. Staż miałby trwać rok, nie wiadomo co potem. Różnica w zarobkach niewielka, z tym że za pierwszym planem przemawia to, ze mogłabym się wyrwać z domu, a to już dla mnie sporo. No i mam problem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Co wybrać?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: Co wybrać?
A ja bym wzięła drugą opcję. Duża firma i znacząca robi potem dobry wpis do cv i łatwiej szukać gdzie indziej, bo masz prestiż firmy. Poza tym skoro jest duża, to jest szansa załapania na etat późniejszym czasie. A jeśli kasa między najniższą krajową z pierwszej opcji, a drugą jest niewielka, to nie pakowałabym się w to. Za 900 zł będzie Ci się ciężko utrzymać, a tak możesz zawsze część pieniędzy dawać rodzinie za to, że u nich możesz nadal mieszkać a resztę wydawać/oszczędzać. Na własnym nie dasz po prostu rady, jedna choroba i jesteś w niezłym g***.
A zrobisz i tak jak zechcesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.