|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zamiennik wiosenny Hypnotic Poison Dior.
Witam,
jestem posiadaczką perfum Hypnotic Poison by Dior. Uwielbiam ten zapach. Kocham zapachy 'inne', oryginalne, nie delikatne, mocne,wyraziste. Używam od jesieni tego cuda, no ale słyszałam,że te perfumy są zbyt duszące na wiosnę/lato. Dużo osób wyraża taką opinie. Jakie znacie zapachy (z tych mocnych,prowokujących,sek sownych) których można używać na wiosnę? Te faktycznie mogą być za ciężkie na ciepłe dni ![]() Jest tu dużo znawczyń, więc zapewne znacie mnóstwo zapachów. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zamiennik wiosenny Hypnotic Poison Dior.
Cytat:
Z mocnych, prowokujących zapachów na wiosnę i lato, jednakże mniej ciepłych i otulających niż HP polecam Midnight Poison, Alien EDT (EDP będzie za ciężki), Angel EDP, Coco Mademoiselle, Aziyade, Mandragore Pourpre, Mandragore, Encens Flamboyant, Elle EDT, Belle d'Opium. Prawda jest taka, że nie powinnaś skupiać się na opiniach innych, tylko sama przetestować, czy z HP w cieplejsze dni jest Ci źle (mnie było bardzo źle ![]() ![]() ![]()
Książką można czytelnikowi głowę, owszem przemeblować o tyle, o ile jakieś meble już w niej przed lekturą stały. ROZLICZENIA: klik Edytowane przez dottoressa Czas edycji: 2011-04-07 o 09:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
o tak! Alien edt ale i edp pięknie się wiosną układa
ale to dosyć specyficzny zapach, albo się kocha albo nienawidzi Innocent bym jeszcze proponowała do przetestowania ![]() i też Muglera - Angel Rose ![]() wszystkie trwałe, wyraziste, prowokujące ![]() ja właśnie je będę używać wiosną i latem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nawiasem mówiąc, nie ma najmniejszego sensu przejmować się opinią innych na temat zapachu, który nosisz (chyba, że ktoś spędza w Twoim bliskim towarzystwie kilka, kilkanaście godzin i cierpi z powodu nieznośnej dla niego woni). Zapach, który podoba się wszystkim - nie istnieje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
O, jeszcze Allure EDP Chanel przyszło mi do głowy - zapach marzenie
![]() Chloe, Chloe EDP również ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
no mnóstwo tego jest; z mocnych, wyrazistych, seksownych i nie typowo zimowych proponowałabym potestować: Womanity, ogródkowe Angele, Alieny, Allure EDP, Poeme, Classique.... i tak dalej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Wypróbuj Jasmine Noir Bvlgari. Ma coś z HP, a lżejsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedzi
![]() ![]() ewika70 no niestety nie ma idealnego zapachu,każdy ma inny gust,ale gdy jest ciepło,to osoby z mojego otoczenia twierdzą,że ich duszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Bandito, przyszła mi do głowy inna propozycja. Mianowicie Vanille Noire Yves Rocher - testowałam je pobieżnie na jesieni, jak tylko pojawiły się w sprzedaży i miałam wrażenie, że są niemal identyczne z HP (dlatego też dałam sobie z nimi spokój i nie wwąchiwałam się w detale
![]() ![]() ![]()
![]() |
#10 |
spin doctor
|
Spróbuj też Kenzo Amour, myślę, że może być fajnym wiosenno-letnim odpowiednikiem HP
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:42.